Ricoh – 3D-print er nøglen til den fjerde industrielle revolution

Printeksperten Ricoh har i samarbejde med en japansk partner udviklet en 3D-printer til professionel brug, og lige nu satser virksomheden på at klæde danske produktionsvirksomheder på til at integrere teknologien, så de kan høste fordelene ved automatiseret produktion.
 
“Mange virksomheder halter desværre bagud, når det gælder digital transformation. Industri 4.0 betyder en lang række nye muligheder for os alle, men det er også nu, virksomhederne skal handle for at følge med udviklingen. For produktionsvirksomheder udgør 3D-print uden tvivl en nøgleteknologi for transformationen til Industri 4.0,” siger Søren Krogh-Nielsen, adm. direktør i Ricoh Danmark.
 
Begynder med at inspirere
I dag er 3D-print stadig ukendt territorium for mange danske produktionsvirksomheder, og derfor vil Ricoh i første omgang stase på at udvide kendskabet til teknologien og uddanne om mulighederne i produktionsformen.
 
“Vi har valgt at anlægge en strategi, der skal gøre danske produktionsvirksomheder i stand til at træffe gode beslutninger om integration af 3D-print. Derfor indleder vi med at forklare mulighederne. Vi begynder ikke med at sælge maskiner, som det første, men vil udvide deres horisont ved at tale om strategi og uddannelse,” forklarer Søren Krogh-Nielsen og fortsætter:
 
“Hele uddannelsessiden halter bagefter på 3D-print-området. Det kommer til at kræve en indsats at få vendt den ærgerlige tendens, og vi opfordrer kraftigt uddannelsesmarkedet – og politikerne - til at få 3D-print på skemaet, og ikke mindst til at oprette nogle kortere kurser, der kan uddanne og kvalificere operatører til at arbejde med 3D-print i produktionen.”
 
Kom rigtigt fra start
Mange virksomheder er kun lige begyndt at integrere den digitale verden og den fysiske produktion, men ifølge Søren Krogh-Nielsen er mulighederne for at styrke konkurrenceevnen massive.
 
“Tidligere har billig arbejdskraft været en stor faktor for, hvor i verden virksomheder har placeret deres produktion. Mulighederne i produktion med 3D-printere kan gøre Danmark konkurrencedygtig på både pris, geografi og ikke mindst viden, hvis vi sørger for at komme rigtigt fra start med teknologien,” siger Søren Krogh-Nielsen

Se leverandører af 3D printere her