Lenze – Et interface, et program – og klar

I moderne automationsløsninger fokuseres der meget på at gøre teknikken mere enkel, modulær og mindre. Lenze har kombineret panelstyring p300 direkte med frekvensomformer i500 til en smart automationsløsning. Løsningen er designet primært til basismaskiner og maskinmoduler under mottoet ”mere automation – mindre indsats”.

Charmen ved den nye automationspakke er især i integrationen af ”PLC Tooling Interface” som gør engineeringen meget enkel. Brugeren sparer værdifuld tid og kostbare fejlsøgninger undgås. Panelstyring p300 er hjernen i automationsløsningen. Den forener den Codesys-baserede sekvensstyring samt visualisering i en flad enhed.

Færdige løsninger og biblioteker letter brugen af forskellige visualiseringsvisninger og diagnose information i klartekst via en template på forskellige sprog. Det er ikke nødvendigt med yderligere plads i styringsskabet, fordi enheden er forberedt til direkte montage i styringsskabsdøren. i500 frekvensomformerne er også beskedne med hensyn til pladskrav. De måler med integreret RFI filter op til 2,2 kW effekt blot 60 mm i bredden. Dybden andrager indtil 11 kW 130 mm.

Lenze har også forenklet engineeringen. Brugerne behøver bare et brugervenligt værktøj til PLC programmering og drev parametrering, nemlig PLC Designer. Færdige interfaces gør online- og offline-parametrering ligetil. Der behøves ingen programmering men blot parametrering. Takket være PLC Tooling Interface kan det komplette indhold af enheden skrives på et USB-stik. Projekt, parametre, visualisering og kundedata er således gemt et sted. Det giver den fordel, at den hidtidige status nemt uploades i efterfølgende maskiner fra en backup. Det sparer rigtig meget tid i både seriemaskiner og i service.

Lenze bruger EtherCAT som standard mellem p300 og i500 for at sikre hurtig styringscyklus. Ethernet interfaces letter fjern-vedligeholdelse og monitorering. Da PCL Tooling Interface på p300 muliggør direkte adgang til i500 med Lenze engineering tools, kan parametre ændres intuitivt under drift og gemmes i styringssystemet via et meget brugervenligt interface uafhængig af maskinens tilstand. Dermed sikres dataintegritet i tilfælde af service

LÆS også: Teknologisk Institut – Stormfloden sender bakterier fra kloakken indenfor
Lenze – Et interface, et program – og klar's Firmaprofil
Cookie-indstillinger