Rørtætninger

Rørtætninger kan bl.a. anvendes til en fleksibel og vandtæt installation af rør gennem vægge som ønskes uigennemtrængelige for vand. Rørtætninger gør det muligt at udføre en pålidelig og holdbar tætning af forskellige typer af rør og kabler igennem vandtætte konstruktioner.

Leverandører af og viden om Rørtætninger:


ReTherm Kruge AB

August Barks gata 1
SE-421 32 Västra Frölunda
Sverige +46 10 22 00 200
Danmark: +45 93 632 632

web

Kompetencer: Rørsystemer, rørsystemer til opvarmning, køling, vand fra hanen og sprinklere

Læs mere om ReTherm Kruge AB


Roxtec Denmark ApS

Huginsvej 3
3400 Hillerød
Tlf.: +45 4918 47 47
E-mail: administration@dk.roxtec.com

www.roxtec.com/dk

Kompetencer: Kabeltætninger, Rørtætninger

Læs mere om Roxtec Denmark ApS


Selandia Lækagesporing

Østerled 6
4300 Holbæk
Tlf.: 70 70 19 15
Email: info@70701915.dk

www.selandialaekagesporing.dk

Kompetencer: Lækagesporinger, Lækagesporing på alle former for skjulte rør, ledningslokalisering, spindelsøgning, fejlfinding på el gulvvarme, påvisning af gulvvarmeslanger, rørtætning med mere

Læs mere om Selandia Lækagesporing


Trelleborg Sealing Solutions Danmark A/S

Trelleborg Sealing logo

Forbindelsesvej 4, 2. sal
2100 København Ø
Tel: +45 48228080
E-mail: tssdenmark@trelleborg.com

Web

Kompetencer: O-ringe, Pakninger, Tætninger, Mekaniske aksialtætninger, Lejer, Stempeltætninger, Bøsninger, Glidelejer, Stangtætninger, Pakdåser, Gummipakninger, V-ringe, Stempelpakninger, Føringsbånd, O-ringsnor, Hydrauliktætninger, Læbetætninger, Maskinpakninger, Afstrygere, Silikoneslanger, Fødevaregodkendte tætninger

Læs mere om Trelleborg Sealing Solutions Danmark A/S


Roxtec – Skræddersyede tætninger for biosikret laboratorium i Schweiz
Roxtecs tætninger af kabel- og rørgennemføringer sikrer luft-, gas- og vandtæthed i det eneste biosikrede laboratorium med BSL-4-klassificering i Schweiz. Tætningerne lever op til de meget høje forventninger fra Spiez Laboratory.

Det biosikrede laboratorium muliggør sikker håndtering og primær diagnostik af stærkt smitsomme humane patogener i farekategorierne 3 og 4. Andre vigtige områder er analyse af kritiske prøver med ukendt indhold, uddannelse af eksperter til farekategori 4, forsknings- og udviklingsprojekter til nye testmetoder for kendte og ukendte patogener samt udvikling af nye vacciner.

Sætter nye standarder
Denne type følsomme operationer kræver ekstrem høj kvalitet på tætningsløsningerne. Derudover ønskede Spiez Laboratory moderne løsninger, der ville sætte nye standarder for professionel tætning af et BSL-4-laboratorium. At levere de avancerede tætningsløsninger udgjorde ikke noget problem for Roxtec. Tætningerne bruges nu i laboratoriets vægge, gulve og lofter for at garantere fuldstændig tæthed omkring kabel- og rørgennemføringer.

"Roxtec tilknyttede en lokal kontaktperson, der støttede os på en effektiv, professionel og direkte måde," udtaler Spiez Laboratory.

Effektive tætningsløsninger
Andre ting, der overbeviste Spiez Laboratory om at bruge Roxtecs tætningsløsninger, var den enkle installation, den komplette dokumentation samt de eksisterende certifikater. De værdsatter også de tekniske egenskaber, fleksibiliteten og muligheden for at dække mange applikationer med meget få Roxtec-tætninger og -komponenter.


Roxtec – Fleksible kabel- og rørtætninger til ethvert projekt med renrum
Roxtec kabel- og rørtætninger indgår i mange projekter - herunder renrum
Vidste du, at Roxtec tætninger dækker mange forskellige behov indenfor life science og beskytter mod brand, vand og skadedyr samt giver løsninger til strømtilslutning, jordforbindelser og elektrisk sikkerhed. LIfe science operatører anvender gastætte tætninger fra Roxtec til at styre tryk. De kan opretholde et over- eller undertryk i deres laboratorier, renrum og BSL-faciliteter. De certificerede tætninger bidrager derved til personsikkerhed og driftssikkerhed gennem hele livscyklussen for mange tryk- og kontamineringskontrollerede områder. Forebyggelse af lækager og kontaminering Professionelle designer med Roxtec-tætninger for at opnå BSL 4 niveau. Det er en måde at forhindre bakterier og kemiske dampe i at slippe ud i miljøet. Designerne ønsker også at forhindre kontaminering i at slippe ind i renrummene. Roxtec-løsningerne er testet for at sikre den mest optimale ydeevne gennem et helt livs eksponering for desinficerende gasser som formaldehyd, VHP (brintoverilte) og klordioxid. Takket være denne kvalitet hjælper tætningssystemet også med at reducere valideringsperioder. Utallige anvendelsesområder Roxtec-tætningsmoduler monteres rundt om kabler eller rør i rammer, der er fastgjort til konstruktionen, og systemet tætnes med en kompressionsenhed eller vha. ekspansion. Rammerne fås til enhver type konstruktion og i forskellige materialer, såsom pulverlakeret eller rustfrit stål med en ren overfladebelægning. Systemet er ideelt til lukning af gennemføringer i vægge, gulve, kabinetter og lignende, fra kælder til kvist. Roxtec -produkter, der beskytter mod brand, gas, vand, støv og gnavere, kan både boltes til konstruktionen eller monteres direkte i kerneborede åbninger. Roxtec EMC-tætningssystemer Roxtec BG™ ("bonding and grounding") bruger et kraftigt flettet metalbånd til at jordforbinde armerede eller skærmede kabler. Det sikrer installationer mod kortslutninger og lynnedslag. Roxtec ES (elektromagnetisk afskærmning) kombinerer en bred, ledende tape med et RF-skjold til blokering og afledning af elektromagnetiske forstyrrelser, mens Roxtec PE (potentialudligning) giver beskyttelse mod elektromagnetiske forstyrrelser i kabelskærme eller metalrør.

Roxtecs EMC-gennemføringer valgt til nye LNG-tankskibe
Pan America fra Queensland Curtis LNG-projektet er udstyret med Roxtec-gennemføringer

Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group og leverandøren af det elektriske system ABB specificerede Roxtec EMC-tætningsløsninger til bygningen af fire nye LNG-tankskibe.

Forebyggelse af flere risici
Roxtecs kabelgennemføringer anvendes til det elektriske fremdriftssystem og systemet til fortætning. Tætningerne yder kombineret beskyttelse mod brand, røg, gas, vand, støv, snavs, vibrationer, eksplosionsrisiko og elektromagnetisk interferens (EMI).

Nutidens skibe indeholder masser af avanceret udstyr i områder med begrænset plads, hvilket øger risikoen for, at der opstår elektromagnetisk interferens. Ved at bruge robuste EMC-løsninger er det fortsat muligt at garantere driftssikkerheden.

Tæt samarbejde
Hudong-Zhonghua og ABB valgte Roxtecs EMC-tætningssystem. Det er designet til at kunne tåle forholdene på havet og er certificeret af alle de store klassificeringsorganer.

"Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Roxtec. Når vi stødte på et problem i forbindelse med montering eller havde særlige tætningskrav, fik vi altid et hurtigt svar. Roxtec leverede ikke alene produkter af høj kvalitet, men også en fremragende service!", siger Ling Xiaoming, leder af det elektriske værksted for PULNG-teamet hos Hudong-Zhonghua.
Roxtecs gennemføringer kan åbnes og tilbyder reservekapacitet, hvilket gør det lettere at foretage opgraderinger i hele skibets levetid. Skibsværftet valgte, at der skulle være kapacitet til 30 procent flere kabler


Roxtec tætningsløsninger sikrer sikkerhed på Mein Schiff 6
På krydstogtskibe Mein Schiff 6 i TUI Cruises giver tusindvis af Roxtec-gennemføringer certificeret beskyttelse mod brand-, gas-, vand- og elektromagnetiske forstyrrelser

På krydstogtskibe Mein Schiff 6 i TUI Cruises giver tusindvis af Roxtec-tætninger certificeret beskyttelse mod brand-, gas-, vand- og elektromagnetiske forstyrrelser.

Medejer Royal Caribbean og værft Meyer Turku i Finland fortsætter med at samarbejde med Roxtec for at muliggøre brugen af flere plast- og kompositrør. "Roxtec-tætninger gør det omkostningseffektivt at installere lette og langvarige plastrør", siger Berth Strömborg, senior superintendent for Royal Caribbean.

Et tætningssystem
6.065 åbninger til kabler og rør i dæk, skotter og skabe er tætnet med Roxtec løsninger. Tætningerne anvendes både i maskinrummet og i passagerområderne, og mange af dem omfatter ekstra kapacitet til ekstra kabler og rør. "Det er godt at have en leverandør til alle rørsystemer," siger Antti Laaksonen, systemansvarlig for HVAC og cateringdesign hos Meyer Turku.

Roxtec tætninger anvendes til penetration i dæk, skotter og skabe i kritiske rum som maskinrummet, men også i passager- og poolområderne. Medejer Royal Caribbean og værftet Meyer Turku fortsætter med at samarbejde med Roxtec for tjenesten, fleksibiliteten og evnen til at bruge flere plastrør."Roxtec-gennemføringer gør det omkostningseffektivt at installere lette og langvarige plastrør", siger Berth Strömborg, senior superintendent for Royal Caribbean.

Roxtec tætninger anvendes til penetration i dæk, skotter og skabe i kritiske rum som maskinrummet, men også i passager- og poolområderne. Medejer Royal Caribbean og værftet Meyer Turku fortsætter med at samarbejde med Roxtec for tjenesten, fleksibiliteten og evnen til at bruge flere plastrør. "Roxtectætninger gør det omkostningseffektivt at installere lette og langvarige plastrør", siger Berth Strömborg, senior superintendent for Royal Caribbean.

"Det er godt at have en serviceindstillet leverandør til alle rørsystemer," siger Antti Laaksonen, systemansvarlig for HVAC og cateringdesign hos Meyer Turku.

Optimering af logistik
Mika Tuokko, leder af elektrisk udstyr på Meyer Turku, siger, at et hundrede installatører har arbejdet med Roxtec-kabeltætning på den nye krydstogtfartøj: "Det vigtigste er at holde hastigheden ved at håndtere færre ting. Ved at bruge Roxtec i stedet for andre systemer undgår vi 50 varer på lager til hver gennemføring


DSME bruger Roxtec Transit Designer ved design af skibe og offshore-enheder
"Det er et meget overbevisende værktøj, fordi det er en ideel løsning til at give overblik og betydelige omkostningsbesparelser især i form af reduceret tid", siger ingeniør Yongjun Lee som er designer for store projekter

Mr. Lee er en af de tusindvis tilfredse brugere af den web-baserede applikation. Før Roxtec Transit Designer™ brugte han et ikke-standardiseret program, når han arbejdede med design af kabel- og rørtætninger.

"Det var ikke et godt værktøj til beregning af materialemængden. I nogle tilfælde var resultatet ikke korrekt, så jeg var nødt til at lave en manuel beregning. Det forårsagede flere problemer: Forsinkelser, unøjagtighed, lavere pålidelighed og ofte yderligere administration.

Mr. Lee har en meget god oplevelse af Roxtec Transit Designer™."Det er virkelig nyttigt. Med drag and drop kan jeg bruge programmet til at trække eksisterende data eller kabeloversigtsplaner, og dermed hurtigt se det præcise resultat. Og så er Roxtec Transit Designer™ designet til at enhver nybegynder."


Roxtec – Scandlines styrker sikkerheden på færger med Roxtec-tætninger
Scandlines Hybrid færge drives af et revolutionerende hybridsystem, der kombinerer traditionel dieseldrift med elektrisk batteridrift

For at kunne sikre brand- og vandtæthed,- før og efter en brand har Scandlines erstattet alle andre former for rørtætninger på de nybyggede færger M/F Berlin og M/F Copenhagen med Roxtec-tætninger.

"Vi har valgt Roxtec som overordnet leverandør af kabel- og rørtætninger, fordi vi skulle håndtere så mange forskellige rørgennemføringer og eftermonteringer. Skotterne skal kunne modstå et vandtryk på 2,5 bar, og med Roxtec har vi dækket alle vores behov for kvalitet og fleksibilitet," siger Joachim Lund, Dualofficer på Scandlines. "Vi optimerer sikkerheden ved at vælge Roxtec som leverandør af alle tætninger."

Roxtec udbyder standard og kundetilpasset tætningsløsnnger samt al den nødvendige dokumentation
At Roxtec leverede fuld dokumentation på tætnings- og isoleringskrav samt medfølgende tegninger, herunder alle nødvendige typegodkendelser betød, at Scandlines kunne træffe et sikkert valg.

Scandlines bruger også Roxtec-tætninger i stedet for de traditionelle kabelforskruninger i skabene i maskinrummet. Rederiet ønsker at øge kvaliteten i al almindelighed, og specielt i brandsluknings-anlægget.

Det er afgørende at sikre integriteten i skabene i maskinrummet
"Sikkerhed er ekstremt vigtigt på passagerfærger. Vi investerer for at være sikre på, at alle kabel- og rørtætninger er i orden, og at vi lever op til alle sikkerhedsforskrifter," siger Fini A. Hansen, Coordinating Superintendent hos Scandlines.

Scandlines vil fortsætte med at bruge Roxtec-tætninger overalt på deres færger. Roxtec-tætninger har en ildklassificering efter marinestandarden (A60). De anslåede omkostninger for en brand ombord på en færge er 134.000 EUR per minut


Roxtec – Ny rørtætning forenkler sikkerhedsarbejdet på skibsværftet
Ny rørtætning forenkler sikkerhedsarbejdet på skibsværftet

St. Johns Ship Building Inc. i Palatka, FL, sikrer vandtætte rørgennemføringer i dæk og skotter ved hjælp af Roxtec SPM-rørtætninger. Da man byggede slæbebåden Delaware, anvendte værftet også tætningen som vibrationsdæmper i lukaffer. "Roxtec's SPM-tætningsløsning har forenklet vores rørinstallationer meget," siger direktør William Mann. "Hvor jeg engang havde brug for tre mand til at svejse og agere brandvagt, har jeg nu brug kun én".

Øget effektivitet
Rørsmedene svejsede førhen gevindmuffer i skottet og fittede rørinstalltionerne sammen. Dette arbejde tog tid, og forårsagede lejlighedsvis problemer med forskellige metaller. "Vi er i stand til at arbejde langt mere effektivt med Roxtec SPM-tætninger," siger William Mann. "Vi bruger dem til drikkevandsrør af kobber og hvor vi ellers kan se et behov.

Spar tid
Projektleder Steve Torok fra St. Johns Skibsbyggeri siger, at værftet vil fortsætte med at bruge Roxtec-tætninger ved bygning og nyindretning af stålskibe såsom offshore forsyningsskibe, pramme og færger. Det lykkedes dem at spare timers arbejde ved også at installere tætningerne som vibrationsdæmpere i malede lukaffer. De behøvede ikke at skulle tilbage, skære ekstra huller og svejse bøjler i for derefter at rengøre og genetablere områderne.

For yderligere information

kontakt venligst Sarah Mueller på Roxtec på +1 843 817 1380 eller via e-mail: Sarah.Mueller@roxtec.com

For yderligere information om Roxtec SPM på det danske marked, kontakt venligst Morten Gustavsen, Sales manager Marine, Oil & gas offshore på telefon +45 2485 3015 eller e-mail morten.gustavsen@roxtec.com