Hybridlejer

Hybrid lejer kan kører uden smøring, men det anbefales at benytte en smule olie for at mindske støjen. Hybridlejerne kan klare saltvand, de fleste kemikalier samt flere former for syre

Leverandører af og viden om Hybridlejer:


NHK Group Denmark

Stærmosevej
5610 Assens
Tlf.: 89 88 28 28
E-mail: aot@nhkgroup.eu

https://www.nhkmachineryparts.com/

Kompetencer: Hjul, transporthjul, lejer, kuglelejer, maskinsko

Læs mere om NHK Group Denmark


Nomo Transmissioner

Nomo 2 logo

Kong Svends vej 65
2765 Smørum
Tlf.: +45 44208600
E-mail: info@nomo.dk

www.nomo.dk

Kompetencer: Drejekranse, lejer, kuglelejer, glidelejer, nålelejer, rullelejer, Sporkuglelejer, vinkelkontakt kuglelejer, sfæriske kuglelejer, sfæriske rullelejer, cylindriske rullelejer, koniske rullelejer, aksiale kuglelejer, aksiale rullelejer, nålelejer og tilbehør, støtteruller, kamruller, friløbslejer, inderringe, nålelejetætninger, lejehuse, glidelejer, ledlejer, ledstangshoveder, miniaturelejer, tætnede lejer, højpræcisionslejer, tyndsektionslejer, snekkedrevne drejekranse, selvfæstende lejer, speciallejer, kuglespindler, gevindspindler, linear skinner, udtræksskinner, splitlejer, kugler, transmissioner, tætninger, industrismøremidler, monteringsværktøj, induktionsvarmere, smøremidler, smørekopper

Læs mere om Nomo Transmissioner


Brdr. Klee – Bliv klogere på CeramicSpeed hybridlejer
Hvad er hybridlejer? Hvor anvendes de? Hvilke typer findes der og hvad skal man vælge? Alt det og meget mere har vi skrevet lidt om. Det er nemlig ikke helt lige meget hvilken type hybridleje man vælger til sin applikation.

Vi forhandler det komplette program af hybridlejer fra danske CeramicSpeed, der producerer hybridlejer af højeste kvalitet.

Hybridlejer er lejer med keramiske kugler i stedet for stålkugler. Det giver lejet en række fordele, som du kan læse om herunder.

Fordele ved keramiske kugler

  • Keramiske kugler er ikke-ledende og har en isoleringsevne på mindst 2,5 kV.
  • Keramiske lejer har 4-8 gange længere levetid end stållejer og op til 70 % lavere energiforbrug i lejerne.
  • Drifttemperaturen i et keramisk leje er 14-47 gr.C lavere end i standard stållejer.

Hvor anvendes hybridlejer?

Anvendelsesområder omfatter steder med megen forurening af f.eks. vand, støv, jord og metal. Ligeledes kan du med fordel anvende hybridlejer, hvor der er mange start/stop, eller hvor der er krav til hurtig acceleration.

I miljøer med mangelfuld smøring, høje temperaturer, vibrationer, problemer med lejestrøm og andre påvirkninger vil du opleve, at CeramicSpeed hybridlejer har en meget længere levetid og dermed en bedre totaløkonomi.

Typer af hybridlejer

CeramicSpeed sporkuglelejer
Sporkuglelejer som man kender dem men med CeramicSpeeds keramiske kugler, der giver 4-8 gange længere levetid end stållejer og op til 70 % lavere energiforbrug i lejerne. Drifttemperaturen i et keramisk leje er 14-47 gr.C lavere end i standard stålleje. Ceramic Speed sporkuglejer fås i 4 varianter:

CeramicSpeed LongLife Insulate
Insulate serien er hybrid-sporkuglelejer til elmotorer, generatorer samt andre miljøer, hvor strømgennemgang i lejet skal undgås. De keramiske lejer er ikke-ledende og har en isoleringsevne på mindst 15 kV/mm.

CeramicSpeed LongLife Extreme
Xtreme er hybrid sporkuglelejer til krævende applikationer, f.eks. i forurende miljøer hvor partikler trænger ind i lejet og påvirker lejets performance. CeramicSpeed kuglernes hårdhed gør, at de kan tåle en høj grad af kontaminering, hvor de oftest vil knuse partikler, der trænger ind i lejets løbebane. Kuglerne er ligeledes hårdføre over for vand og rengøringsmidler, da de er fremstillet af silicium nitrid, der ikke ruster.

CeramicSpeed LongLife Corrotec
Corrotec er hybrid sporkuglelejer som er specielt velegnet til våde miljøer, f.eks. fødevare-procesudstyr og transportudstyr. Det er en lejetype, som tager over der, hvor lejer i rene rustfaste materialer står af.

CeramicSpeed LongLife HighTemp
HighTemp er keramiske sporkuglelejer er velegnede til ovne, kedler, varmluftsystemer mv.
Sortimentet består af lejer med keramiske kugler og højteknologiske komponenter, der tilbyder et helt unikt HighTemp-program op til henholdsvis 260 °C og 350 °C.
Det er muligt blandt andet fordi de keramiske kugler ekspanderer 70 % mindre end stålkugler.

CeramicSpeed rullelejer
CeramicSpeed coatede rullelejer er rullelejer med kerne af stål i rullerne. Rullerne er herefter belagt med en keramisk coating.
CeramicSpeed rullelejer løser problemer med lejer, der ikke kører optimalt i forurenede miljøer, såsom vand, støv, jord, metal, osv. Her vil CeramicSpeed rullelejer have en langt længere levetid.

CeramicSpeed øvrige hyrbidlejer
Udover sporkuglelejer til elmotorer mv. så kan du også få følgende typer hybridlejer med keramiske kugler:

CeramicSpeed SLT speciallejer
CeramicSpeed SLT er et smøremiddel CeramicSpeed  har udviklet med henblik på at undgå lejeskader, hvor lejet er placeret under ekstreme forhold.
SLT er udviklet af CeramicSpeed og er en polymermatrix, mættet med smøreolie. Den oliemættede matrix sikrer smøring af lejets kontaktflader, selv under meget ekstreme forhold. Samtidig forhindrer den faste smørematrix, at snavs og partikler udefra trænger ind i lejet. SLT er fødevaregodkendt og kan kombineres med de fleste lukkede lejetyper.

CeramicSpeed hybrid flangelejer
CeramicSpeed flangelejer til maskinbyggere i f.eks. fødevareindustrien. Med glat og afrundet overflade, hvilket forhindrer vand og bakterier i at trænge ind i enheden. Endedæksler er boltet på. Lejeenhederne tåler hyppig nedvaskning. Ingen eftersmøring af lejet.

Vibrationsanalyse

I samarbejde med CeramicSpeed tilbyder Brd. Klee
• Diagnosticering
• Tilstandsanalyse
• Opretning
• Afbalancering
af applikationer med lejer.

CeramicSpeed medarbejder Henry Vesterboe er en pioner inden for vibrationsanalyse. Han kan uden tvivl betegnes som en af de absolutte specialister på området – og din virksomhed har nu mulighed for at få del i hans ekspertise.

Behov for hjælp?

Hvis ikke du her på siderne finder det rigtige hyrbidleje til din næste applikation, eller hvis du har behov for vejledning, så er du velkommen til at kontakte os.