Båndslibere

En båndsliber er en elektrisk maskine, der bruges til at slibe og afslibe materialer som træ, metal eller plast. Den består af en motordrevet tromle eller hjul, der er dækket af en lang og kontinuerlig slibebånd eller slibebånd. Båndsliberen er designet til at fjerne materiale og give en jævn og glat overflade på arbejdsstykket. Båndslibere er særdeles effektive til slibning af træ. En båndsliber sliber træet ved hjælp af sandpapir som er sat fast på undersiden, hvorved at rystelsen fra maskinen sørger for en jævn afslibning.

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS – Tlf.: +45 24408770


Leverandører af og viden om Båndslibere:

AVN Teknik A/S

Dalager 1
2605 Brøndby
Tlf.: 70 20 04 11
E-mail: avn.teknik@avn.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Båndslibere:

Nogle vigtige træk ved en båndsliber inkluderer:

  1. Slibebånd: Båndsliberen bruger en slibebånd eller slibebånd, der er fremstillet af slidstærkt materiale som aluminiumoxid eller siliciumkarbid. Slibebåndet er kontinuerligt og loopet rundt om tromlen eller hjulet. Det har en slibende overflade, der bruges til at fjerne materiale og skabe en glat overflade.
  2. Justerbart bord: Båndsliberen har normalt et justerbart bord eller arbejdsområde, hvor arbejdsstykket placeres. Bordet kan justeres i forskellige vinkler og højder for at opnå den ønskede slibevinkel og -position.
  3. Støvudsugning: Mange båndslibere er udstyret med et støvudsugningssystem eller en tilslutning til en støvopsamler. Dette hjælper med at fjerne det genererede slibestøv og opretholde en ren arbejdsområde.
  4. Forskellige kornstørrelser: Slibebåndene fås i forskellige kornstørrelser, der angiver graden af grovhed eller glathed af slibningen. Grovere kornstørrelser anvendes normalt til fjernelse af større mængder materiale, mens finere kornstørrelser bruges til at opnå en mere glat overflade.

Båndslibere bruges i forskellige industrier og applikationer. Nogle typiske anvendelser inkluderer:

  • Træbearbejdning: Båndslibere bruges til at forme, planere og afslibe træoverflader, fjerne ujævnheder, rette kanter og give træet en glat finish.
  • Metalbearbejdning: Båndslibere bruges til at fjerne rust, skarpe kanter, glatte svejsninger og forme metaloverflader.
  • Dobbelt anvendelse: Nogle båndslibere har en kombinationsfunktion og kan bruges som båndslibere og som rundslibere ved at montere et slibehjul i stedet for slibebåndet.

Det er vigtigt at følge sikkerhedsforanstaltninger, når man bruger en båndsliber, herunder brug af beskyttelsesudstyr som sikkerhedsbriller og handsker, korrekt fastgørelse af arbejdsstykker og anvendelse af den rigtige slibeteknik for at undgå skader og opnå de ønskede resultater.Cookie-indstillinger