Zarges – Stigearbejde skal være mere seniorvenligt

Flere undersøgelser peger på, at de mest alvorlige ulykker på byggepladsen rammer de ældste håndværkere. Det gælder bl.a. faldulykker. Samtidig er det også den aldersgruppe, der har det længste sygefravær efter ulykkerne.

Entreprenørvirksomheden Jakon har godt og vel 200 tømrere ansat, og aldersancienniteten er forholdsvis høj. Knap 30 % af de ansatte er over 50 år, mens den ældste tømrer har rundet 67 år. Det tager et nyt arbejdsmiljøprojekt med stigeproducenten ZARGES højde for.

– Stigearbejde kan være meget belastende, hvis forholdene ikke er i orden – særligt hvis man er lidt oppe i årene. Det har vi taget højde for i en række af vores produkter, heriblandt vores arbejdsplatforme i forskellige størrelser og typer, som vi har leveret til Jakon, fortæller Jan Fahlgren, direktør i ZARGES.

– Platformene er et kæmpe hit især blandt mine lidt ældre kollegaer. De fremhæver det nemme ved at komme op og ned via den indbyggede trappe på de større platforme. På den måde undgår de at skulle op på en skammel og hvile på knæene. Det slider ikke i lige så høj grad og forværrer ikke eksisterende skader, siger Brian Larsen, som er arbejdsmiljørepræsentant i Jakon.

LÆS også: Zarges – Entreprenør og producent sætter hårdt ind over for arbejdsulykker
Zarges Danmark's Firmaprofil