Centrifugalventilatorer

En centrifugalventilator er en type mekanisk ventilator, der bruger centrifugalkraft til at generere luftstrømme. Den består typisk af et kabinet, en roterende rotor og et indløb og udløb til luftstrømmen. Centrifugalventilatoren fungerer ved at trække luft ind gennem indløbet og ind i en roterende rotor. Rotorbladene er arrangeret i en spiralform, hvilket gør det muligt for luften at blive accelereret og skubbet udad mod kabinetvæggene på grund af centrifugalkraften.

Leverandører af og viden om Centrifugalventilatorer:


BarkerBille

Borupvang 1A
2750 Ballerup
Tlf.: +45 44 97 41 92
E-mail: mail@barkerbille.com

www.barkerbille.dk

Kompetencer: Axialventilatorer, Centrifugalventilatorer, Isolering af ventilator, Lyddæmpere, Støjkabiner, Ventilatorer

Læs mere om BarkerBille


Elektror airsystems ApS

Industrivænget 7
3320 Skævinge
Tlf.: 44 22 63 00
E-mail: brian.christensen@elektror.dk

www.elektror.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Centrifugal ventilatorer, Axial ventilatorer, Rustfrie/syrefaste ventilatorer, Atex ventilatorer, Sidekanalsblæsere, Tagventilatorer, Transportventilatorer, Kundespecifikke løsninger, Lyddæmpning, Luftknive, Tilbehør

Læs mere om Elektror airsystems ApS


Klimablock Herning ApS

Teglvænget 23
7400 Herning
Tlf.: +45 97132500
E-mail: info@klimablock.dk

web

Kompetencer: Automatspjæld, Filteranlæg, Filtersystemer, Centralstøvsuger, Patronfiltre, Punktudsugning, PUR slanger, Udsugningsanlæg, Varmegenvinding, Ventilatorer

Læs mere om Klimablock Herning ApS


MovAir

Gammel Køgegaard 9
4600 Køge
Tlf.: 53 53 00 06
E-mail: movair@movair.dk

www.movair.dk

Kompetencer: Lufttæpper, Ventilatorer, Boligventilation, Industriaggregater, Industriventilatorer og Luftrensere

Læs mere om MovAir


Toico Ventilation A/S

Toico

Stæremosen 55
3250 Gilleleje
Tlf. +45 3262 2001
E-mail: kontakt@toico.dk

www.toico.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Sugearme, Arbejdskabine med sug, Hvirvelsug, Ristsug, Slibemaskine med udsugningskåber, Styring og regulering, Ventilationsfiltre, Spjæld, Trykluftkompressorer, Stinkskabe, Renrumsarmaturer, Laboratorieventilation, Indeklima, Punktsug, Ventilationsmontage

Læs mere om Toico Ventilation A/S


Mere viden om Centrifugalventilatorer:

Fordelene ved centrifugalventilatorer inkluderer deres evne til at håndtere højere tryk end andre typer ventilatorer og deres effektive evne til at generere en ensartet luftstrøm. De bruges ofte i HVAC-systemer (opvarmning, ventilation og aircondition) til at flytte og cirkulere luft i bygninger, fabrikker, tunneler og andre lignende miljøer.

Centrifugalventilatorer kan have forskellige designs og størrelser afhængigt af deres anvendelse og de krav, de skal opfylde. Der findes også specialiserede varianter, såsom eksplosionsbeskyttede ventilatorer til brug i farlige omgivelser.

Centrifugalventilatorer er kendetegnet, ved at have et forudkrummet hjul. Centrifugalventilatorer anvendes bl.a. til opbygning af ventilationsanlæg og udsugningsanlæg, og produceres som oftest i galvaniseret stål. Centrifugalventilatorer (som reelt er en radialventilator) er gerne rimelig lydsvage, hvilket gør dem attraktive.


Elektror – Centrifugalventilatorer til dit formål


10.aug 2023


En centrifugalventilator suger luft til sig aksialt (parallelt) til drivakslen, afbøjer luften 90 ° ved hjælp af rotationen af centrifugalløbehjulet og blæser den rafdialt ud igen.

Centrifugalventilatorer anvendes overalt, hvor der kræves højere tryk i forhold til aksialventilatorer ved mindre eller lige store mængder luft. En centrifugalventilator suger luft til sig aksialt (parallelt) til drivakslen, afbøjer luften 90 ° ved hjælp af rotationen af centrifugalløbehjulet og blæser den rafdialt ud igen. Uden et hus blæser centrifugalblæseren luften radialt ud af løbehjulet. Centrifugalventilatorer dækker det bredeste effektområde i Elektrors produktporteføljen og kan yde op til 9.500 m³/t. og 20.800 Pa.

Radialventilatorer med aluminiumhus

Disse gennem årtier gennemprøvede produktgrupper (ND, RD, HRD und HRD FUK) udmærker sig ved et robust og modstandsdygtigt aluminiumshus. Effektområdet er stort og dermed også anvendelsesmulighederne. Der kan leveres omfattende ekstraudstyr således, at det er muligt at udstyre ventilatorerne efter kundens individuelle krav.

Radialventilatorer med rustfrit stålhus

Som overskriften antyder, markerer denne produktgruppe (S-LP, S-MP und S-HP) sig tydeligt i de tilfælde, hvor installations- og anvendelsesbetingelserne stiller store krav. De lasersvejsede rustfrie stålhuse, i diverse rustfrie stålkvaliteter er udpræget modstandsdygtige over for mange kemikalier og andre aggressive stoffer. De kan også anvendes steder, hvor der kræves korrosionsbeskyttelse, og selv i forbindelse med høje medie-temperaturer fås de rigtige tekniske løsninger.

Højtryksventilatorer i aluminium

A-HP – den helt nyudviklede højtryksserie af aluminiumsblæsere. Kravet til udviklingsteamet var at udvikle en om muligt endnu mere ydelsesstærk serie af ventilatorer, som imponerer med effektivitet og kompakt design. Løbehjulet og hus er optimeret og perfekt afstemt med hinanden ved brug af flowsimulering, styrkeberegning og udmattelsestests. Serien består af direkte drevne ventilatorer til brug med frekvensomformer.

Se mere her


WATTER – Det komplette sortiment af kraftfulde og effektive ventilatorer fra DOA


07.jul 2023


WATTER – Det komplette sortiment af kraftfulde og effektive ventilatorer fra DOA

Find et komplet sortiment af kraftfulde og effektive ventilatorer fra DOA hos WATTER ApS. Skal man sikre sit arbejde i lukkede rum, der kan være giftige, brandfarlige eller eksplosive, kan ventilatorer fra DOA være det helt sikre valg. Disse er ideelle til tunneler, brønde, kældre, tanke, siloer, lastrum, tankstationer, lagerbygninger, laboratorier, kloakledninger og meget mere.

Samtidig med, at ventilatorerne er lette at transportere, muliggøre de, med det eksklusive DOA-system, en hurtig montering og fastgørelse af slangerne. Hvilket hverken kræver brug af skruetrækkere, remmer eller klemmer. Til med kan spiral og luftventilator vaskes uden problemer, og behovet for vedligeholdelse er minimalt. Takket været ventilatorens robuste, rustfrie konstruktion, er den usårlig over for stød, rust, vand og korrosion fra de fleste syrer og kemiske stoffer.

Ventilatorerne fra DOA kommer i tre udgaver:

DOA AV28H Hydraulisk ventilator

DOA AV28S Centrifugalventilator (benzin motor)

DOA AV28E Centrifugalventilator (elmotor)

For yderligere information og rådgivning om ventilatorerne fra DOA kan WATTER ApS kontaktes på:

+45 70 26 16 00

kundeservice@watter.dk

www.watter.dk

https://www.youtube.com/watch?v=pP20dZ1JHHg

BarkerBille leverer små men vigtige centrifugalventilatorer


21.feb 2023


Otte spærreluftsventilatorer fra BarkerBille skal bruges på kraftværk i Hong Kong

Disse otte ventilatorer er på vej fra BarkerBilles fabrik i Holsted til et stort kulfyret kraftværk i Hong Kong.

Selvom ventilatorerne er små, kommer de til at spille en vigtig rolle i anlægget, da de forhindrer røggasser i at komme ind til de vitale dele af to store aksiale ventilatorer. Det gør de ved at skabe et overtryk i aksialventilatorernes indre cylindere.

Netop også på grund af deres afgørende rolle leveres og installeres de parvis, hvor den ene kører 24/7 og den anden i standby, så den kan tage over i tilfælde af nedbrud.

Ventilatorerne er til en opgradering på kraftværket og skal installeres før diffuseren og indløbsboksen til to store aksialventilatorer.

Hver spærreluftsventilator er udstyret med et indtagsfilter for at sikre filtrering af luften, inden den kommer ind i systemet.

Læs mere om vores store udvalg og ekspertise indenfor centrifugalventilatorer.


BarkerBille – 18 centrifugalventilatorer til to spraytørringslinjer
På vores fabrik i Kina er vi netop ved at færdiggøre i alt 18 ventilatorer. De skal bruges til to identiske spraytørringslinjer hos en mælkepulverproducent i Kina.

Leverancen inkluderer:

  • to udsugningsventilatorer i specielt sanitært design til hver 144.000 m3/h med 315 kW motor.
  • to hovedventilatorer til hver 97.600 m3/h med 200 kW motor.
  • to ventilatorer til luftsindsug til hver 117.000 m3/h med 200 kW motor og speciel konstruktion med frit afkast.
  • 12 mindre ventilatorer til forskellige steder i procesanlægget.

Alle medieberørte dele på ventilatorerne er i rustfrit stål (AISI304).


BarkerBille – Ny Standard Line-centrifugalventilatorer
Introduktion af ny ventilatordesignlinje: Standard Line

BarkerBille introducerer en ny linje af ventilatorer som et omkostningseffektivt alternativ til mindre ventilatorer.

BarkerBilles nye Standard Line-ventilatorer er et standardiseret alternativ til deres typiske kundetilpassede centrifugalventilatorer og anvendes til luftmængder op til 20.000 m3/h.

Disse standardiserede ventilatorer har typebetegnelsen TP, og de adskiller sig hovedsageligt på brugen af en slankere og ensartet hjulkonstruktion, der gør typen til et godt valg til mindre opgaver <20.000 m3/h med ren eller let støvholdig luft, fx røggas.

Energi- og omkostningseffektive ventilatorer i solidt design

– De nye TP-løbehjul er konstrueret med aerodynamisk indløb og høj virkningsgrad, mens de statiske dele og lejer er identiske med dem fra vores gennemtestede Industrial Line. Denne kombination resulterer i en helt ny serie af små energi- og omkostningseffektive industriventilatorer i et solidt design, forklarer Construction Manager hos BarkerBille, Palle Shultz.

I standardisering ligger, at der, modsat ventilatorerne i BarkerBilles Industrial og Heavy Duty Line, ikke er mulighed for at finjustere hjulets parametre for fuldstændig tilpasning til den individuelle opgave. For små ventilatorer er det dog af mindre betydning.

Første 26 Standard Line-ventilatorer testet og leveret

De første to ordrer på TP-ventilatorer er netop blevet leveret til to af BarkerBilles kunder. Det drejer sig om 2 stk. renluftsventilatorer samt 24 stk. ventilatorer til brug ved malerstationer.

– Da det er en ny konstruktion, blev den performance-testet forud for afsendelse for at verificere ventilatorernes virkningsgrad og ydelse, forklarer Palle Shultz og fortsætter:

Testresultaterne var meget tilfredsstillende og matchede ventilatorernes beregnede kurvedata, hvorfor vi er overbeviste om, at denne designlinje bliver et godt alternativ for vores kunder i nogle tilfælde.


BarkerBille – Centrifugalventilator til fiskefoderproducent
Vi har netop afsendt denne ventilator fra Holsted med destination i Norge, hvor den skal bruges til scrubberanlæg hos en fiskefoderproducent. Den er designet til en luftmængde på 120.000 m³/h ved et statisk tryk på 3000 Pa og udstyret med 160 kW 6-polet ABB motor. Derudover er den udstyret med sugekasse på indløbet for optimalt flow.

Specielle konstruktionsmaterialer og lydisolering af hensyn til omgivelser

Den fremtidige udendørs placering og placering nær en havn har stillet specielle krav til design og materialevalg. Derfor er både ventilator og sugekasse støjisoleret af hensyn til omgivelserne samt beklædt med sø-bestandig alu-dækplade for at forhindre korrosion.

Alle medieberørte dele i ventilatoren er udført i rustfrit stål på grund af den fugtige procesluft, mens stativet er udført i sort stål, som efterfølgende er varmforzinket grundet den udendørs placering.

Ventilatorer til scrubberanlæg/luftrensningsanlæg

Produktion af fiskefoder kan medføre betydelige lugtgener, og af hensyn til omgivelserne installeres der ofte scrubberanlæg i forbindelse med produktionsfaciliteterne for at rense procesluften for lugte. BarkerBilles ventilatorer anvendes til transport af luft til scrubberanlæg, til transport af køle- og tørreluft, til pneumatisk transport og til mange andre opgaver.


BarkerBille – Centrifugalventilatorer til hærdeovn og tørreovn
Vi har netop færdiggjort disse to varmeisolerede centrifugalventilatorer, der skal bruges i to Moldow ovne. En af dem er til en hærdeovn til 25.000 m3/h og 230° varm luft, og den anden er til en tørreovn og 15,000 m3/h, 130° varm luft.

Hver ventilator vil blive monteret på den respektive ovn og sikre luftcirkulering en jævn temperatur fra brandkammer til ovnen.

Begge ventilatorer er isoleret grundet i høje temperaturer, der skal cirkuleres


BarkerBille – Ventilatorer til SOx-scrubberanlæg
BarkerBilles udvalg af ID- og FD-ventilatorer kan anvendes til offshore scrubber-anlæg for at mindske udledningen af svovloxider (SOx), hvilket har store fordele for både miljøet og den globale sundhed
Ventilatorer til scrubbere for at mindske SOx-udledning I oktober 2016 vedtog den Internationale Maritime Organisation (IMO) regulering for at mindske udledningen af svovldioxider, hvilken vil være gældende fra 2020. Svovloxider, der findes i skibes udstødningsgas, anses for at være skyld i mange dødsfald hvert år og påvirker både afgrøder, miljø og luftkvalitet negativt. Denne internationale regulering af udledningen af svovloxid vil have en positiv effekt på den luft, vi indånder, og kan redde tusindvis af menneskeliv hvert år. For at imødekomme de strengere krav for SOx-udledning bliver der nu bygget SOx-skrubberanlæg i åbent eller lukket system på mange skibe til at rense udstødningsgassen. FD- og ID-centrifugalventilatorer til skrubberanlæg Når man anvender en scrubber til at rense røggassen, skaber det ofte et øget modtryk for forbrændingsluftsblæseren, og/eller et ustabilt modtryk efter kedlen. For at undgå disse problemer kan kedlerne udstyres med større forbrændingsluftsventilatorer (FD-ventilatorer), og/eller der kan installeres røggasventilatorer (ID-ventilatorer) mellem kedlen og scrubberen. BarkerBille har et komplet udvalg af FD- og ID-ventilatorer foruden spærreluftsventilatorer til scrubberanlæg og skibe. Disse centrifugalventilatorer er designet specifikt til hvert anlæg for at opnå optimal drift, høj effektivitet og lavt energiforbrug. BarkerBille kan levere centrifugalventilatorer i samme høje kvalitet fra både Kina og Danmark til skibsværfter over hele verden. Fordele ved BarkerBilles industriventilatorer til scrubbere
  • Tryk op til 9.000 Pa
  • Luftmængder op til 60.000 m3/h
  • Specialdesignede til hvert enkelt projekt
  • Driftssikre
  • Solid konstruktion
Om BarkerBille BarkerBille er en af de førende virksomheder indenfor design, produktion og salg af ventilatorer, der bruges til at transportere luft og materialer i mange typer procesanlæg verden over. Virksomheden er resultatet af en sammenlægning af Barker Jørgensens Maskinfabrik, B. Bille og Moldows ventilatorafdeling. Udover kontorer og produktion i både Ballerup og Holsted har BarkerBille også kontor og produktionsfaciliteter i Kina.