Flanger

Flanger - En flange er en ydre eller indre ribbe eller kant, som giver forøget styrke som som det kendes fra flangerne på stålbjælker i I-jern. Flangen kan også være sikrende, som flangen på indersiden af et jernbanehjul. Desuden kan en flange tjene som fastgørelseshjælp som f.eks. flangen ved enden af et rør. På denne side finder du leverandører af flanger

Leverandører af og viden om flanger:


Dansk Ventil & Fitting ApS

Ved Klædebo nr. 9 F
2970 Hørsholm
Tlf: +45 7020 1699
E-mail: davefi@davefi.dk

www.davefi.dk

Kompetencer: Filtre, Gevindfittings, Klemringsfitting, Kontraventiler, Kugleventiler, Lynkoblinger, Nåleventiler, PE slanger, PFA slanger, Reguleringsventiler, Slanger, Højtryks ventiler og fittings

Læs mere om Dansk Ventil & Fitting ApS


ProMetal A/S

Industrivej 3A
5500 Middelfart
Tlf.: 6340 4040
E-mail: prometal@prometal.dk

www.prometal.dk

kompetencer: Reguleringsventiler, sikkerhedsventiler, afspærringsventiler, kugleventiler, butterflyventiler, skydeventiler, kontraventiler, aktuatorer, ventillåsesystemer, ventillyddæmpere, bolte og møtrikker, smedegods, støbegods, flanger, valsede ringe, sprængplader, aksler, diske, stålstøbegods, præcisionsstøbegods.

Læs mere om ProMetal A/S


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Dansk Ventil & Fitting – PANAM Flange adapters


01.jul 2019


PANAM Flange adapters hos Dansk Ventil og Fitting

 

se mere på www.davefi.dk


IMI Precision Engineering udvider sortimentet af IMI Buschjost flangeventiler med PTFE labyrintteknologi
De større flangeventiler DN 65, DN 80 og DN 100 fra IMI Buschjost er udviklet i overensstemmelse med den nuværende version af direktivet om trykbærende udstyr, PED, 2014/68/EU, og er nu tilgængelige som de nye serier: 86480, 86500 og 86540

Ventilerne er velegnede i alle industrier, bl.a. generel maskin- og anlægskonstruktion, kemisk industri, byggeri og kraftværksteknologi.

De nye flangeventiler, som er baseret på Force-Lift stempelprincippet, er udstyret med gennemprøvet PTFE labyrintteknologi. I stedet for en rillet ring har labyrintstemplet flydende og slidsede PTFE stempelringe, der er usædvanlig slidstærke og holdbare, samt modstandsdygtig overfor høje temperaturer og trykstød imod strømningsretningen. Sammenlignet med den tidligere version kan de nye flangeventiler holde til mere end 200.000 koblingscyklusser, hvilket betyder at levetiden er mere end fordoblet og serviceintervallerne er dermed halverede.

IMI Buschjost flangeventilerne har en forbedret positionsindikator. Indikatoren er halvtreds procent mindre og har én enkelt sensor til både 'åbne' og 'lukkede' switchpositioner. Desuden er den programmerbar, hvilket gør betjeningen betydeligt lettere og reducerer antallet af driftsfejl til næsten nul.

Den manuelle overstyring fungerer meget hurtigt, da operationen foregår direkte på ventilspindlen. Med en enkelt 180 graders operation er ventilen enten helt åben eller helt lukket. Der er en mekanisk forbindelse mellem spindlen og stemplet, hvilket betyder, at manuel justering af håndtag ikke længere er nødvendigt. Dette gør service og vedligeholdelse meget nemmere og hurtigere.

DN 65, DN 80 og DN 100 flangeventilerne tilbydes på nuværende tidspunkt i rustfrit stål samt i højkvalitets duktilt støbejern, til både PN16 og PN40 tryk flanger. Fra sensommeren 2017 bliver varianter med ATEX godkendelser, samt versioner til høje temperaturer (200°C) og lave temperaturer (minus 40°C) også tilgængelige.


STEFFCA – Grafit-flangepakning sætter ny standard
STEFFCA introducerer GRAFILIT IQ fra Donit, som tåler temperaturer op til 550 °C kontinuerligt uden at brænde fast og derfor er meget nem og hurtig at skifte. Den ny pakning præsenteres på HI 2015.

Til tætning af flangesamlinger introducerer STEFFCA nu en ny type pakning af grafit kaldet GRAFILIT IQ fra Donit, som sætter en ny standard i teknisk kvalitet og brugervenlighed. Den nye GRAFILIT IQ leveres enten som hele plader eller færdige, kundetilpassede pakninger fra STEFFCA.

»Med GRAFILIT IQ bliver det meget nemmere og hurtigere at skifte pakninger mellem flanger. Den nye type grafitpakning brænder ikke fast på flangerne og klæber derfor ikke fast på samme måde som andre typer pakninger. Vi har set GRAFILIT IQ demonstreret op til 550 °C, og pakningerne falder nærmest bare af flangerne, så man slipper for at skulle skrabe dem af. Det giver også den fordel, at der ikke sidder pakningsrester tilbage på flangerne, når man skal sætte nye pakninger på - med risiko for utætheder,« siger Mikkel Steffensen, Sales Manager hos STEFFCA, som forhandler den nye GRAFILIT IQ-løsning i hele Skandinavien.

Undgå lange shutdowns

Den nye type grafitpakning kan med fordel anvendes af kraftværker, industri og værfter, som har anlæg og processer med kontinuerligt høje temperaturer op til 550 °C. Det kan for eksempel være generatoranlæg, udstødningssystemer, damp og heat oil.

»GRAFILIT IQ bør overvejes, når man har anlæg og processer med konstante temperaturer op til 550 °C, og man samtidig ønsker en hurtig og nem pakningsudskiftning, så man undgår lange shutdowns i sin produktion. Ofte kan flanger være besværlige at skille ad, når der skal skiftes pakning. For at gøre dem helt rene skal man bruge en stålbørste, men det kan være svært at komme til, og så bruger man måske et stemmejern med risiko for at ødelægge flangen. Det undgår man med GRAFILIT IQ, som ikke klistrer fast, men bare falder af, når man skiller flangerne ad,« siger Mikkel Steffensen.

GRAFILIT IQ kan leveres efter mål som kundetilpassede løsninger fra STEFFCA - eller som grafitplader, der kan klippes til en passende størrelse med en saks.

GRAFILIT IQ er godkendt i henhold til Lowest Fugitive Emission, som tildeles løsninger der forhindrer uønskede udslip. GRAFILIT IQ er desuden brandgodkendt i forhold til DVGW VP 401 og API 607.

GRAFILIT IQ præsenteres af Steffca på HI 2015 den 22.-24 september i Herning.