Festo – Alsidighed møder design

Modulopbygget, modstandsdygtig, alsidig – disse er egenskaberne for drejeaktuator DFPD fra Festo. Denne aktuator med tandstangsdrevet er således perfekte til mange applikationer i industrien.

Med dens alsidighed og fleksibilitet kan DFPD bruges inden for en bred vifte af sektorer og markeder. Dens moderne, enkle og kompakte design imponerer, uanset om den bruges med kugleventiler, spærreventiler eller luftspjæld. DFPD serien er således bredt anvendelig indenfor en lang række industrier; Kemisk industri, Vand/Spildevand, Farmaceutisk industri og Fødevareindustrien. Det mekaniske tandstangsdrev er en fantastisk tilføjelse til markedet – i både den enkeltvirkende og dobbeltvirkende version.

Fleksibel i driftstryk
Drejeaktuator er meget kompakt og takket være et nyt unikt fjedersystem er det muligt, at konfigurere aktuatorens arbejdstryk fra 2-6 bar i spring af 0,5bar. En ændring af fjederopsætning kan også foretages efter at produktet er leveret.

Med de ni forskellige fjederkombinationer imødekommer DFPD de mest nøjagtige krav til driftstryk mellem 2 og 6 bar. Rotationsvinklen for standardstørrelser er op til 90°, og for størrelserne 40, 120, 240 og 480 er den endda 180°.

Den grundlæggende version af DFPD er velegnet til temperaturer mellem -20 og +80 °C. Varianten til lave temperaturer er udviklet til brug i arktiske områder og dækker et temperaturområde på -50 °C til +60 °C. Varianten til høje temperaturer kan bruges ved temperaturer på mellem 0 °C og +150 °C. Produktserien er konfigurerbar og kan således leveres med features som korrosionsbestandig epoxy coating, rustfri aksel m.m., dette gør at aktuatoren også kan bruges driftssikkert under barske forhold. Den kan monteres hvor som helst. Endepositionerne kan justeres med ± 5° i begge ender, hvilket sikrer stor driftsfleksibilitet.

En komplet pakke
Til aktuatoren hører et omfattende tilbehørsprogram. CMSX-positioneringsenheden egner sig ideelt til analoge regulering af aktuatoren, f.eks. i doseringsopgaver. Sensorboksene SRBC/SRBE/SRBG gør enkelt digital kontrol og præcis positionering mulig. Dette kan ske både ude- og indendørs. I eksplosive miljøer kan DFPD kombineres med NAMUR-ventilerne VSNC, som opfylder alle gældende EX standarder. I sikkerheds applikationer er de robuste VOFC og VOFD ventiler det oplaget valg, disse magnetventiler opfylder de højeste sikkerhedsstandarder (op til SIL3). Det giver Festo mulighed for at levere det komplette program af drejeaktuatorer til en lang række applikationer og industrier.

Den nye drejeaktuator kan ses på Festos stand på VandTek fra 20. til 22. september 2016 (stand V2008).

Cookie-indstillinger