Festo – Velkendte magnetventiler under nyt navn

Med overtagelsen af Seitz produktdivision fortsætter Festo med at fremme den globale markedsføring af magnetventiler med Ex-beskyttelse for højeste sikkerhedskrav til den kemiske og petrokemiske industri.

Kunder på det globale marked inden for den kemiske og petrokemiske industri får samtidigt en forbedret adgang til produkter, rådgivning og service, da de nu kan forlade sig på Festos verdensomspændende salgsorganisation. På sigt planlægger Festo at udvide og afrunde produktprogrammet, som tilbydes til dette markedssegment.

Specificerede ventiler inden for den kemiske industri
Med overtagelsen af Seitz bliver virksomhedens program af ventiler til anvendelse i eksplosionsbeskyttede områder med vanskelige omgivelsesbetingelser komplet. Bl.a. kommer produktvarianter med huse i rustfrit stål, udvidede temperaturområder ned til -50 °C samt internationale godkendelser. Seitz specificeres hos førende virksomheder inden for den kemiske industri til anvendelse i sikkerhedsorienterede applikationer. Denne specificering omskrives nu successivt til Festo-produkterne.

De pilotstyrede magnetventiler var globalt de første, som har fået en TÜV-godkendelse til specifikationsklasse 7 og derefter op til SIL 3. Sidenhen anvendes de hos mange store kemifirmaer globalt. Magnetventiler med TÜV-godkendelse op til SIL 3, som er monteret i anlægget hos en af verdens største kemivirksomheder, har der ikke været en eneste fejl ved magnetventilerne i løbet af de efterhånden 14 år, de har været i drift.

Valideret kvalitet
På baggrund af denne reference blev 14 magnetventiler afmonteret anlægget i 2015 og funktionsafprøvet udførligt i klimakammeret hos Festo. Disse tests var meget succesfulde. Koblingsforhold selv ved lang indkoblingsvarighed, slid og tætning ved ventilsædet lå fuldstændigt inden for specifikationens rammer. Med dette resultat var Festo nu i stand til at bekræfte de laboratorietests, som blev udført 1998 sammen med TÜV-Rheinland, med de i praksis velkendte magnetventiler.

Takket være denne efterfølgende test har TÜV udstedt et nyt certifikat, hvor der gives afkald på en begrænsningshenvisning af anvendelsestiden. Det maksimalt tilladte interval for en fuldstændig funktionstest er nu syv år. For brugeren er det ensbetydende med en væsentlig forøgelse af driftssikkerhed, en forlængelse af testintervaller og i denne forbindelse en meget stor besparelse takket være reduktion af nedetider og vedligeholdelsesarbejde

LÆS også: Festo – Blande- og fyldeprocesser i modus “Industri 4.0”
Festo A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger