Stiksave

En stiksav er et håndholdt el-værktøj, der bruges til at skære kurver, buer og lige linjer i forskellige materialer som træ, plastik, metal og laminat. Den er også kendt som en dekopirsav eller en pendulsav. Stiksave er som oftest elektriske og måske endda akku. Stiksave anvendes til at skære træ eller andre materialer ud i eksempelvis buede eller specielle former, da stiksaven med sin smalle klinge ganske let kan komme rundt om selv skarpe hjørner. Stiksave er et "must" for alle bygningshåndværkere og snedkere.

Leverandører af og viden om Stiksave:


LØWENER Industri ApS

Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk

web

Kompetencer: Procesteknik, analyseudstyr, blæsersystemer, filtersystemer, flowmålere og instrumentering, niveaumålere, pumper, tætninger, vakuumsystemer, vandmålere, varmeenergimålere, afgratningsmaskiner, autogenudstyr, centralsmøring, honeudstyr, hydraulisk løfteudstyr, komponentvaskere, måleværktøj, måleudstyr, maskinværktøj, save, skæremaskiner, svejseudstyr/tråd, værkstedsudstyr, undervogn og hjul, karosseri, udsugning, ventilation, indretning, inventar, batteriteknik, kompressorer, rens og vask, OEM

Læs mere om LØWENER Industri ApS


Panelbyg ApS

Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk

www.panelbyg.dk

Kompetencer: sandwichpaneler, isolering, hulmursisolering, galvaniseret rionet, befæstelse, skruer, vakuumlifte, gitter, teknisk skum, ståltage, panelskruer, stålåse, stålplader

Læs mere om Panelbyg ApS


Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Kompetencer: Værktøjsmaskiner, CNC Værktøjsmaskiner, Automatdrejebænke, Boremaskiner, Båndslibere, CNC Bearbejdningscentre, CNC Fræsemaskiner, CNC Drejebænke, CNC Maskiner, CNC Rørbukkemaskiner, Drejeborde, Drejebænke, Fleroperationsmaskiner, Fræsere, Højhastighedsmaskiner, Kantbukkere, Kantpresser, Pladevalser, Planslibemaskiner, Rundborde, Rundslibemaskiner, Rørbukkemaskiner, Save, Skæremaskiner, Stangautomater, Stangfremføringsmagasiner, Svejsemaskiner

Læs mere om Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS


TZACHO P/S

Faurskovvej 1
8370 Hadsten

Sjælland afd.:
Industrivej 9
4683 Rønnede
Tlf.: 87 61 00 12
E-mail: info@tzacho.dk

www.tzacho.dk

Kompetencer: Pumper, lænsepumper, dykkede lænsepumper, spildevandspumper, hydrauliske pumper, centrifugalpumper, bentonitpumper, grundvandspumper, højtrykspumper, membranpumper, slampumper, sandpumper, slurrypumper, tilbehør til pumper, gravekasser, fundering, borerigge, sliddele, spunsvibrator, pælevibrator, pælehammer, kompaktorhjul, hydraulisk udstyr, hydraulisk værktøj, asfalt, egenproduktion

Læs mere om TZACHO P/S


Tima A/S

Ryttermarken 10
3520 Farum
Tlf.: 36 34 25 50
E-mail: tima@tima.dk

web

Kompetencer: Generatorer, generatoranlæg, nødstrømsanlæg

Læs mere om Tima A/S


Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Kompetencer: Slibning, slibeværktøj, slibeprodukter, slibeskiver, slibemaskiner, vinkelslibere, båndslibere, poleringsmaskiner, core boreudstyr, dual action sander, gulvstander kværne, håndslibning og superfinishing, fugeskærere, benzinskæresave, præcisionsslibemaskiner, stationære skæremaskiner, ligeslibere, bordsave slibeplader, skæreskiver, boresystemer, vægsave, wiresave

Læs mere om Tyrolit A/S


Mere viden om Stiksave:

Her er nogle vigtige punkter om stiksave:

  1. Design: Stiksaven består af en motoriseret enhed, der er monteret på en base. Den har en vertikal, lodret slagbevægelse og et nedadrettet savblad, der bevæger sig op og ned for at skære gennem materialet. Stiksaven har typisk en håndtag, der giver kontrol og støtte under brug.
  2. Savklinge: Stiksaven bruger en tynd og smal savklinge med små tænder til at skære igennem materialet. Savklinger fås i forskellige længder og tænder pr. tomme (TPI), og de kan være specialiserede til at skære bestemte materialer som træ, metal eller plastik.
  3. Slaglængde: Slaglængden refererer til afstanden, som savklingen bevæger sig op og ned. Det bestemmer den maksimale skæredybde og påvirker også savens skærekapacitet og hastighed.
  4. Skærevinkel: Stiksaven kan justeres til at skære i forskellige vinkler og skærekonturer. Nogle stiksave har et justerbart fodplade, der gør det muligt at ændre skærevinklen og tilpasse sig forskellige skærebehov.
  5. Pendulbevægelse: Nogle stiksave har en pendulbevægelse, der bevæger savklingen frem og tilbage i en pendulerende bevægelse. Dette hjælper med at øge skærehastigheden og fjerne savsmuld fra snittet. Pendulbevægelsen kan justeres i forskellige indstillinger afhængigt af materialet og skæreopgaven.

Stiksaven er alsidig og bruges i mange forskellige applikationer, såsom træbearbejdning, opbygning af møbler, renovering, håndværksprojekter og mere. Den giver mulighed for præcise kurveskæringer og lige snit, og dens kompakte design gør den nem at styre og manøvrere, især i trange områder.

Det er vigtigt at følge sikkerhedsprocedurer, når man bruger en stiksav, herunder brug af øjenbeskyttelse og fastspænding af arbejdsstykket for at undgå skader. Valg af den rette savklinge til det specifikke materiale og skæreopgave er også vigtigt for at opnå gode resultater.