AVN Teknik lancerer verdensnyhed på Hi-messen

Det er producenten Thomson, som producerer elektriske aktuatorer til industri-, fødevare-, og energisektoren samt landbrugsmaskiner og byggeri, der har designet og udviklet den nye aktuator.

Ekstrem tung last
Electrak® HD Heavy Duty er designet og udviklet til at håndtere ekstremt tunge laster kontinuerligt og med samme gentagne præcise udførelse. Der findes ikke andre elektriske lineære aktuatorer på markedet, som kan håndtere en last op til 13.500N samtidigt med op til 1.000mm slaglængde.

Problemfri bevægelse
Electrak® HD Heavy Duty åbner op for, at en elektrisk aktuator kan give nøjagtig, enkel, sikker og problemfribevægelse i ”Heavy Duty” applikationer, og vil derfor være interessant for maskinbyggere til specialiserede anlæg i fødevareindustrien eller entreprenør maskinel og landbrugsmaskiner m.m., da aktuatoren er hurtigt og enkel at installere sammenlignet med hydraulik- og pneumatiksystemer, der typisk anvendes ved ”Heavy Duty” opgaver.

Total vedligeholdelsesfri
Hydrauliske- og pneumatiskesystemer kræver desuden hyppigere vedligeholdelse, hvor Electrak® HD Heavy Duty er total vedligeholdelsesfri. Den ydre konstruktion er udført i anodiseret aluminium og giver en optimal korrosionsbestandighed, hvilket gør aktuatoren nem at rengøre.

Salttågetest
Electrak® HD Heavy Duty har gennemgået en 200 timer salttågetest. Aktuator og mekaniske komponenter kan klare IP69K/IP67, hvilket er bevis på, at Electrak® HD Heavy Duty kan tåle meget stærke rengøringsmidler og kan leve op til de skrappe rengøringskrav inden for f.eks. fødevare- og medicinalindustrien.

Electrak® HD Heavy Duty kan også operere under særdeles barske betingelser, hvor der indgår olie, vand, kunstgødning, syre og snavs. Aktuatoren kan også operere i et bredt temperaturspænd fra – 40°til + 85°

EMCS
Electrak® HD Heavy Duty har indbygget controller med forskellige funktioner herunder J1939 CAN-bus support og Electrak Modular Control System (EMCS), som er den mest avancerede elektroniske controller, tilgængelig i elektriske lineære aktuatorer i dag. EMCS eliminerer behovet for yderlig styring og overvågning af aktuatoren. EMCS giver mulighed for at designe aktuator applikationen, så den kører med optimal kraft og slaglængde.

Safety First
Electrak® HD Heavy Duty kan håndtere 13.500N, derfor er sikkerhed alfa og omega. Der er indbygget overbelastningsbeskyttelse, som afbryder motoren ved forkert last. Aktuatoren er også forsynet med en sikkerhedsmøtrik, så aktuatoren er sikker at betjene – selv ved håndtering af last op til 1.35 tons.

Konstant overvågning af kritiske parametre, såsom spænding, strøm, overlast, motortemperatur, omgivelsestemperatur samt automatisk end of stroke og dynamisk bremsning, er standard på alle Electrak® HD Heavy Duty aktutaorer, hvilket sikrer optimal udførelse, nøjagtighed og sikkerhed. Den overvåger endda omgivelsestemperaturen og hver enhed nulstilles automatisk, når forholdene vender tilbage til normalt, hvilket gør det muligt for driften at fortsætte.

Se Leverandører af Aktuatorer
Cookie-indstillinger