OK Olie – Evapco Air Solutions AS sparer med bearbejdningsolie

Det har en olie til træk og stans fra Rhenus Lub dog udfordret, og man sparer nu et sekscifret beløb alene på sæbe hvert år
 
Evapco Air Solutions A/S fremstiller varmevekslere indenfor køling, opvarmning og ventilation. Virksomheden, med administration og produktion i Aabybro, laver coils til varmevekslere, men udvikler også plug and play løsninger efter kundernes behov. På den måde har man differentieret sig ved at bygge videre på de coils, man allerede producerer og dermed tilbyde en samlet løsning. Desuden forsøger Evapco Air Solutions A/S at differentiere sig i forhold til materialer, man anvender, i “finne-produktionen”, og der bearbejdes bl.a. aluminiumstyper, rustfri stål og kobber.

Olien er en vigtig faktor i enhver metalbearbejdningsproces, og det har man også mærket hos Evapco Air Solutions A/S – både i den daglige arbejdsgang, på miljøet og på vaskekontoen.
 
Har minimeret rengøringsproces
Inden man skiftede til DP 12 P og SE 16 fra tyske Rhenus og energiselskabet OK som distributør, gav olierne forskellige udfordringer.

Det tidligere produkt efterlod en tyk oliefilm, der lagde sig som en film på de mange finner, som indgår i de færdige coils, og dermed var en større rengøringsproces nødvendig, før man kunne levere de færdige emner til kunderne.

“Vaskeprocessen, som tidligere var en flaskehals, er minimeret, og i dag er det stort set ikke nødvendigt at sende vores coils gennem vasken. Det betyder, at vi sparer rigtig mange mandetimer, og vi sparer også rigtig meget vand og sæbe til processen,” fortæller Henrik Paarup, fabrikschef hos Evapco Air Solutions A/S.
Desuden hang der tidligere stadig noget olie på de mange coils, når de færdige varmevekslere stod klar, som betød, at de skulle stå og dryppe af, inden de kunne sendes ud til kunderne.

“I dag står de færdige emner knivskarpt uden at bade i olie,” siger Henrik Paarup.

I forhold til afvaskning af gulvet, er det heller ikke nødvendigt at vaske gulvet dagligt, som man gjorde tidligere. “Vi har ikke længere olie overalt på gulvet, og derfor er der ikke længere behov for den daglige gulvvask,” uddyber Henrik Paarup.
 
Nødvendig dialog
OK er distributør af olierne fra Rhenus, og Lars Primdahl, KAM i OK, har haft tæt kontakt med Evapco Air Solutions A/S for at være med til at sikre, at bearbejdningen kom til at køre fornuftigt med den nye olie. “Det har været vigtigt for os,” understreger Henrik Paarup. “Som fabrikschef har jeg ofte oplevet, at leverandørernes kontakt og interesse ebber ud, når først produktet er leveret. Men i forhold til vores tid med OK har det været en anden sag. Lars Primdahl følger løbende op,” fortæller han.

“Samarbejdet om at finde den rigtige løsning har været vigtig og nødvendig. Der skal være tillid til leverandøren, for jeg anvender ikke en hvilken som helst olie til vores vigtige processer.”

Både Evapco Air Solutions A/S og OK er opsatte på at finde nye løsninger, hvor det er muligt, og man gennemgår jævnligt mulighederne for nye projekter og optimeringsmuligheder. “Man kan aldrig finde en olie, hvor alt er perfekt, men vi er kommet nærmere, og den dag vi for eksempel kan køre med én type olie på alle maskinerne, vil et stort skridt være taget. Det vigtigste lige nu er, at vi har minimeret omkostningerne til vask og ikke oplever hudgener længere. Vi anvender faktisk også mindre olie nu,” slår Henrik Paarup fast.

Se Leverandører af Smøreolier her
Cookie-indstillinger