Maximus Kran- & Specialtransport i Greve ser frem til tredje gazelle i år

På syv år har de skabt en kraftig vækst. Det har indbragt dem en gazelle af Dagbladet Børsen i 2015 og 2016. Nu ser virksomheden frem til at modtage den tredje gazelle i år, da der fortsat er fuld fart på hejseopgaverne især i København. Det fortalte Pia og Thomas, da de for nylig åbnede døren for et virksomhedsbesøg som et led i Greve Kommunes vækstpolitik.

Pias og Thomas hund, en etårig lysebrun broholmer, stikker sin kolde, våde snude frem og hilser logrende på gæsterne fra Greve Kommune, da de ankommer for at få en uformel snak om stort som småt med stifterne af Maximus Kran- & Specialtransport på Greve Landevej 122, hvor der tidligere har været vognmandsfirma og svejseværksted. Borgmesteren, kommunaldirektøren, formanden for Vækst- og beskæftigelsesudvalget og erhvervs- og turistchefen bliver budt på kaffe af højgravide Pia, der på visitkortet kan skrive både transportleder, vognmand og direktør. Til daglig tager hun sig også af budgetter, lønbogføring, markedsføring, regelsæt fra kommunen, der skal efterleves samt ad hoc opgaver på kontoret. Hun ejer og driver virksomheden sammen med sin kæreste, der stiftede firmaet for syv år siden i Herfølge. Udover at Thomas med Pias ord er hele grundstenen i den daglige drift, kører han kranbil og tager sig af tilbudsgivningen samt plejen af eksisterende og nye kunder.

Travlhed fra tidlig morgen til sen aften
Til lyden af kimende telefoner med kunder, der skal have løst en hasteopgave, fortæller parret, at virksomheden har særlig travlt i foråret, sommeren og efteråret, hvor renoveringsarbejdet og nybyggeriet i København er på sit højeste. I højsæsonen løser Maximus flere hundrede opgaver på hele Sjælland med start fra virksomhedsadressen i Greve kl. 6.00 om morgenen for at undgå den værste morgentrafik. Det er hejseopgaver med vinduer, stål, trævarer samt beton- og træelementer eller pavilloner og containere, der skal flyttes for den lille tømrermester, den store entreprenør eller for en privatperson.

– På en god dag har vi mellem 100 og 150 kundeopkald. Vi kan mærke, at der er gang i hjulene i bygge- og anlægsbranchen, og vi trives med at have hovedsæde her i Greve og vil gerne udvide vores værksted og holdeplads til lastbilerne. Greve er en kommune, der har fokus på virksomhederne, og som interesserer sig for lokalsamfundet. Vi kan ganske enkelt ikke ønske os en bedre beliggenhed. Vi ligger perfekt tæt på motorvejen. Vi kan fx relativt hurtigt komme frem og tilbage med lastbil, når vi er på en stor opgave i København og pludselig mangler noget grej. Vores medarbejdere, der bor fordelt i Rødby, Klint, Ringsted, Albertslund og Ålsgårde, har også fordel af placeringen i Greve. For logistikken i og omkring kommunen er ideel, fortæller Pia og henviser til, at det er medarbejdernes fortjeneste, at det går godt for virksomheden.

Sætter service og fleksibilitet i højsædet
Thomas tager ordet mellem et par telefonsamtaler for at supplere Pia:
– Vi har to år i træk modtaget gazelleprisen. Vi får det bedste regnskab nogensinde for 2016. Det viser, at vi på tredje år i træk har fortjent en gazelle. Det er vi meget glade for og stolte over. Vi ser det som et bevis på, at vi alle efterlever det, vi siger, vi vil: At sætte høj service og fleksibilitet i højsædet og aldrig sige nej til en kunde! Vi er stolte af, at vi har nogle kompetente og engagerede medarbejdere, der kan tænke selv og tage ansvar for at få løst også de mere komplekse og komplicerede hejseopgaver. Men vi har ingen ambitioner om at blive større, end vi er nu. For os er det vigtigste, at vi har de rigtige kranbiler og de rigtige medarbejdere, der kan lide at arbejde for os.

Hvad er forklaringen på væksten og gazellerne i en verden af kraner?
Gæsterne fra kommunen får også en rundvisning på pladsen foran administrationskontoret og værkstedet, men ingen af kranbilerne eller trailerne er hjemme. Det har en god forklaring.
– Alle vores biler er ude på opgave. Vi har højsæson nu. Det er vigtigt at have det bedste materiel. Derfor har vi lige investeret 6,3 millioner kr. i en ny kran. Vi glæder os over, at vi har præsteret en omsætning på 14 millioner kr. i regnskabsåret 2014 og 2015 og nu kan se frem til endnu en gazelle, fordi vi alle spurter for at kunne følge med efterspørgslen, forklarer Pia med et stort smil

Se leverandører af kraner her
Cookie-indstillinger