Rundsave

En rundsav er en elektrisk håndholdt eller stationær sav, der bruges til at skære gennem forskellige materialer med en roterende rundsavklinge. Den er en alsidig og effektiv sav, der findes i forskellige størrelser og typer, afhængigt af det specifikke skærebehov.

Leverandører af og viden om Rundsave:

LØWENER Industri ApS

Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Tima A/S

Ryttermarken 10
3520 Farum
Tlf.: 36 34 25 50
E-mail: tima@tima.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Rundsave:

Rundsave er oftest elektriske evt. akku og er save som med en cirkelformet roterende klinge skærer i et jævnt tempo, med ensartet kvalitet. Rundsave kan enten være et håndværktøj, som kan anvendes som et fleksibelt værktøj, eller det kan være et rundsav bord, som er opstillet  på et værksted.

En rundsav består typisk af følgende komponenter:

  1. Motor: Rundsavens motor er den drivkraft, der driver den roterende bevægelse af savklingen. Motoren kan være elektrisk eller benzinbaseret afhængigt af modellen.
  2. Savklinge: Savklingen er en rund skive med tænder langs kanten, der skærer gennem materialet. Savklinger findes i forskellige typer og størrelser, der er designet til at skære forskellige materialer som træ, metal, plastik eller sten.
  3. Justeringsmekanisme: Rundsaven har typisk en justeringsmekanisme, der tillader indstilling af skæredybden og vinklen på savklingen. Dette giver mulighed for præcise skæringer og tilpasning til forskellige tykkelser og vinkler af materialet.
  4. Håndtag og betjeningskontakter: Rundsaven har et ergonomisk håndtag, der giver brugeren en sikker og komfortabel greb. Betjeningskontakterne, såsom en afbryder og eventuelle hastighedsindstillinger, er placeret på håndtaget for nem brug og styring.

Rundsavens anvendelse varierer afhængigt af materialet, der skæres, og om det er en håndholdt eller stationær model. Den kan bruges til at skære gennem forskellige typer træ, krydsfiner, MDF-plader, laminat, metalrør og -profiler, plastik og mere. Rundsaven er populær inden for bygge- og tømrerfaget, hvor den bruges til at udføre lige snit, skrå snit, dybdejusteringer og andre præcise skæringer.Cookie-indstillinger