Knauf Insulation – Tømrerne fik det, som de ville

– Vi spurgte drengene, og de var helt klare i mælet. De vil have EcoBatt, fordi det holder godt sammen, det støver kun minimalt, og det klør ikke, siger Mats Stenman, arbejdsleder hos Peab Bygg, Region Mellersta.
Livregimentets grenaderer i Örebro, i daglig tale I3, blev lukket ned i 2000. Pludselig var den store kolos væk, som tidligere havde adskilt det centrale Örebro fra den idylliske bydel Rynninge og naturreservaterne Oset og Rynningeviken ved Hjälmaren.

Gennem de seneste år er en helt ny bydel, Rynningeåsen, vokset op med de renoverede kaserner og militærbygninger som statelige vartegn i centrum. Lige ved det gamle hospital, som også er en storslået stenbygning i stram arkitektur, bygges nu Brf Honnören med HSB som bygherre og Peab Bygg som hovedentreprenør.

Miljøbyggeri Silver
I alt bygges 116 lejligheder i to femetagersbygninger, med grundkonstruktion støbt på stedet, i samme stramme og harmoniske stil som det omgivende regimentsmiljø. I efteråret 2017 flytter de første ind, og i februar 2018 vil det hele være klar.
– Ja, vi holder tidsplanen godt, og man kan jo sige, at vi fik lov til at “øve os”, da vi byggede Brf Bataljonen med 64 lejligheder lige ved siden af, siger Viktor Gustafsson, som er pladschef.

Brf Honnören er projekteret til at følge det svenske miljøvurderingssystem Miljöbyggnad på niveau Silver med hensyn til energieffektivitet, og hvor alt materiale dokumenteres via byggeproduktvurderinger. I forbindelse med isolering har Peab en central aftale med en leverandør, men gennem Hedins Bygg i Örebro fik Viktor Gustafsson og Mats Stenman en bedre aftale med EcoBatt fra Knauf Insulation.

Enkelt valg
– Da vi sammenlignede kvalitet og pris, var valget nemt. Omkring 3.000 kvadratmeter isolering er ikke en lille sag, siger Viktor Gustafsson og fortsætter:
– At vi desuden får specialskårne, 125 centimeter høje plader direkte fra fabrikken er naturligvis et ekstra plus.
At tømrerne fik det, som de ville, synes Mats Stenman er en stor fordel. Naboen Brf Bataljonen blev isoleret med EcoBatt og fik gode bedømmelser af “drengene”.
– Det er ikke altid, at det er så vellykket, at alle er glade, siger Mats.

 

Cookie-indstillinger