FMB – Fagmesse afholdes i en stærk industriregion

Der er stadig omkring fem måneder til starten af FMB – Leverandørmessen for Jern- og Metalindustrien 2016 – som afholdes i Bad Salzuflen Exhibition Centre fra 9. til 11. november 2016 – og fagmessen er allerede så godt som udsolgt. Show Manager Christian Enßle fra arrangøren af fagmesser, Clarion Events Deutschland, fortæller: ”Vi har allerede modtaget betydeligt flere forudbestillinger i forhold til sidste år. Vi forventer, at hele arealet i udstillingshallerne er udsolgt til november.”

Udstillerne dækker hele værdiskabelseskæden hos leverandører og tjenesteudbydere i Jern- og Metalindustrien, og de kan finde deres målgruppe på messen. Grunden til dette er, at Ost Westphalen Lippe (OWL), der er hjemsted for FMB, har omkring 700 virksomheder i Jern- og Metalindustrien og dens leverandører – og tilsammen genererer de en årlig omsætning på omkring 21 milliarder Euro. Det gør regionen til et af de førende områder for Jern- og Metalindustrien i Europa.

Sektoren består hovedsageligt af SME (small/medium) virksomheder, mange af firmaerne er familie ejede, og adskillige af virksomhederne i Jern- og Metalindustrien, der er hjemmehørende i OWL, hører hjemme blandt de førende i de respektive markeds segmenter. Det gælder eksempelvis indenfor fremstilling af maskindele, maskiner til bearbejdning af træ, overflade teknologi, fremstilling af husholdningsartikler samt maskineri til landbruget.

Uanset deres forretningsområde er den innovative styrke i de virksomheder indenfor Jern- og Metalindustrien, der er baseret i regionen, meget høj, ligesom graden af deres indbyrdes netværk er stor. Initiativer som OWL Maschinenbau og den førende gruppe ‘it’s OWL’ ansporer denne udvikling endnu mere, og FMB er en fremragende platform for virksomheder indenfor Jern- og Metalindustrien, der er hjemmehørende i området, hvor de kan udveksle ideer og erfaringer med både lokale leverandører samt leverandører, der bor udenfor regionen. Omkring halvdelen af udstillerne kommer fra andre steder end regionen – det omfatter bl.a. fremtrædende virksomheder som Bosch Rexroth, Festo, Meusburger, SEW og Siemens.

Imidlertid er Jern- og Metalindustrien ikke den eneste, bærende økonomiske drivkraft i OWL. Ost Westphalen Lippe er en af de stærkeste økonomiske regioner i Tyskland, med mere end 140.000 virksomheder, en million medarbejdere og en årlig bruttonationalindkomst på mere end 60 milliarder Euro. Virksomhederne, der er verdenskendte for fremstilling af eksempelvis komponenter til autoindustrien, plastic produkter og foderstoffer, køber også maskiner og komponenter til maskiner. Regionen er ligeledes center for fremstilling af køkkenelementer. To ud af tre køkkener, der bliver solgt i Tyskland, er fremstillet i OWL.

Koncentrationen af virksomheder i fagmessens nærområde gør FMB interessant som en oplagt mulighed for kontakter – for slet ikke at tale om det faktum, at messen også sætter fokus på forskellige andre områder, som for eksempel udvikling og fabrikation af elektrisk udstyr samt udstyr til automatisering – disse industrier er særdeles godt repræsenteret i regionen. Derfor er globale virksomheder som Beckhoff, Harting, Phoenix Contact og WAGO selvfølgelig også deltagere på FMB – Leverandørmessen for Jern- og Metalindustrien 2016.

Cookie-indstillinger