Centrifugalventilatorer

Centrifugalventilatorer er kendetegnet, ved at have et forudkrummet hjul. Centrifugalventilatorer anvendes bl.a. til opbygning af ventilationsanlæg og udsugningsanlæg, og produceres som oftest i galvaniseret stål. Centrifugalventilatorer (som reelt er en radialventilator) er gerne rimelig lydsvage, hvilket gør dem attraktive.

Leverandører af og viden om Centrifugalventilatorer:


BarkerBille

Borupvang 1A
2750 Ballerup
Tlf.: +45 44 97 41 92
E-mail: mail@barkerbille.com

www.barkerbille.dk

Kompetencer: Axialventilatorer, Centrifugalventilatorer, Isolering af ventilator, Lyddæmpere, Støjkabiner, Ventilatorer

Læs mere om BarkerBille


Elektror airsystems ApS

Industrivænget 7
3320 Skævinge
Tlf.: 44 22 63 00
E-mail: brian.christensen@elektror.dk

www.elektror.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Centrifugal ventilatorer, Axial ventilatorer, Rustfrie/syrefaste ventilatorer, Atex ventilatorer, Sidekanalsblæsere, Tagventilatorer, Transportventilatorer, Kundespecifikke løsninger, Lyddæmpning, Luftknive, Tilbehør

Læs mere om Elektror airsystems ApS


JRV A/S

Nimbusvej 10
2670 Greve
Tlf: +45 43 95 09 50
E-mail: sales@jrv.dk

www.jrv.dk

Kompetencer: Ventilationsanlæg, sugearme, punktudsugning, udsugning, Smedearbejde, Kemikaliebestandige ventilatorer, Flexoduct Medical, Flexoduct International, Store anboringer, Køleanlæg for datamater, IT-klimaanlæg, Renrumsinventar, Flowvagter til stinkskabe, Stål, Tilbehør til stinkskabe, Kontrolanordning til stinkskabe, Stålrørsvarmeflader, Stinkskabsstyringer, Dampvarmeflader, Renrumsinstallation, Udsugningsventilatorer, EDB-køleunits, Kildefiltre, Punktventilationsalarmer, Punktventilation, Flexoduct, Laboratorieventilationsanlæg, Filterhuse, Centrifugalventilatorer, Luftkonditioneringsanlæg, Hospitalstilbehør, Flow, Renrumsgruppen®, Safe-X-Change®, FLEXODUCT

Læs mere om JRV A/S


MovAir

Gammel Køgegaard 9
4600 Køge
Tlf.: 53 53 00 06
E-mail: movair@movair.dk

www.movair.dk

Kompetencer: Lufttæpper, Ventilatorer, Boligventilation, Industriaggregater, Industriventilatorer og Luftrensere

Læs mere om MovAir


Toico Ventilation A/S

Toico

Stæremosen 55
3250 Gilleleje
Tlf. +45 3262 2001
E-mail: kontakt@toico.dk

www.toico.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Sugearme, Arbejdskabine med sug, Hvirvelsug, Ristsug, Slibemaskine med udsugningskåber, Styring og regulering, Ventilationsfiltre, Spjæld, Trykluftkompressorer, Stinkskabe, Renrumsarmaturer, Laboratorieventilation, Indeklima, Punktsug, Ventilationsmontage

Læs mere om Toico Ventilation A/S


VITO Montage ApS

​Trekronervej 15,
​8800 Viborg​
​Tlf.: 26 14 91 48 - 30 72 49 92
E-mail: kontakt@vitomontage.dk

www.vitomontage.dk

Kompetencer: Ventilation, ventilatorer, varmepumper, installering og service, indeklima, ventilationsanlæg, stålkonstruktioner

Læs mere om VITO Montage ApS


BarkerBille – 18 centrifugalventilatorer til to spraytørringslinjer
På vores fabrik i Kina er vi netop ved at færdiggøre i alt 18 ventilatorer. De skal bruges til to identiske spraytørringslinjer hos en mælkepulverproducent i Kina.

Leverancen inkluderer:

  • to udsugningsventilatorer i specielt sanitært design til hver 144.000 m3/h med 315 kW motor.
  • to hovedventilatorer til hver 97.600 m3/h med 200 kW motor.
  • to ventilatorer til luftsindsug til hver 117.000 m3/h med 200 kW motor og speciel konstruktion med frit afkast.
  • 12 mindre ventilatorer til forskellige steder i procesanlægget.

Alle medieberørte dele på ventilatorerne er i rustfrit stål (AISI304).


BarkerBille – Ny Standard Line-centrifugalventilatorer
Introduktion af ny ventilatordesignlinje: Standard Line

BarkerBille introducerer en ny linje af ventilatorer som et omkostningseffektivt alternativ til mindre ventilatorer.

BarkerBilles nye Standard Line-ventilatorer er et standardiseret alternativ til deres typiske kundetilpassede centrifugalventilatorer og anvendes til luftmængder op til 20.000 m3/h.

Disse standardiserede ventilatorer har typebetegnelsen TP, og de adskiller sig hovedsageligt på brugen af en slankere og ensartet hjulkonstruktion, der gør typen til et godt valg til mindre opgaver <20.000 m3/h med ren eller let støvholdig luft, fx røggas.

Energi- og omkostningseffektive ventilatorer i solidt design

– De nye TP-løbehjul er konstrueret med aerodynamisk indløb og høj virkningsgrad, mens de statiske dele og lejer er identiske med dem fra vores gennemtestede Industrial Line. Denne kombination resulterer i en helt ny serie af små energi- og omkostningseffektive industriventilatorer i et solidt design, forklarer Construction Manager hos BarkerBille, Palle Shultz.

I standardisering ligger, at der, modsat ventilatorerne i BarkerBilles Industrial og Heavy Duty Line, ikke er mulighed for at finjustere hjulets parametre for fuldstændig tilpasning til den individuelle opgave. For små ventilatorer er det dog af mindre betydning.

Første 26 Standard Line-ventilatorer testet og leveret

De første to ordrer på TP-ventilatorer er netop blevet leveret til to af BarkerBilles kunder. Det drejer sig om 2 stk. renluftsventilatorer samt 24 stk. ventilatorer til brug ved malerstationer.

– Da det er en ny konstruktion, blev den performance-testet forud for afsendelse for at verificere ventilatorernes virkningsgrad og ydelse, forklarer Palle Shultz og fortsætter:

– Testresultaterne var meget tilfredsstillende og matchede ventilatorernes beregnede kurvedata, hvorfor vi er overbeviste om, at denne designlinje bliver et godt alternativ for vores kunder i nogle tilfælde.


BarkerBille – Centrifugalventilator til fiskefoderproducent
Vi har netop afsendt denne ventilator fra Holsted med destination i Norge, hvor den skal bruges til scrubberanlæg hos en fiskefoderproducent. Den er designet til en luftmængde på 120.000 m³/h ved et statisk tryk på 3000 Pa og udstyret med 160 kW 6-polet ABB motor. Derudover er den udstyret med sugekasse på indløbet for optimalt flow.

Specielle konstruktionsmaterialer og lydisolering af hensyn til omgivelser

Den fremtidige udendørs placering og placering nær en havn har stillet specielle krav til design og materialevalg. Derfor er både ventilator og sugekasse støjisoleret af hensyn til omgivelserne samt beklædt med sø-bestandig alu-dækplade for at forhindre korrosion.

Alle medieberørte dele i ventilatoren er udført i rustfrit stål på grund af den fugtige procesluft, mens stativet er udført i sort stål, som efterfølgende er varmforzinket grundet den udendørs placering.

Ventilatorer til scrubberanlæg/luftrensningsanlæg

Produktion af fiskefoder kan medføre betydelige lugtgener, og af hensyn til omgivelserne installeres der ofte scrubberanlæg i forbindelse med produktionsfaciliteterne for at rense procesluften for lugte. BarkerBilles ventilatorer anvendes til transport af luft til scrubberanlæg, til transport af køle- og tørreluft, til pneumatisk transport og til mange andre opgaver.


BarkerBille – Centrifugalventilatorer til hærdeovn og tørreovn
Vi har netop færdiggjort disse to varmeisolerede centrifugalventilatorer, der skal bruges i to Moldow ovne. En af dem er til en hærdeovn til 25.000 m3/h og 230° varm luft, og den anden er til en tørreovn og 15,000 m3/h, 130° varm luft.

Hver ventilator vil blive monteret på den respektive ovn og sikre luftcirkulering en jævn temperatur fra brandkammer til ovnen.

Begge ventilatorer er isoleret grundet i høje temperaturer, der skal cirkuleres


BarkerBille – Ventilatorer til SOx-scrubberanlæg
BarkerBilles udvalg af ID- og FD-ventilatorer kan anvendes til offshore scrubber-anlæg for at mindske udledningen af svovloxider (SOx), hvilket har store fordele for både miljøet og den globale sundhed
Ventilatorer til scrubbere for at mindske SOx-udledning I oktober 2016 vedtog den Internationale Maritime Organisation (IMO) regulering for at mindske udledningen af svovldioxider, hvilken vil være gældende fra 2020. Svovloxider, der findes i skibes udstødningsgas, anses for at være skyld i mange dødsfald hvert år og påvirker både afgrøder, miljø og luftkvalitet negativt. Denne internationale regulering af udledningen af svovloxid vil have en positiv effekt på den luft, vi indånder, og kan redde tusindvis af menneskeliv hvert år. For at imødekomme de strengere krav for SOx-udledning bliver der nu bygget SOx-skrubberanlæg i åbent eller lukket system på mange skibe til at rense udstødningsgassen. FD- og ID-centrifugalventilatorer til skrubberanlæg Når man anvender en scrubber til at rense røggassen, skaber det ofte et øget modtryk for forbrændingsluftsblæseren, og/eller et ustabilt modtryk efter kedlen. For at undgå disse problemer kan kedlerne udstyres med større forbrændingsluftsventilatorer (FD-ventilatorer), og/eller der kan installeres røggasventilatorer (ID-ventilatorer) mellem kedlen og scrubberen. BarkerBille har et komplet udvalg af FD- og ID-ventilatorer foruden spærreluftsventilatorer til scrubberanlæg og skibe. Disse centrifugalventilatorer er designet specifikt til hvert anlæg for at opnå optimal drift, høj effektivitet og lavt energiforbrug. BarkerBille kan levere centrifugalventilatorer i samme høje kvalitet fra både Kina og Danmark til skibsværfter over hele verden. Fordele ved BarkerBilles industriventilatorer til scrubbere
  • Tryk op til 9.000 Pa
  • Luftmængder op til 60.000 m3/h
  • Specialdesignede til hvert enkelt projekt
  • Driftssikre
  • Solid konstruktion
Om BarkerBille BarkerBille er en af de førende virksomheder indenfor design, produktion og salg af ventilatorer, der bruges til at transportere luft og materialer i mange typer procesanlæg verden over. Virksomheden er resultatet af en sammenlægning af Barker Jørgensens Maskinfabrik, B. Bille og Moldows ventilatorafdeling. Udover kontorer og produktion i både Ballerup og Holsted har BarkerBille også kontor og produktionsfaciliteter i Kina.