Rockfon – Akustiske lofter i stenuld er en gevinst for indeklimaet

Hovedpine, stress, træthed og koncentrationsbesvær – et dårligt indeklima går ud over helbredet og arbejdsevnen. Det koster ikke bare samfundet mange milliarder af kroner hvert år, men gør os også syge. Bare i Danmark estimeres det, at der årligt tabes 22.000 sunde leveår på grund af dårligt indeklima1.

Indeklimaet bliver blandt andet påvirket af lys, støj og fugt. Derfor har den danske producent af akustiklofter Rockfon lagt mange kræfter i at skabe akustiske løsninger, der ikke kun dæmper lyden, men også hjælper dagslyset på vej. Samtidig er de akustiske løsninger formfaste og stabile i miljøer med høj luftfugtighed:

– Stenuld beholder sine egenskaber i miljøer, hvor fugtigheden kan komme op på 100 procent i perioder. Samtidig danner stenuld ingen grobund for mikroorganismer. Det betyder, at akustikloftet kan installeres tidligt i byggeriet, mens vinduer og døre endnu ikke er forseglet. Vi oplever ofte, at vores akustiske løsninger bliver valgt i miljøer med høj luftfugtighed netop på grund af denne særlige egenskab, siger teknisk chef i Rockfon Oskar Meres og fortsætter:

– Fordi stenuld er så formstabilt og modstandsdygtigt over for fugt, er det en holdbar løsning til alle typer af byggerier. På nogle tidspunkter af året bliver luftfugtigheden så høj, at nogle materialer begynder at danne grobund for skimmelsvamp eller mister deres stivhed og begynder at hænge, men det sker ikke med stenuld. Selv i svømmehaller og på badeværelser er vores stenuldsplader 100 procent stabile.

På dagslys siden har virksomheden udviklet akustikloftet Rockfon Blanka®, der har en ekstraordinær høj lysdiffusion på 99 procent og en lysrefleksion på hele 87 procent. Det gør det muligt at få mere dagslys ind i rummet og holde forbruget af kunstigt lys nede til glæde for både arbejdsmiljø og indeklima.

Bæredygtigt byggeri inde som ude
Alle løsninger fra Rockfon bidrager positivt til, at bygninger kan opnå DGNB, LEED® og BREEAM® certificeringer. Samtidig har ROCKWOOL® koncernen gennem flere år arbejdet på at skabe en bæredygtig produktlivscyklus gennem blandt andet genanvendelse. Alligevel tøver teknisk chef Oskar Meres ikke med at kalde indeklima for en overset faktor indenfor bæredygtighed:

– En bygning opført med bæredygtige materialer er ikke per definition en sund bygning. Vi er nødt til at have blik for både bæredygtighed og indeklima. Hvis en bæredygtig bygning ikke er behagelig at opholde sig i, bliver du nødt til at bruge ekstra ressourcer på at ændre bygningen, og det er jo ikke særlig bæredygtigt. Derfor skal vi tænke indeklima på alle parametre fra begyndelsen, slutter Oskar Meres

Se leverandører af akustik her
Cookie-indstillinger