CNC bearbejdningscentre

CNC bearbejdningscentre – En avanceret maskine

CNC bearbejdningscentre er en avanceret maskine til bearbejdning af materialer som metal, træ, plast eller kompositmaterialer. CNC står for Computer Numerical Control, hvilket betyder, at bearbejdningen styres og styres af en computer ved hjælp af numerisk programmering. CNC bearbejdningscentre omhandler et bredt udvalg af værktøjsmaskiner, herunder dreje-, fræse- og savemaskiner. CNC bearbejdningscentre sælges af virksomheder med stor erfaring i forskellige værktøjsmaskiner og som derved kan råde til den bedste investering.

Leverandører af CNC bearbejdningscentre:

AVN Teknik A/S

Dalager 1
2605 Brøndby
Tlf.: 70 20 04 11
E-mail: avn.teknik@avn.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

IP Maskiner as

Pøt Møllevej 105
8450 Hammel
Tlf.: 86 43 80 00
E-mail: ha@ipmaskiner.dk

www.ipmaskiner.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Robert Petersen Værktøjsmaskiner A/S

robert petersen værktøjsmaskiner

Bavnebjærgspark 41
3520 Farum
Tlf.: 36 78 22 88
E-mail: info@rpv.dk

www.rpv.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Tlf.: +46 (0)40 53 66 00
E-mail: solectro@solectro.se

www.solectro.se

Se hele vores produktprogram og profil her

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om CNC bearbejdningscentre:

Et CNC-bearbejdningscenter består af flere komponenter og funktioner, herunder:

  1. Bearbejdningsenhed: Bearbejdningsenheden består af forskellige værktøjer, der kan udføre forskellige bearbejdningsoperationer såsom fræsning, drejning, boring, slibning og skæring. Disse værktøjer er monteret på bevægelige akser og kan styres og positioneres præcist ved hjælp af CNC-styringen.
  2. CNC-styring: CNC-styringen er hjernen i et CNC-bearbejdningscenter. Den består af en computer, der styrer alle bevægelser, hastigheder og operationer. Operatøren programmerer maskinen ved at indtaste instruktioner via software eller ved at uploade et CAD/CAM-program, der definerer den ønskede bearbejdning.
  3. Akser: CNC-bearbejdningscenteret har normalt flere akser, der muliggør bevægelse af værktøjerne i forskellige retninger og vinkler. De mest almindelige akser er X, Y og Z, der repræsenterer vandret, lodret og dybdebevægelse.
  4. Spindel: Spindlen er den roterende enhed, der driver værktøjet til at udføre skærende eller formende operationer. Spindlen kan have forskellige hastigheder og drejningsmoment for at imødekomme forskellige bearbejdningsbehov.
  5. Bord: CNC-bearbejdningscenteret har et bord eller arbejdsområde, hvor emnet fastgøres. Bordet kan være justerbart i højde, roterende eller bevægeligt langs akserne for at opnå den ønskede positionering af emnet under bearbejdning.

Fordele ved et CNC-bearbejdningscenter inkluderer høj præcision, gentagelighed og effektivitet i bearbejdningsprocessen. CNC-styringen giver mulighed for komplekse geometrier, tilpasning af bearbejdningen til forskellige emner og reduktion af manuel indgriben og fejl. CNC-bearbejdningscentre bruges i forskellige industrier som metalbearbejdning, træbearbejdning, aerospace, bilindustrien og produktion af prototyper.

Brugen af et CNC-bearbejdningscenter kræver teknisk viden om programmering, værktøjshåndtering og bearbejdningsmetoder. Det er vigtigt at følge sikkerhedsprocedurer og regelmæssig vedligeholdelse af maskinen for at opnå optimale resultater og sikkerhed under bearbejdningen.


Vinduesproducent fremtidssikrer produktionen med spritnyt CNC-anlæg
Millioninvestering i ny teknologi

Outrup Vinduer & Døre kan se frem mod en øget produktionskapacitet og muligheden for helt nye produkter med en højteknologisk millioninvestering i et nyt CNC-bearbejdningsanlæg. Anlægget er første skridt i en ambitiøs teknologisk opgradering af produktionsudstyr og flow, som både skal sikre virksomhedens konkurrencefordel og nye og bedre produkter til kunderne.

Produktionen af vinduer og døre bliver nu langt lettere hos Outrup Vinduer & Døre, der netop har taget et helt nyt og specialbygget CNC-bearbejdningsanlæg i brug på fabrikken i Nykøbing Mors. Millioninvesteringen i det nye anlæg markerer for alvor startskuddet på Fremtidens Outrup, der omfatter en ambitiøs plan for, hvordan vindues- og dørproducenten vil investere massivt i ny teknologi i de kommende år.

- CNC-anlægget er en meget væsentlig opgradering af vores produktion, hvor vi nu får glæde af den skarpeste og nyeste teknologi på markedet. Vi får ændret vores flow og kan dermed øge vores kapacitet, da produktionen af henholdsvis vinduer og døre nu kan foregå på hvert sit anlæg. Det styrker både vores konkurrencefordel på markedet og åbner samtidig mulighederne for nye og endnu bedre produkter til kunderne, forklarer Henrik Gadgaard, produktionschef hos Outrup.

Se Leverandører af Vinduesgitter

Anlægget er et resultat af et meget konstruktivt samarbejde med danske Nicholaisen og maskinleverandøren Working Process fra Italien, der tog sin spæde begyndelse med afsøgning af markedet i 2020 og en egentlig aftale med Nicholaisen i foråret 2021.

- Projektet er kørt snorlige og efter bogen hele vejen igennem, og alle parter fra de eksterne leverandører til interne kolleger har leveret og udført deres arbejde til tiden. Det er vi selvfølgelig enormt glade for – ikke mindst i en tid, hvor blandet andet forsyningskæder har været stærkt udfordret, siger Henrik Gadgaard.

Han suppleres af Peter Haahr Larsen, der som salgsansvarlig for vindueskunder hos Nicholaisen og sammen med det øvrige Nicholaisen-projektteam har stået i spidsen for Outrup-projektet:

- Det har været et fantastisk parløb, lige fra de første møder til udformning af kravspecifikation og test på fabrikken, FAT-godkendelse og efterfølgende SAT med installation, færdigindkøring, skoling og aflevering. Med så omfattende en teknologisk opgradering er Outrup uden tvivl desuden klædt endnu bedre på til at tiltrække især yngre medarbejdere, som ofte ser en fordel i at skulle arbejde med det nyeste udstyr på markedet, forklarer han.

CNC-anlægget er blevet installeret hos Outrup først på sommeren, og efterfølgende er medarbejderne løbende blevet oplært og trænet i brugen af anlægget. Det er planen, at anlægget er i fuld drift i slutningen af august.


Villiam Petersen A/S – Nyt 5-akset Bearbejdningscenter har allerede løst flere opgaver hvor høj præcision er kravet
Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens A/S har nu videre udviklet sin Fræse/boreafdeling med et nyt

CNC- styret 5-akset bearbejdningscenter leveret fra DOOSAN.

CNC styret DOOSAN VCF850LSR II bedfræser.

  • Maks diameter:      ø800 mm.
  • Maks længde:        3000 mm.

Maskinen er klar og har allerede kørt de første mange opgaver til stor tilfredsstillelse for vore kunder.

Erfarne fagfolk står klar til at udføre netop dine opgaverCookie-indstillinger