Rørsystemer

Til afløbssystemer og rørsystemer i jord kan anvendes følgende materialer: glasfiberarmeret polyester, beton, glaseret ler, støbejern, rustfri syrefast sål, pvc rørsystemer, PE, PP, PEH, beton rørsystemer - Beregning af Volumen og opholdstid i rør - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Rørsystemer:


ACO NORDIC A/S

aco

Thorsvej 9
4100 Ringsted
Telf.: 57 66 65 00
E-mail: info.aco-nordic@aco.com

web

Kompetencer: Afløbsrender, Afløbsriste, Afløbsrør, Afløbssystemer, Boligafløb, Faldstammer, Fedtudskillere, Forsinkelsesbassiner, Gulvafløb, Højvandslukkere, Industriafløb, Nedsivningsanlæg, Rottespærrer, Rustfrie rør, Rørsystemer, Sandfang, Slidsrender, Stålrør, Udskillere, Vandlåse

Læs mere om ACO NORDIC A/S


BRUGG Denmark A/S

Erritsø Møllebanke 35
7000 Fredericia
Tlf.: +45 7020 4955
E-mail: info.bpdk@brugg.com

www.bruggpipes.com

Kompetencer: Fjernvarmerør, Gevindfittings, Lækagesporinger, Lækagesøgninger, Messing fittings, Muffer, Præisolerede rør, Rørsystemer

Læs mere om BRUGG Denmark A/S


Beck A/S

Naverland 10
2600 Glostrup
Tlf.: 43 71 86 68
E-mail: info@beck.as

www.beck.as

Kompetencer: Kølerør, Sprinklerrør, Rørsystemer, Skinnesystemer, Lyddæmpningssystemer, Befæstigelse, Sprinklere, Sprinkleranlæg, Ventilation, Kompensatorer

Læs mere om Beck A/S


Nordfab Europe A/S

Industrivej 13
9550 Mariager
Tlf.: +45 86471100
E-mail: jesper.kjeldsen@nordfab.com

www.nordfab.com

Kompetencer: Kanalsystemer, Rørsystemer, Ventilationskanaler

Læs mere om Nordfab Europe A/S


Pipeconnect

Elmevej 2
6740 Bramming
Tlf.: 2344 2544
E-mail: kg@pipeconnect.dk

web

Kompetencer: Supports til udstødningsanlæg, Udstødnings kompensatorer, flanger, pakninger, udstødning lyddæmpere, trykløse tanke, rørsystemer og stålkonstruktioner, udstødningsophæng, Udstødningssupports, vibrations dæmpende supports, supports

Læs mere om Pipeconnect


Plastsmeden ApS

Sandby 1
4520 Svinninge
Tlf.: 61 33 12 62
E-mail: roemer@plastsmeden.dk

www.plastsmeden.dk

Kompetencer: Plastsvejsning, svejsning, renoverings opgaver, plast, plastvejledning, rørsystemer, rørservice, montage, industriservice

Læs mere om Plastsmeden ApS


Prowelding A/S

Sandagervej 28
7400 Herning
Tlf.: 97 14 07 08
E-mail: jg@prowelding.dk

www.prowelding.dk

Kompetencer: Altaner, Dæksler, Brønddæksler, Rørsystemer, Smedearbejde, Stålkonstruktioner, Svejsning, Tanke, Trapper, Aktive kulfltre, bukning og røroptræk

Læs mere om Prowelding A/S


ReTherm Kruge AB

August Barks gata 1
SE-421 32 Västra Frölunda
Sverige +46 10 22 00 200
Danmark: +45 93 632 632

web

Kompetencer: Rørsystemer, rørsystemer til opvarmning, køling, vand fra hanen og sprinklere

Læs mere om ReTherm Kruge AB


aquatherm green pipe er det alsidige polypropylenrørsystem til vand fra hanen og industrielle applikationer


21.jan 2022


Som verdens største producent er aquatherm førende inden for udvikling af polypropylenrørsystemer (PP).
green pipe er et topmoderne multilayer- og fiberforstærket kompositrør, der er tilpasset fremtidige byggeprojekter. Hele systemet er korrosionsbestandigt og er lavet af kemisk inert polypropylen.
Da systemet er helt fri for tungmetaller og giftige kemikalier, er det ideelt til postevand, men du kan også bruge green pipe rørsystem til for eksempel bryggeriinstallationer, svømmebassiner, skibe eller til transport af kemikalier.

green pipe rørsystem har gennemgået strenge miljøtest, er det også velegnet til brug i et miljøbygningsprojekt.
aquatherm rørsystemer bidrager med point til dit LEED-projekt og har en EPD udstedt af tredjeparter.
aquatherm green pipe fra ReTherm Kruge blev tidligere kaldt Fusiotherm.

Glasfiberforstærket polypropylen (PP) teknologi

Rørsystemerne fra aquatherm og ReTherm Kruge er lavet af glasfiberforstærket polypropylen. Rørene er lavet af tre lag og ekstruderet med et glasfiberforstærket mellemlag, hvilket styrker røret og forhindrer uønsket ekspansion og sammentrækning. green pipe er en kombination af innovativ produktionsteknologi og udvikling af pp materiale sammensætning. green pipe til brugsvand har tyndere godstykkelse og lavere vægt, men har større kapacitet og overlegne tekniske egenskaber. green pipe fås i dim. 16 – 450 mm, hvilket betyder stor kapacitet og er optimalt for alle typer projekter.


Optegning af rørsystemer til anlæg for håndtering af spild fra produktionsmaskiner
I en periode har Process Engineering fungeret som ekstra ressource hos Lundberg Tech A/S, der udvikler og producerer granulatorer, cuttere, All-In-One enheder og centrale systemer til spildhåndtering i blandt andet etiketindustrien. Læs her om projektet, hvor Process Engineering bl.a. har optegnet røranlægget i tre udsugningsanlæg.

Lundberg Tech A/S er leverandør af enheder og systemer for håndtering af spild fra produktionsmaskiner til blandt andet etiketindustrien. De udvikler og producerer en række granulatorer/cuttere, All-In-One enheder og centrale systemer til anlæg for spildhåndtering, som optegnes og leveres til deres kunder. Etiketterne udstanses, og spildmaterialet fra disse udsuges i rørsystemer, bliver granuleret og transporteret til en fælles opsamlingsenhed.

Lundberg Tech A/S havde brug for ekstra ressourcer til at få optegnet rørsystemet i tre udsugningsanlæg.

Processen i projektet

På basis af slutkundens ønsker for placering af udsugningskanalerne, optælling af udstyrspakken og opmåling af fabrikslayoutet optegnede vi røranlægget i Inventor, hvilket inkluderede optegning af det komplette rørlayout med rørbøjninger og T-stykker, samt at sikre den korrekte mængde luft i udsugningsanlægget.

En maskintekniker fra Process Engineering A/S blev hyret ind af Lundberg Tech A/S som ekstra ressource til hjælp på tre projekter. Projektet blev udført fra Lundberg Tech A/S’ kontorfaciliteter og forløb over to måneder.

Process Engineerings ydelse og omfanget af projektet

Vores ydelse samt omfanget af projektet dækker over:

  • Design af rørlayout
  • Beregning af rørdimensioner

Sikkerhed og hygiejne i top i totalrenovering af ikonisk DSB-bygning
Rørsystemer, der mindsker risikoen for vandskader og sikrer en drikkevandshygiejne helt i top er af høj prioritet i den gennemgående renovering af den knap 40 år gamle DSB-bygning på Kalvebod Brygge i København.

Når kammeradvokaten i starten af 2021 rykker ind i den knap 30.000 kvadratmeter store kontorejendom på Kalvebod Brygge i København, er det i totalrenoverede, moderne omgivelser. Bag- og foran væggene i den gamle DSB-bygning fra 70’erne er valget af produkter faldet på Geberit – hvor især valget af de rette rørsystemer har været afgørende.

”København har jo noget af landets hårdeste vand, og i så stort et projekt som det her, er det vigtigt at vælge et produkt, der tager højde for den udfordring, og som vi kan have en ekstra sikkerhed i - i form af 10 års ekstra garanti og en væsentligt reduceret risiko for vandskader”, forklarer projektleder Jan Borre fra Cura VVS en del af Bravida.

Til det gennemgribende renoveringsprojekt skal Jan Borre og hans team installere flere kilometer Rustfri Mapress rør. De er især kendt for deres ekstra sikre- og hygiejniske installation.

”Hvis man får lavet en utæt samling, ser man det med det samme. Det er en stor fordel, og det sænker risikoen for vandskader og korrosion markant,” forklarer Jan Borre.

Løbende uddannelse af montører sikrer kvalitet
En række af Jan Borres folk hos Cura VVS, en del af Bravida, har tidligere været til træning hos Geberit i kvalitetssikring og montering af Mapress rørsystemerne. Men efterhånden som projektet skrider frem, kommer flere montører til. De får løbende samme træning af Geberit, så værktøj og rør håndteres korrekt.

”Det er afgørende for produktets kvalitet, at montørerne er klædt på til at håndtere produktet og det specialbyggede værktøj samt at følge montagevejledningen. Intet andet end grundighed betaler sig, når man har med et så stort projekt at gøre”, forklarer Nils Overgaard, Product Manager i Geberit.

I Geberit har man bygget et særligt værktøj, som passer præcis til Mapress-systemerne. M-bakkeren sikrer, at der bliver lagt det helt rigtige tryk, når rørene skal samles.

Det betaler sig at investere i drikkevandshygiejne

Udover at minimere risikoen for vandskader mest muligt, sikrer Mapress-systemet også drikkevandshygiejnen i byggeriet:

”God drikkevandshygiejne er ikke en selvfølge i Danmark. Det er helt afgørende at montere de rigtige materialer af høj kvalitet for at sikre standardarden for drikkevandskvaliteten i bygningen mange år frem i tiden. Det kan vi se, at rigtige mange bygherrer har fået øjnene op for de senere år, fordi der er kommet større fokus på emnet”, siger Nils Overgaard.

Udover Geberits Mapress-systemer med rustfri rør, bruger man elforzinkede rørtil varmen. Herudover har det nye kontordomicil også toiletter og håndvaske fra Ifö samt Geberit-cisterner, trykplader og lyddæmpende afløbsrør.


Viega – Rørsystem klarer 10 år uden de mindste spor af kalk
Varmtvandsforsyning med indvendige cirkulationsledninger – den såkaldte inliner-teknologi – er en særdeles velvalgt løsning i etageejendomme, fordi de giver besparelser i både installation og drift. Installationen bliver desuden ikke påvirket af kalk, viser en stikprøvekontrol fra København.

På tredje og øverste sal i en etageejendom på ydre Nørrebro i København skærer vvs-installatøren fra Østblik VVS tværs gennem et vandrør. Det lyder i sig selv ikke særligt væsentligt, men den cirka 10 år gamle stigstreng er en del af en interessant stikprøve. Tommy Kieffer, der er direktør i vvs-firmaet, tjekker nemlig, om det hårde københavnervand har resulteret i kalkaflejringer ved den indvendige cirkulationsledning.

”Ingenting,” siger han få dage efter tjekket, hvor han kan give den endelige dom: ”Der var ingen kalkaflejringer overhovedet.”

Billedtekst: Der er ingen spor af kalk i rørsystem efter 10 års brug med inliner-teknologi

Selvom hverken vicevært eller installatør på forhånd havde mistanke om kalkproblemer, er Tommy Kieffer alligevel overrasket over, at der ikke var spor af kalk. Særligt, fordi han har hørt mange fordomme om, at tilbageløbshullet på Ø10 er så lille, at der er øget risiko for tilkalkning.

”Jeg har set mange klassiske, nyere installationer i rustfrit stål, hvor der var mange aflejringer, og normalt er der meget større aflejringer på installationer i denne aldersgruppe,” forklarer han.

Ifølge Tommy Kieffer er fraværet af kalk i den indvendige cirkulationsledning ikke et engangstilfælde. Han foretrækker producenten Viegas Smartloop Inliner-system, som han siden installationen i 2011 har brugt i 8 ejendomme med i alt 24 opgange. Og han har til dags dato ikke haft nogen udfordringer eller problemer med rørsystemerne eller modtaget klager fra viceværter eller beboere.

Netop brugerne ville være de første til at bemærke, hvis rørene begyndte at kalke til, vurderer Viegas nordiske produktchef, Johan Sørensen. I tilfælde af tilkalkning ville der nemlig opstå tryktab på installationer med indvendige cirkulationsledninger, forklarer han. Derfor er det strengt taget ikke nødvendigt at skære i røret for at give et kvalificeret bud på, om der er kalkaflejringer. Ved at måle forskellen på trykket fra et tapsted i bunden og i toppen af stigstrengen er det muligt at få en indikation af, hvorvidt der er problemer med kalk.

Og det har Viega endnu ikke oplevet i installationer, hvor driften har fulgt forskrifter om temperatur og flow.

Pas på temperaturen!

Testen med overskæringen er særligt interessant i det lys, at københavnernes vandinstallationer er nogle af dem, der bliver plaget mest af kalk, sammenlignet med resten af landet. I hovedstadsområdet er både det kolde og varme vand særligt hårdt, men resten af landet går ikke helt fri. Og så kan enhver installation blive kalkramt, hvis temperaturen bliver for høj.

57 grader lyder den maksimale grænse for vandet i en stigstreng. Overstiger vandet dén temperatur, kommer der kalkdannelser, og det uagtet, om det er traditionelle vandrør eller vandrør med indvendige cirkulationsledninger. Man kan dog ikke blot sænke temperaturen markant for at undgå netop det problem.

”Temperaturen skal ligge et sted mellem 50 og 55 grader. Jo højere temperaturen bliver, jo hurtigere kommer kalkdannelserne, men du må heller ikke komme under 50 grader, for så bliver der gode vækstbetingelser for legionellabakterien,” forklarer Johan Sørensen.

Viegas nordiske produktchef anbefaler derfor, at man arbejder med en fremløbstemperatur på det varme vand på 54-55 grader og benytter god isolering – ideelt set isoleringsklasse 5 – for at sikre, at temperaturen ligger i det helt rette spænd mellem risiko for kalk og legionella.

En win-win-win-debut

Sørger man for, at vandtemperaturen holder sig mellem 50 og 55 grader, er der ifølge Johan Sørensen og Tommy Kieffer ikke større risiko for kalkaflejringer i installationer med indvendige cirkulationsledninger.

Faktisk rådgiver Tommy Kieffer stadig flere kunder til netop at vælge dén type rør, fordi der er fordele både ved installation og drift. Der er kun behov for to og ikke tre hulboringer, og så er der behov for samling af færre meter rør, fordi tilbageløbet ligger inde i rørene. Dermed bliver det også mere energibesparende, fordi varmen fra vandet i cirkulationsledningen afgives til det omkringflydende vand.

”Jeg kan ikke give de præcise tal, men jeg ved med sikkerhed, at der er en besparelse på opvarmning af vand ved de her installationer. Det hører vi også fra alle de ejendomme, hvor vi har installeret det,” siger Tommy Kieffer.

Besparelser var dog langt fra årsagen til, at Tommy Kieffer begyndte at arbejde med systemet. Debuten med Viegas Smartloop Inliner kom i stand, fordi hans virksomhed Østblik VVS skulle opsætte stigstrenge på en bagtrappe, hvor der var udfordringer med at overholde brandmyndighedernes respektafstande. Viega var på daværende tidspunkt én af meget få producenter, som kunne tilbyde de indvendige cirkulationsledninger, og da installatøren i forvejen sværgede til den tyske producents produkter faldt valget altså på Smartloop Inliner-løsningen.

”Det var en videreudvikling af et i forvejen godt samarbejde. Og så var det en rigtig fin sidegevinst, at ejendommen samtidig kunne opnå energibesparelser på lang sigt med denne løsning – det var win-win-win for alle parter,” forklarer installatøren. Og det langsigtede perspektiv er særligt vigtigt at have for øje, vurderer Tommy Kieffer, der har over 30 års erfaring i branchen, hvoraf 24 har været som selvstændig. ”Når du kigger på kroner og ører, kan det være nemt at komme til at fokusere på den korte bane. I mine øjne giver det mere mening at vurdere økonomien i en løsning på lang sigt. Nu ved vi, at Smartloop Inliner kan klare over 10 år, og så får man altså god værdi for pengene,” slutter han.


Viega – Rør på 3 meter minimerer risiko for bakterievækst
Kvaliteten af vores drikkevand påvirkes af forhold både før, under og efter installationen – og et forhold, som mange undervurderer, er opbevaring af rørene. Hvis rørene ikke opbevares korrekt helt frem til installationstidspunktet, kan der opstå hygiejneproblemer, som let kan føre til bakterievækst.

Vand bør behandles som andre fødevarer, og derfor er installationsprocessen vigtig for at undgå bakterier. Ansvaret for hygiejneproblemer i brugsvandsinstallationer begynder hos producenterne, som skal sikre, at alle produkter til installationer produceres og opbevares under nærmest kliniske forhold.

Mange installatører køber rør på 6 meter til brugsvandsinstallationer, men det kan være en udfordring at håndtere og transportere de lange rør. Derfor vælger mange at skære rørene over hos grossisten, hvilket desværre skaber et nyt problem – for derved blottes røråbningerne og byggestøv, edderkopper og andet kryb får uhindret adgang til rørene.

Det er alt sammen forhold, som giver grobund for bakterievækst. Viega løser problemet med smudssikrede rustfri stålrør på 3 meter. Med de kortere rør slipper installatøren for at skære rørene over – og det sikrer hygiejnen. Viegas nye 3-meter rør leveres nemlig med plastpropper i begge ender af rørene.

Smudssikre rør på 3 meter

Viegas nye rør i korte længder leveres med propper i begge ender, så hygiejnen sikres under transport og den efterfølgende opbevaring frem til monteringstidspunktet. Installatøren sparer dermed tid på at skære rørene over hos grossisten, og risikoen for hygiejneproblemer reduceres markant.


Roxtec Denmark ApS – Kom og mød os på Ajour 2019
Du finder os på stand 3409, og vi glæder os til at mødes og få en snak med dig. Her kan vi tage en snak om tætninger omkring metalrør, hvis svejsning ikke er løsningen

Mange kundecases viser, at man kan spare tid ved anvendelse af fx. Roxtec SPM™, som er klasse A godkendt, tåler kortvarigt vandtryk op til 1 bar og gastryk på 0,67 bar. 


En anden nyhed er Roxtec UG™- en unik tætningsløsning, som er nem at montere, selv i miljøer med rindende vand. Roxtec UG™ opfylder krav til konstant vandtryk på op til 0,3 bar. 


Vil du gerne mødes med os? Så book os allerede nu! Vi ser frem til nogle udbytterige dage. Vedr. Roxtec UG™ kontakt Lasse Kohrtz, Segment Manager, Infrastructure & Industry på +45 42 68 66 36 eller email: lasse.kohrtz@roxtec.com Har du spørgsmål til Roxtec SPM™ kontakt venligst Trine Gram, Segment Manager, Marine & Offshore på+45 2890 4153 eller email: trine.gram@roxtec.com


Parker Hannifin – Skift til svejsefrit rørsystem og onsite support
Der er mange problemer forbundet med moderne svejsede rør, specielt når det vedrører nøjagtighed, pålidelighed og omkostninger
Derfor vil et skift til en svejsfri rørløsning give mange potentielt fordelagtige muligheder, især hvis det kan understøttes af onsite support for at optimere systemets ydeevne og oppetid. Udfordringer ved montering af hydrauliksystemer Der er et udbredt behov for at tilslutte hydrauliske enheder med maskiner og udstyr, både som en del af nye installationer såvel som ved eftersyn af eksisterende udstyr. Selvom svejsede tilslutninger har været den traditionelle løsning, er der en række problemer med svejsede rørledninger, der øger behovet for en alternativ løsning. Nøjagtighed og pålidelighed er nogle af de væsentligste problemer, når det drejer sig om tilslutninger; Selv erfarne svejsere kan ikke altid producere 100% perfekte svejsninger. Derudover omfatter nogle af problemerne med svejsede samlinger risikoen for træthedsbrud og -revner med efterfølgende korrosion, mens vedvarende integritet af svejsninger kun kan dokumenteres ved regelmæssig, dyr og tidskrævende røntgen eller andre ikke-destruktive metoder. Udfordringerne er til at få øje på, når man samtidig tilføjer branchens nuværende problemer med at hyre specialister inden for svejsning. Overvejelser vedrørerende omkostninger og sikkerhed Omkostningerne skal også overvejes. Svejsning forbruger ikke kun meget energi, men den efterfølgende rengøring, affedtningsmidler og rustbeskyttelse kræver også tid og omkostninger. Sikkerhed er en anden bekymring, især når det omhandler svejsestøv og brandrisici. Faktisk betyder øget systemtryk (især i hydrauliksystemer), at industrien har stigende fokus på sikkerhed - en kendsgerning understøttet af et nyt europæisk direktiv for trykbeholdere. Af disse grunde er nogle industrier, såsom olie og gas, skibsbygning og minedrift, allerede begyndt at specificere brugen af svejsefri teknologi.  Vælg svejsefri Det øgede pres på operatørerne for at sikre maskin- og produktionseffektivitet betyder, at systemfejl og uforudset vedligeholdelse på grund af rør- og tilslutningsfejl er dyre; både med hensyn til nødreparationer og produktionsstop. Tilføj den stigende betydning af sikkerhed og miljøbeskyttelse, hvilket giver næring til behovet for mere sikre og pålidelige systemer. Det bliver således tydeligt, hvorfor udskiftning af svejsede forbindelser med testet og godkendt svejsefri teknologi er en voksende problemstilling i næsten enhver industri og applikation. Det er veldokumenteret, at svejsefrie teknologier som flange tilslutningssystemer giver den bedste ydeevne sammenlignet med svejsede tilslutninger, især hvor kompressionsstyrke, reduceret lækage og forureningsfrie forbindelser er af afgørende betydning. Desuden er kolddeformation meget hurtigere, hvilket muliggør overensstemmelse med regulering og letter integreret tilslutning til eksisterende hydrauliksystemer. I modsætning til svejsning kan sådanne løsninger også præfabrikeres off-site for yderligere at fremskynde installationen onsite, mens flanger, der kan justeres/drejes, gør montering lettere og hurtigere. Yderligere fordele er at undgå brug af affedtnings- eller anti-korrosionsmidler, øget sikkerhed uden farlige gasser eller brandrisici, reduceret energiforbrug, mindre driftsstop og forlænget levetid for rør. Support på stedet En effektiv levering af disse fordele sikres bedst ved hjælp af onsite serviceydelser / løsninger. Betydelig merværdi kan opnås ved at anvende en leverandør af komplette onsite løsninger. Denne type leverandør vil kunne tilbyde alt fra ekspertrådgivning, design og præ-konfiguration til levering og installation, hvilket ikke kun sparer tid og penge pga. hurtigere installation og reduceret driftsstop, men endvidere maksimerer systemets effektivitet og pålidelighed. En onsite support service reducerer presset og arbejdsbyrden fra interne teams, hvilket sparer ledelse og koordineringstid samt omkostninger. Desuden kan kundetilpassede løsninger designes til at imødekomme hver kundes individuelle behov. Teknisk kompetence Onsite ressourcer tilbyder en række tekniske kompetencer, ikke mindst med hensyn til udvikling og design af nye systemer eller opgraderinger. Denne opgave kan understøttes af den nyeste CAD- og simuleringssoftware til optimering af rørlayout og dimensionering samt avancerede målesystemer, hvorfra dataene kan bruges til yderligere at forbedre kvalitetskontrol og pålidelighed. Yderligere tekniske kompetencer, der tilbydes af velrenommerede onsite leverandører, bør omfatte rørbøjning, rørbehandling, rørrensning og flushing samt trykprøvning - alt sammen med støtte af eksperter inden for montering, installation og kundetræning. Parker Engineered Service Centre Den type service er ”Complete Piping Solutions (CPS)” programmet fra Parker. Dette globale servicenetværk er etableret som svar på identificerede markedsbehov for servicepartnere med ekspertviden om svejsfrie rør- og tilslutningsløsninger, der både tilbyder MRO-serviceydelser til store OEM'er samt slutbrugere (via distributører). Ved at udpege distributører kan serviceydelserne hurtigt leveres på lokalt plan. Certificerede distributører vil kunne tilbyde specifikke kompetencer - herunder bøjning, udkravning (ved brug af Parker Parflange-teknologi), måling, design, installation og service - på tre måder: onsite hos større kunder (for rørdiametre op til 50 / 60mm); fra forhandlerens egne lokaler (til rør op til 120-170 mm); og supporteret af en specialist hos Parkers Engineered Services Centres (til bøjning af større rørstørrelser og for kompleks design og løsninger). Parkers Engineered Services lokationer bruger det nyeste it-baserede design og har værksteder, der kan forarbejde rør med ydre diametre op til 273 mm på de nyeste CNC-bukkemaskiner. Disse maskiner kan udføre 2xD til 3xD bøjningsradier for relevante rørdiametre. Forbindelserne til Parkers Parflange® F37-system overholder standarder, der omfatter: ISO 6162-1; SAE J518, 3000 psi interface (kode 61); ISO 6162-2; 6000 psi interface (kode 62); og ISO 6164 flanger. Fremstillingen af andre systemkomponenter, såsom blokke eller manifolder, kan også udføres. Blandt de seneste tilføjelser til CPS er onsite containere og containere til varmolie flushing. Beholderne indeholder alle de monteringsmaskiner, der kræves til rør op til en udvendig diameter på 170 mm (6 in). Varmolie flushing enheder sikrer, at rørsystemerne er rene og frie for snavs, før de tages i brug. Ekspertrådgivning Måske mest vigtigt af alt - ekspertrådgivning kan ydes på svejsefrie rør og tilslutninger, systemforbedringer og modernisering, og alle aspekter af forbindelser, pakninger og materialer. I sidste ende kan man sikre, at svejsfrie rørsystemer af høj kvalitet konstrueres eller opgraderes forudsat, at der ydes en omfattende og pålidelig support på stedet. Alle brancher kan drage fordel af dette, herunder olie og gas, skibsbygning, bilindustri, stålproduktion og mange andre typer industrielle applikationer, såsom presser, papirmasse og papirfremstilling, vedvarende energi og sprøjtestøbning.

Danva – Skærpede kvalitetskrav sætter danske vandrør i førerposition
Et endnu højere kvalitetsniveau for rør til drikkevandsforsyning er netop blevet lanceret i Danmark

Det skyldes DK-VAND mærkningsordningen, der har sat et ambitiøst og opnåeligt mål om, at Danmark skal producere og anvende de til dato bedste og sikreste plastrør til vandforsyning. Dette sikrer kvaliteten af vandforsyningen til glæde for forbrugernes sundhed.

Siden DK-VAND i 2015 overtog mærkningen af drikkevandsrør i området fra vandværk til husstand, har en gruppe, bestående af Plastindustriens rørsektion, DANVA, vandselskaber og Danske Vandværker, arbejdet for en udvidelse af kvalitetskravene for plastrør til drikkevandsforsyning. Et arbejde, der er støttet af Dansk Teknologisk Institut og DHI, som henholdsvis certificeringsorgan og som toksikologisk rådgiver.

Vandrørene, der juridisk set skal være mærket DK-VAND, vil fremover have et højnet kvalitetsniveau, der lever op til de skrappeste krav i Danmark, hvilket direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen, ser store muligheder i:
- Vandselskabernes højeste prioritet er folkesundhed. Standardiserede krav giver kvalitet og sikkerhed for forbrugere og miljø og resulterer samtidig i enklere udbud, siger Carl-Emil Larsen.
DK-VAND certificeringen skal udvides så også komponenter til drikkevandsforsyningen end blot rørene medtages, så det altså bliver alle dele, vandet kommer i kontakt med, der kan certificeres. Parterne i projektet vil inddrage producenter af fittings, ventiler, målere, pumper m.m. for at tilpasse ordningen til alle komponenter i vandforsyningen. Der er allerede interesserede producenter, som ønsker at opnå et DK-VAND mærke. Dette vil udover at sikre kvaliteten nemlig også være et eftertragtet kvalitetsstempel i forbindelse med eksport af danske vandløsninger.

Og netop eksporten og det nemt genkendelige kvalitetsstempel er en vigtig komponent, der begejstrer Kenn Byllemos, Emtelle, formand for Plastindustriens Rørsektion:
- Vi er glade for at have en certificering, der afspejler kvaliteten af de rør, vi producerer, og kontinuerligt sikrer de bedste vandrør til vores kunder. Vi sætter pris på, at der er fuld gennemsigtighed om hvilke krav, der gælder, da vi altid lever op til dem og dermed ser det som en klar eksportfordel. Med en stigende opmærksomhed på drikkevandskvaliteten i hele Europa og med den kommende revision af Drikkevandsdirektivet har vi med DK-VAND skaffet et konkurrenceparameter, som hjælper Danmark med at skabe yderligere opmærksomhed omkring vores løsninger, fortæller Kenn Byllemos, direktør for Emtelle Scandinavia og formand for Plastindustriens Rørsektion/NPG Denmark.

Populært sagt, er kvalitetskravet sammensat af to parametre. De fysiske og holdbarhedsmæssige forhold, som kontrolleres gennem den Nordiske Polymark NPG ordning og de toksikologiske og afsmitningsmæssige forhold, der kontrolleres som en overbygning via DK-VAND.
Gennem mærkningsordningens toksikologiske rådgiver DHI sikres, at der testes for sundhedsskadelige stoffer og nedbrydningsprodukter samt smag og lugt.

Parterne bag DK-VAND håber, at den nylige ændring kan være inspiration for regeringens arbejde med at skabe kvalitetskrav for byggevarer, der anvendes i husstandens vandinstallationer. DK-VAND står nemlig kun for rør mv., der bruges, indtil vandet når husstanden. Derefter er det en anden mærkning med et andet sæt regler, der tager over.

Vandbranchen vil gerne sikre, at rent vand kan rejse gennem et distributionssystem i topkvalitet, som dermed kan garantere vandets kvalitet, når danskerne åbner hanen.

DK-VAND vil i samarbejde med interessenterne forsøge at påvirke det europæiske arbejde vedr. afsmitning af stoffer fra drikkevandsinstallationer. Fokus vil primært være på en standardisering i forbindelse med det europæiske drikkevandsdirektiv.

For at sikre troværdigheden i certificeringen er det akkrediterede laboratorier, der står for analyseresultater i forbindelse med test af rør og andre dele. Kan produkterne overholde de givne kvalitetskrav, kan produktet mærkes med DK-VAND

Desuden er hele mærkningsordningen underlagt en uvildig tredjeparts kontrol, der udføres af Dancert.


GPA Flowsystem A/S – Rustfrit press rørsystem i kvalitet 316L
GPA lancerer nu et højkvalitativt rustfrit press rørsystem i kvalitet 316L, som sammen med vores brede ventil program i b.la. rødgods og rustfrit betyder, at vi nu kan levere en systemløsning til nedenstående applikationer:

Drikkevandsinstallationer
Varme- og kølesystemer i lukkede systemer, vand eller vand/glykol.
Trykluftinstallationer, tørre installationer med Viton o-ringe.
Sprinklersystemer
Solenergi

Vores rustfri press system er fremstillet i overensstemmelse med de nationale certificeringer for vand og gas, afhængigt af applikationen/anvendelsesområdet i henhold til DWGV. De individuelle komponenter er i overensstemmelse med kravene i DVGW-standarden (GW-541 for systemrør, W-534 for pressamling, KTW-anbefaling for EPDM-pakning mv.) og kan derfor introduceres i drikkevandsinstallationer uden begrænsninger i henhold til DIN 50930-6.

Tilhørende VA-godkendelserne fra ETA-Danmark vil være klar til downloade inden længe
http://www.gpa.dk/da-DK/Support/Certificate

Rørsystemet findes på lager fra d15-108 mm Fittings er standard med O-rings tætning i EPDM, men vi kan levere fittings med O-ringe i rød og grøn FPM (Viton) på forespørgsel.
Alle fittings er forsynet med LBP O-ringe "Leak Before Press", som betyder, at samlingen er garanteret utæt hvis ikke den er presset med presseværktøj.

Der skal anvendes press-bakker/slynge med M-profil til udførelse af press samlinger.
Se den samlede oversigt her:
http://www.gpa.dk/da-DK/produkter-dk/Building___Service/Rustfri___Press/Fittings/Fittings

OBS:
Ved installation af SAV Press kugleventiler i rødgods, skal installationen udføres med følgende bakker/press-slynge:
M- el. V-bakker <= 35 mm
V-bakker => 42 mm
Ydermere tilbyder vi udlejning af nødvendigt KLAUKE presseværktøj. Ring for mere information.


Intelligent måtte holder boligen stilren
Når designprisvindende unidrain® indtager VVS'15 d. 22.-24. april, bliver det med en både funktionel og elegant verdensnyhed, der gør det nemt at holde boligen ”stilren”: Det intelligente måttesystem MatLine monteres i bryggers eller entré og kobles til det eksisterende rørsystem, så overskydende vand ledes bort, og snavs, sjap og mudder holdes ude.

Sjap og sne, regn og mudder: Der er ingen tvivl om, at det nordiske vejr sætter sine ukærkomne spor på boligen, hvilket ofte gør det svært for den travle boligejer at holde hjemmet rent. Derfor er den danske leverandør af VVS- og badeværelsesløsninger unidrain® nu klar til at indtage VVS'15-messen i Odense med en lige dele brugervenlig og æstetisk verdensnyhed, der hjælper med at holde huset rent for snavs og skidt: Det intelligente måttesystem MatLine kobles til den eksisterende afløbsinstallation i boligens bryggers og sikrer dermed, at overskydende vand ledes bort.      
Gennemført løsning reducerer snavs
- Vejret i Danmark kan være ustadigt det meste af året. Derfor er det en evig udfordring at holde hjemmet rent og pænt, når børnene kommer ind udefra med sne på støvlerne, eller far indtager hjemmet efter en snavset gåtur med hunden. Det står vi nu klar med en "stilren" løsning på, siger Peter Secher, adm. direktør hos unidrain®, og fortsætter:     
- Systemet fjerner effektivt skidt, småsten og grus fra fodsålerne og leder vand væk fra trædefladen og ned i trævlesien og afløbet nedenunder. Måtten er omsluttet af en slank stålramme, som er støbt ned i gulvet, hvilket forhindrer den i at rutsje rundt. Den kan installeres i alle hustyper og gulvkonstruktioner med fliser og fås enten med slidstærk gummibelægning eller UV- og kemikalieresistente nylonbørster.
Form og funktion i forening
Udover at være særligt velegnet til den skandinaviske bolig, som året rundt påvirkes af vejrmæssige udfordringer, afspejler MatLine ifølge Peter Secher også unidrain®'s prisvindende nordiske designstil, der bærer præg af en løbende perfektionering af parametre som æstetik og brugervenlighed. Han forklarer:  
- MatLine er form og funktion i bedste designforening. Det betyder ikke mindst, at systemet udover at modvirke snavs og tilføre bryggerset et raffineret, elegant look, også er ekstremt brugervenligt. Tag nu rengøring og vedligehold: Det eneste, du behøver, er at løfte måtten op og skylle over med vand eller støvsuge. Nemmere bliver det ikke.
Lanceres på VVS'15
Som markedsledende leverandør af VVS- og badeværelsesløsninger vil unidrain® vanen tro være at finde ved branchens mest imødesete begivenhed VVS'15. Og med en ny moderne klassiker i produktporteføljen ser Peter Secher i den grad frem til at sætte 180 medudstillere og frem for alt mere end 8.000 engagerede fagfolk stævne d. 22.-24. april i Odense Congress Center.
- VVS'15 byder på tre dages faglig og kollegial sparring med fagfolk fra hele landet. Og selv om vi i forvejen dyrker den tætte dialog med vores kunder og samarbejdspartnere, så rummer messen stadig en unik mulighed for at møde dem i øjenhøjde og ikke mindst få fremvist hele vores portefølje af løsninger, slutter han


Phastite rørkoblingssystem – Parker
Med Phastite® rørkoblingssystem undgår du besværlige rørsvejsninger og sparer samtidig tid & penge.

Phastite® systemet leverer færdige og godkendte rørsamlinger på få minutter, og er et hurtigt og sikkert alternativ til rørsvejsning.

Omkostninger grundet afdækningsarbejde, tillæg til certifikatsvejsere, svejseinspektion og eventuelt nødvendigt driftsstop i ATEX områder er blot nogle af de omkostninger, der kan være gældende i forbindelse med svejsning af procesrør.

Parkers Phastite® rørkoblingssystem sætter nye standarder ved en simpel arbejdsproces / kort installationstid, og eliminerer således tidligere tidskrævende processer i forbindelse med rørsvejsning samt behovet for specialuddannet svejsepersonale og dyrt testudstyr. Samlingen af et Parker Phastite® rørkoblingssystem udføres ved hjælp af et hydraulisk værktøj, og hele installationsforløbet tager gennemsnitligt blot 4-5 minutter.

Phastite® løser opgaver med arbejdstryk helt op til 1379 bar, har gode egenskaber når det drejer sig om tæthed, pulsering og vibration, og er testet i overensstemmelse med ISO 19879 og BS 4368. Phastite® rørkoblinger kan anvendes til rør med ASTM A-269 standarden eller tilsvarende, og kan leveres i forskellige stållegeringer i størrelser op til Ø25 mm.

Kontakt
Har du spørgsmål til Phastite®, er du velkommen til at kontakte Product Sales Manager Jesper Haas på tel. 21 12 23 79
eller per e-mail:  jesper.haas@parker.com