Silikonegummi

Silikonegummi anvendes til mange produkter, herunder pakninger, slanger og lign. Denne gruppe gummier er i kemisk henseende karakteriseret ved, at hovedkæden er opbygget af silicum og oxygen. Med variation i sidegrupperne haves forskellige typer. Dimethylvinylpolysiloxan (VMQ) er mest anvendt.

Leverandører af og viden om siliconegummi:


AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Kompetencer: Teknisk gummi, gummidug og plader, pakninger, måtter, profiler og tætningslister, vibrationsdæmpning, plast og skum, støbte emner, gulve og underlag, staldprodukter, lim og klæb, afskærmning, beskyttelse, vulkanisering, fendere, industrislanger

Læs mere om AAG | Aalborg Gummivarefabrik A/S


Betech A/S

Vesterlundvej 4
2730 Herlev
Industrivej 29, 6740 Bramming
Tlf.: +45 4485 8100
Email: info@betech.dk

web

Betech er en specialiseret producent og leverandør af komponenter og løsninger baseret på polymerer som gummi og silikoner, men også PTFE, TPE og PUR, grafit, aramidfibre og metal.

Vores team af produkteksperter og kundekonsulenter repræsenterer en omfattende knowhow på alle typer pakninger, gummitætninger og O-ringe, hydrauliske tætninger, akseltætninger, fleksible bælge og inddækninger, støbte emner af gummi og silikone og vibrationsdæmpere.

Improving your products™ – udtrykker essensen af vores mission: At optimere og forbedre kundernes produkter er det mål, vi altid sigter efter. Kontakt os – så giver vi solid rådgivning om polymere løsninger!

Kompetencer: Tætninger, Pakninger, Vibrationsdæmpere, O-ringe, Teknisk gummi, Formstøbt gummi, PTFE-tætninger, Bælge og beskyttere, Flangepakninger, Akseltætninger, Mekaniske akseltætninger, Hydrauliktætninger, Olietætningsringe

Læs mere om Betech A/S


Böttcher Teknisk Gummi A/S

Norgesvej 6
8700 Horsens
Tlf.: 76 26 93 77
E-mail: jas@boettcher-systems.com

www.tekniskgummi.dk

Kompetencer: Tekniske løsninger indenfor gummi og PU belægninger af valser til alle industrielle formål. Gummiduge, lakduge, afvasker produkter, fugtevand, mm til den grafiske branche

Læs mere om Böttcher Teknisk Gummi A/S


Vinkelvej 3
6600 Vejen
Tlf.: 75 36 16 60
E-mail: olet@olet.dk

www.olet.dk

Kompetencer: Fremstilling af kundespecifikke formpressede og sprøjtestøbte tekniske gummiemner – både med og uden metalindlæg. Gummiemner leveres til fødevareindustrien, landbruget, mikroelektronisk og medico, maskinindustrien, vindmølleindustrien og kraftværker samt marine og offshore.

Gummi/metal-emner, pakninger, gummi, vibrationsdæmper, støbte gummiemner, teknisk gummi, stødabsorber, membraner, industrigummi, kunderådgivning, systemleverancer, farvede gummiemner, silikone-gummi.

Læs mere om Olet Industrigummi A/S


Rubberproff ApS

Voergaardsvej 17
9330 Dronninglund
Tlf: 32 26 80 26
E-mail: info@rubberproff.dk

www.rubberproff.dk

Kompetencer: Teknisk gummi, Pakninger, Gummistrimler, Gummifliser, Ringmåtter, Profiler og tætningslister, Fitnessmåtter, Staldmåtter, Gummiplader, Cellegummi, Vibrationsdæmper, Støbte emner

Læs mere om Rubberproff ApS


Mere viden om silikonegummi:

Vinylgrupperne udgør kun et ringe antal ca. 1% i forhold til methylgrupperne. Denne tilsætning er nødvendig for at kunne opnå en effektiv vulkanisering.

Silikonegummi er gummi baseret på polydimethylsiloxan. Silikonegummi har et større anvendelsesområde , -100 grader til +250 grader end andre gummityper. De mekaniske egenskaber er dårligere end naturgummiets, ligesom oliebestandigheden er begrænset.


Olet Industrigummi A/S leverer silikone-emner


08.feb 2022


Silikone-gummi kan bruges indenfor til mange industrier, da egenskaberne er mange.

Olet Industrigummi A/S har mange års erfaring i at støbe silikone-emner - både med og uden indstøbt metal. Da vi kun samarbejder med europæiske leverandører, som vi har stor tillid til, ved vi at vi kan stå inde for en høj kvalitet af silikone-emner, som danske kunder kræver. Vi har 5 sprøjtestøbemaskiner, som er bygget til at fremstille silikone-emner og mange kompressionspressere, så vi kan håndtere både store og små opgaver

Vi har leveret rigtig mange silikone-pakninger til den elektriske industri gennem mere end 25 år, da silikone-gummi har gode pakningsegenskaber. 

Specielle industrier, som arbejder med høje temperaturer over 130°C, hvor de fleste gummimaterialer ikke kan bruges, der er silikone-gummi perfekt, eftersom det nemt klarer temperaturer over 200°C og med tilsætning af varmestabilisatorer på temperaturbestandigheden komme op på ca. 300°C.

Skal gummiemnerne have kontakt til fødevare- eller medico industrien, så er silikone-emner også meget brugt, da vi efter støbning af emnerne har 2 store tempereringsovne, så sørger for at alle restvulkaniseringsstoffer fjernes, så gummiemnerne er smags- og lugtfrie. Desuden kan silikone nemt indfarves efter RAL- eller NCS-farveskalaen, så gummienerne er nemme at se i forhold til fødevarerne eller matcher kundens logo.

Kontakt gerne Olet Industrigummi A/S via hjemmesiden eller på tlf. 75 36 16 60


Gummivirksomhed overrasket over den store interesse trods pandemien
RubiNord har haft god vind i forretningssejlene siden etableringen i september 2020, selvom Covid-19-pandemien har sat sit præg på virksomhedens opstart.

For seks måneder siden så RubiNord dagens lys med en ambition om at ruske op i branchen. Siden da har virksomheden oplevet positiv fremgang, hvilket blandt andet afspejler sig i omsætningen, der på nuværende tidspunkt er i indeks 250 i forhold til budgettet.

Kunderne tæller blandt andre LPM Production, Nordic PPE Agency og Proxima Centauri. Sidstnævnte er en kunde inden for robotindustrien, hvor RubiNord ser et stort potentiale, hvorfor gummivirksomheden også er blevet medlem af Odense Robotics.

”Interessen har været langt større end forventet, og vi har bestemt fået bekræftet, at der er et hul i markedet, som vi udfylder med vores ydelser. Den indledende respons har været virkelig positiv, selvom vi naturligvis også har mærket konsekvenserne af coronakrisen – både hos os selv, men også i vores dialog med kunder,” siger Brian Hoffmann Jørgensen, administrerende direktør hos RubiNord, og fortsætter:

”Det er klart, at vores dialoger med potentielle kunder har været præget af den usikkerhed, som mange befinder sig i. Det har helt overordnet været en udfordring for mange at spå om, hvordan de kommende måneder ville se ud. Vores oplevelse er, at mange ikke kører på fuldt blus og derfor ikke altid svarer tilbage på vores henvendelse. De, som er interesseret, har vi til gengæld en høj hitrate på, så det er positivt.”

Virksomheden tilbyder totalkoncept, der inkluderer alt fra rådgivning, 3D-tegning og konstruktionsarbejde. RubiNords setup har skabt den forventede dynamik, og det honorerer kunderne med ordrer.

De kommende måneder vil RubiNord arbejde målrettet på at få udbredt kendskabet til RubiNord i Danmark og forfølge målsætningen om at blive den foretrukne design- og rådgivningspartner i robot- og levnedsmiddelindustrien samt inden for landbrugsmaskiner- og udstyr.


Dansk produktion i biokompatibelt teknisk silikonegummi
Gravlund Industrigummi producerer emner i biokompatibelt silikonegummi til medicinalindustrien

Silikonegummi er meget benyttet indenfor medicinalindustrien grundet muligheden for biokompatibilitet samt den meget høje kvalitet i de producerede emner. Derfor oplever Gravlund Industrigummi voksende interesse fra medicinalindustrien for dansk produktion af specialudviklede silikoneemner, som både kompressionsstøbes og sprøjtestøbes på virksomhedens produktionsfaciliteter i Ballerup.

Silikonen leveres med datablad indeholdende testresultater, som opfylder ISO 10993 og USP Class VI, og emnerne leveres fra Gravlund Industrigummi med Certificates of Conformity.

Vi kan kontaktes på telefon 44669830 eller på info@gravlund.dk og åbner også gerne dørene for et besøg med rundvisning i vores produktion.

Mere information om virksomheden, se www.gravlund.dk.

Om Gravlund Industrigummi:

- Certificeret i ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 og ISO 45001:2018.

- Opretholder for 6. år i træk den højeste kreditrating, AAA.