Afløbsrør

Afløbsrør - Til holdbar og praktisk etablering eller reparation af afløb over jorden kan du bruge hvide afløbsrør. De adskiller sig ikke meget fra de grå afløbsrør ud over farven, og fås med forskellig diameter (32, 40 og 50 mm). Beregning af vandføringsevne finder du her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om afløbsrør:


ACO NORDIC A/S

aco

Thorsvej 9
4100 Ringsted
Telf.: 57 66 65 00
E-mail: info.aco-nordic@aco.com

web

Kompetencer: Afløbsrender, Afløbsriste, Afløbsrør, Afløbssystemer, Boligafløb, Faldstammer, Fedtudskillere, Forsinkelsesbassiner, Gulvafløb, Højvandslukkere, Industriafløb, Nedsivningsanlæg, Rottespærrer, Rustfrie rør, Rørsystemer, Sandfang, Slidsrender, Stålrør, Udskillere, Vandlåse

Læs mere om ACO NORDIC A/S


Milton Megatherm A/S

Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk

web

Kompetencer: Varmepumper, Luft til vand varmepumper, Gaskedler, Oliekedler, Bufferbeholdere, Elektriske kedler, Gulvvarme, Lavtemperatur, radiatorer, konvektorer, Varmtvandsbeholdere og vekslere, Strålevarme, Kondenserende kedler, Oliebrændere, Gasbrændere, Vandbehandling, Udsyring, Kalkspaltere, Vandfiltre, Tilbehør, Arimex rør og fittings

Læs mere om Milton Megatherm A/S


PURUS A/S

purus logo

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Telf.: 46 16 19 19

www.purus.dk

kompetencer: PURUS Line Designgulvafløbsrender, PURUS MultiFlex Gulvafløb til smøremembran, MaxiFlex afløbsskåle, MaxiOne vandlåse, MaxiFlex gulvafløb til Klinker, PURUS afløbsskåle til Vinyl, PURUS Designafløbsrender til Vinyl, JotiFlex drejbare rørbøjninger og reduktioner, Fodbøjninger, P- & S-vandlåse, Afløbsrør & rørkoblinger, Afløbsrenovering, Vakuumventiler, Forkromede kobberrør og fittings, Industri render

Læs mere om PURUS A/S


Polysan A/S

Industrivej 17
5672 Broby
Tlf.: 62 66 12 21
E-mail: polysan@polysan.dk

www.polysan.dk

Kompetencer: Afløbsrender, Afløbsskåle, Afløbsriste, Afløbssystemer, Drænrør, Beton, Betonelementer, Skybrudssikring, Sokkelaffugtere, Undendørs trapper, Afvandingsløsninger, Skybrudsrender, Indgangspartiskåle, Polymerbetonprodukter, Sålbænke, Murafdækning, Sokkelaffugtere, skorstensafdækninger, Gesims, Linjedræn

Læs mere om Polysan A/S


ReTherm Kruge AB

August Barks gata 1
SE-421 32 Västra Frölunda
Sverige +46 10 22 00 200
Danmark: +45 93 632 632

web

Kompetencer: Rørsystemer, rørsystemer til opvarmning, køling, vand fra hanen og sprinklere

Læs mere om ReTherm Kruge AB


Unidrain A/S

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Tlf.: 39 10 10 10
E-mail: info@unidrain.dk

www.unidrain.dk

Kompetencer: Afløbsriste, gulvafløb, boligafløb, designerafløb, udløbshuse, vandlås, VVS-artikler, afløbsrender, afløbsriste, afløbsskåle, linjeafløb, afløbssystemer, lineære afløb, badeværelsestilbehør

Læs mere om Unidrain A/S


Uponor – Nu får 420 lejligheder nye lydsvage installationer
Afløbssystemet Decibel fra Uponor er valgt til omfattende renoveringsprojekt i Lundevænget i hovedstaden

Støjdæmpede kvalitetsrør, der hurtigt og enkelt kan monteres med et flot resultat – til en konkurrencedygtig pris. Det er de vigtigste grunde til, at Uponors nye afløbssystem Decibel nu bliver installeret i 420 almene boliger i Lundevænget på Østerbro i København.

Bebyggelsen er fra 1934 og består af 14 blokke med fortrinsvis 2-værelses lejligheder. Renoveringen til i alt 500 mio. kr. betyder blandt andet, at samtlige køkkener og badeværelser skal moderniseres og have nye installationer:

– Til udskiftningen af faldstammerne i de mange lejligheder har vi valgt Decibel. Det er ikke vores første store projekt med dette nye afløbssystem, da vi har brugt Decibel på 2 andre opgaver også med gode erfaringer, fortæller entrepriseleder Frode Andresen fra Ribe VVS Service A/S.

– Vi har gode erfaringer med andre Uponor-produkter, og på kvaliteten ligger Decibel i toppen af de støjdæmpede afløbssystemer. Samtidig er det nemt at arbejde med, fordi det er gængse størrelser – ikke ukurante mål, hvor man skal ind og tilpasse. Og så er sortimentet af grenrør og fittings bredt. Ydermere er det et let materiale som er vigtigt i forhold til arbejdsmiljøet for vores medarbejdere.

Ny teknologi minimerer støjen

Afløbsstøj er en kendt gene og opstår især, når der ikke er frit flow. Derfor er Decibel udviklet med en ekstra glat inderside for at undgå blokeringer og tilstopninger. Og for at støjen ikke skal kunne høres, har rørene en flerlags konstruktion: Det midterste lag har en så høj densitet, at det virker lyddæmpende.

– Produktet er en løsning til alle typer af bygninger. Testresultater efter standarden EN 14366 viser et lydniveau på under 10 dB ved et flow på 2 liter i sekundet, som svarer til et toiletskyl, oplyser konsulent Bo Frik Mauritzen fra Uponor VVS. – Til sammenligning er lydniveauet fra mennesker, der hvisker sammen, på 20 dB.

Hurtig og problemfri installation

Installationen af faldstammerne til de mange lejligheder udføres af Anders Frelle Ferslev og Ronni Kristoffersen:

– Decibel er et virkelig nemt system at arbejde med. Har samme dimensioner som almindelige HT-rør - det grå PP-rør - så man skal ikke til at skifte. Det vejer ikke meget mere end et gråt rør og samles på samme måde.

– Og vi kan få de muffer, vi har brug for, både rør og fittings. Så der også kan skabes specielle løsninger, for eksempel med den plade, hvor der er en muffe på. Den bliver sat op, og man kan støbe rundt omkring den i stedet for at sætte en ekstra plade på.

Specialister i lejlighedskomplekser

Ribe VVS Service A/S løser med udgangspunkt i det sydvestjyske opgaver over hele landet. Virksomheden beskæftiger 123 mand, heraf 7 lærlinge.

– Lejlighedskomplekser og renoveringer er vores speciale. Det vil vi helst arbejde med og er dygtige til, specielt når tidsplanerne er stramme, siger Frode Andresen. – På afløbsinstallationerne skal alt naturligvis udføres i henhold til de gældende regler. Det kræver gode tegninger og et tæt samarbejde med rådgiverne, som på dette projekt er Rambøll, mens Enemærke & Petersen er hovedentreprenør.


Geberit – Let installation på lidt plads
Støj er en af de store udfordringer i boligbyggerier med mange mennesker, hvor især støj fra afløbet kan være generende

Boligselskabet Fruehøjgaard har valgt Geberits løsning med lyddæmpende afløbsrør til 350 boliger i Herning. Valget er både til glæde for beboerne og for installatøren.

Boligselskabet Fruehøjgaard er i gang med et større byggeprojekt i Herning midtby, hvor 350 boliger skal omdannes fra 1950’er arbejderboliger til fremtidens attraktive hjem for unge og ældre samt børnefamilier og singler. 

Projektet ledes af Aarstiderne Arkitekter med Rambøll som totalrådgiver. I forbindelse med renovering af ældre boliger er lyddæmpning en afgørende faktor, og det gælder ikke mindst afløbsrørene. Ved at installere lyddæmpende rør på den rigtige måde sikrer man et balanceret og behageligt lydniveau for beboerne.

Men installeringen er desværre ikke altid lige let for installatøren.

”Der er næsten altid for lidt plads, når vi skal installere afløbsrør i etagebyggerier med mange lejligheder,” siger VVS-installatør Søren Jespersen, som er installatør på projektet i Herning.

Når arbejdet glider lettere

Et godt produkt og et gennemtænkt system har stor betydning for installatørens arbejde. Produktet skal selvfølgelig både leve op til bygherrens og de lovgivningsmæssige krav, men for at skabe et godt resultat er det også vigtigt, at det lever op til installatørens krav til nem håndtering og montering.

”Det er afgørende, at systemerne er lette at håndtere, særligt hvis der er trange pladsvilkår. Rørene skal være nemme at tilpasse og skære over, så man kan montere systemet korrekt,” fortæller Søren Jespersen og tilføjer, at det også er vigtigt, at producenten har et bredt sortiment og en sikker leveringstid.

Afløbssystemer til etageejendomme produceres ofte i støbejern, men Geberits Silent Pro afløbsrør med lyddæmpende muffesystem er et lettere produkt, som også fylder mindre. På den måde bliver det nemmere for installatøren at lave mere smidige samlinger på mindre plads.

Ingen ugler i mosen

I et stort byggeprojekt, som Fruehøjgaards projekt i Herning, er der mange økonomiske, sikkerhedsmæssige og ikke mindst håndværksmæssige faktorer at holde styr på. Derfor er det vigtigt med gode leverandører og produkter, der er til at stole på.

”Jeg vil helst arbejde med velkendte produkter, som jeg ved fungerer,” siger Søren Jespersen, der har gode erfaringer med Geberit.


Nyhed – Wavin SiTech+
Wavin sætter nu endnu en brik i spil, der styrker holdet og gør markedet skakmat

SiTech+ er et kvalitetsrør, der lægger sig lige mellem de velkendte produktserier Wafix PP og Asto.

Stærkt og modstandsdygtigt
Wavin SiTech+ er et tre-lags rør i mineralforstærket polypropylen (PP) – matsort på ydersiden og hvidt indvendigt. Det er yderst modstandsdygtig over for miljømæssige påvirkninger, herunder temperaturer ned til -20oC. Det er samtidig særdeles resistent over for aggressivt spildevand og er således korrosionsfrit. Den indvendige, glatte overflade giver et optimalt vandføringsløb.

Et matsort rør
Den udvendige, matsorte overflade på rør og fittings forbedrer beskyttelsen mod UV stråler - en stor fordel i forbindelse med opbevaring af elementerne udendørs i byggefasen. Ydermere er den sorte overflade mindre modtagelig mod kontaminering, og produkternes elegante udseende fastholdes over tid. Den indvendige, hvide overflade gør til gengæld enhver form for kontrol nem og præcis.

Nem installation
Wavin SiTech+ har egenskaber, der gør installationen nem og hurtig. Fittings er designet med ribber, der giver et bedre greb, hvilket gør det nemmere at installere dem selv når pladsen er trang. Tydelige fittings-markeringer gør det muligt at sikre fuldstændig indføring af spidsenden i muffen. Denne meget synlige dybdekontrol er også en hjælp ved tilføjelse af den afstand på 10 mm, der er nødvendig for at håndtere varmeudvidelser ved installation af lange rørlængder.

Wavin SiTech+ opfylder de nyeste byggekrav inden for støjdæmpning (DIN 4109) og europæiske standarder inden for produktkvalitet (EN 1451).

Et rør til ethvert projekt
Wavin SiTech+ fuldender produktfamilien inden for afløbsrør. Wafix PP anvendes i projekter uden krav til støjdæmpning, Wavin SiTech+ anvendes til projekter, hvor kravene til rørsystemets egen støjdæmpning er mindre, og Asto anvendes i projekter hvor der stilles høje krav til rørsystemets støjdæmpning.

Sammen giver de tre produktserier et meget mere fleksibelt produktprogram at vælge imellem. De tre serier har hver deres styrker og kvaliteter, de er individuelle brikker i spillet, men arbejder også ekstremt godt sammen og udgør i sidste ende brættets stærkeste hold.

Optimér din rørløsning med god rådgivning
De tre systemer kan anvendes alene eller kan sammensættes, så de hver især yder lige netop dét, de skal, hvor de skal. Det er muligt at konstruere en sammensætning af de tre i et enkelt projekt, der giver plads til både lyddæmpning og en optimal totaløkonomi.

Med en projekttegning og en kop kaffe, kan vores salgskonsulenter rådgive dig til anvendelsen af alle tre typer rør på dit projekt. På denne måde opnår du den optimale afløbssystem uden kompromisser på kvaliteten, og med en endnu bedre økonomi i den sidste ende.