Polyuretanstøbning

Polyuretanstøbning, også kendt som polyuretanstøbning eller PU-støbning, er en proces, hvor polyurethanmateriale bruges til at fremstille forskellige produkter og komponenter ved hjælp af en støbeform. Polyuretanstøbning er en støbeproces lige med sprøjtestøbning, hvor PUR'en / Polyuretanen sprøjtes ud under pres i en given form.

Leverandører af og viden om Polyuretanstøbning:


Nordisk Plast

Virkevangen 80, Assentoft
8960 Randers SØ
Tlf.: 86484811
E-mail: salg@nordiskplast.dk

www.nordiskplast.dk

Kompetencer: Leverandør af plast

Læs mere om Nordisk Plast


Pro Plast Energeo

Markskellet 23
8920 Randers NV
Tlf.: 72 52 40 80
E-mail: salg@pro-plast.dk

web

Kompetencer: Jordvarme, jordvarmeanlæg, plastbearbejdning, støbning, brønde, plastsvejsning, rotationsstøbning, sprøjtestøbning, radonsikring og gennemføring

Læs mere om Pro Plast Energeo


REMA TIP TOP Danmark A/S

Ambolten 27
6000 Kolding
Tlf.: 75 52 81 33
E-mail: tiptop@tiptop.dk

www.tiptop.dk

Kompetencer: Båndservice, Båndrensning, Rensesystemer, Tromler, Båndruller, Slitagebeskyttelse, Sigteteknik, Gummisold, Møllepansring, Polyurethan, Gummi, Transportbånd, Korrosionsbeskyttelse, Flakelining, PVC-Transportbånd, Tromlemotor, Støjdæmpning, 2-komponentlim, Coating, Gummiprofiler, Industrigummi, Polyuretanbelægninger, PVC

Læs mere om REMA TIP TOP Danmark A/S


Mere viden om Polyuretanstøbning:

Processen involverer typisk anvendelsen af en form eller en støbeform, der er lavet af metal eller andet materiale, hvori det flydende polyurethanmateriale hældes eller injiceres. Når polyurethanet hærder, tager det formen af støbeformen og danner det ønskede produkt.

Polyuretanstøbning er kendt for sine alsidige egenskaber og bruges i mange forskellige industrier til fremstilling af en bred vifte af produkter, herunder:

  1. Prototyper og modeldele: Polyuretanstøbning bruges til at fremstille prototyper og modeldele, da det tillader hurtig og præcis produktion af komplekse former.
  2. Emner og komponenter til industriel brug: Det bruges til at producere emner og komponenter, der anvendes i industrien, såsom hjul, bøsninger, tætninger, støddæmpere og lignende.
  3. Belægninger og overfladebehandlinger: Polyuretanstøbning bruges til at anvende belægninger eller overfladebehandlinger på forskellige materialer for at forbedre deres egenskaber som slidstyrke, kemisk modstand eller elektrisk isolering.
  4. Replikater og reproduktioner: Det bruges til at lave replikater og reproduktioner af forskellige genstande, kunstværker eller dekorative elementer.

Fordelene ved polyuretanstøbning inkluderer:

  • Evnen til at producere præcise og detaljerede former.
  • Hurtig produktion og kort hærdningstid.
  • Muligheden for at anvende forskellige farver og overfladeeffekter.
  • Fremstilling af holdbare produkter med god slidstyrke og stødabsorbering.

Polyuretanstøbning er en omkostningseffektiv metode til fremstilling af prototyper og mindre produktionskørsler. Processen giver også mulighed for en bred vifte af materialer med forskellige egenskaber, hvilket gør den velegnet til forskellige applikationer inden for design, produktion og industri.