Roxtec – Scandlines styrker sikkerheden på færger med Roxtec-tætninger

For at kunne sikre brand- og vandtæthed,- før og efter en brand har Scandlines erstattet alle andre former for rørtætninger på de nybyggede færger M/F Berlin og M/F Copenhagen med Roxtec-tætninger.

“Vi har valgt Roxtec som overordnet leverandør af kabel- og rørtætninger, fordi vi skulle håndtere så mange forskellige rørgennemføringer og eftermonteringer. Skotterne skal kunne modstå et vandtryk på 2,5 bar, og med Roxtec har vi dækket alle vores behov for kvalitet og fleksibilitet,” siger Joachim Lund, Dualofficer på Scandlines. “Vi optimerer sikkerheden ved at vælge Roxtec som leverandør af alle tætninger.”

Roxtec udbyder standard og kundetilpasset tætningsløsninger samt al den nødvendige dokumentation
At Roxtec leverede fuld dokumentation på tætnings- og isoleringskrav samt medfølgende tegninger, herunder alle nødvendige typegodkendelser betød, at Scandlines kunne træffe et sikkert valg.

Scandlines bruger også Roxtec-tætninger i stedet for de traditionelle kabelforskruninger i skabene i maskinrummet. Rederiet ønsker at øge kvaliteten i al almindelighed, og specielt i brandsluknings-anlægget.

Det er afgørende at sikre integriteten i skabene i maskinrummet
“Sikkerhed er ekstremt vigtigt på passagerfærger. Vi investerer for at være sikre på, at alle kabel- og rørtætninger er i orden, og at vi lever op til alle sikkerhedsforskrifter,” siger Fini A. Hansen, Coordinating Superintendent hos Scandlines.

Scandlines vil fortsætte med at bruge Roxtec-tætninger overalt på deres færger. Roxtec-tætninger har en ildklassificering efter marinestandarden (A60). De anslåede omkostninger for en brand ombord på en færge er 134.000 EUR per minut

LÆS også: Roxtec – Ny rørtætning forenkler sikkerhedsarbejdet på skibsværftet
Roxtec Denmark ApS's Firmaprofil
Cookie-indstillinger