Parker Hannifin – Sådan vælger du en Push-on / Push-Lok lavtryksslange

Begge tilbyder forskellige fordele, men det at vælge en hybridslange kan maksimere alle fordelene i én enhed.

Lavtryksslanger anvendes på en lang række maskiner og industrielt udstyr med det formål at levere forskellige typer medier (f.eks. luft, vand, olie, vakuum osv.).

Slanger bliver typisk valgt i forskellige farver for at gøre det lettere for brugerne at identificere individuelle væskemedier i udstyret. Andre vigtige faktorer i udvælgelsen inkluderer hurtig og nem montering af disse lavtryksslanger.

Find lavtryksblæsere her

Push-on / Push-Lok lavtryksslanger er meget nemme at montere. Skub bare fittingen på slangen, og samlingen er klar.

Lavtryks gummislanger

Det kræver ikke mange kræfter at montere en fitting på en gummislange, hvilket gør det muligt for brugeren at lave en slangesamling på maskiner onsite og dermed spare tid og omkostninger.

Denne type gummislange er også meget fleksibel. Gummiblandingen gør gummislangen meget strækbar og reducerer således den nødvendige kraft til at bøje den. Denne funktion er meget vigtig i applikationer såsom håndtering af robotter, hvor slangefleksibiliteten er belastet maksimalt.

Endelig kan gummislanger anvendes ved høje temperaturer. Det stærke greb mellem slangens inderside og slangenipplens form er garanteret for omgivelsestemperaturer fra -40 °C til 100 °C.

Lavtryks termoplastslanger

Det kræver flere kræfter at montere en fitting på en termoplastslange, som samtidig er mindre fleksibel i forhold til en gummislange. En termoplastslange yder til gengæld en høj grad af ozonresistens, hvilket muliggør langvarig brug af denne type slange i hårde, udendørs miljøer (f.eks. telehandlere og gaffeltrucks) såvel som indendørs applikationer i høj-ozon områder.

Det anvendte polyuretan materiale tillader også et udvalg af lyst farvede termoplastslanger med en glat overflade.

Lavtryks hybridslanger

En hybridslange, der kombinerer et inderrør af syntetisk gummi og et ydercover af polyuretan, er konstrueret til at omfatte alle fordelene ved de to materialer i én enhed. En hybridslange svarer til en gummislange i forhold til fleksibilitet og den påkrævede kraft til at montere en fitting, mens en hybridslanges ozonresistens er lig med en termoplastslange, men det er specielt på slid- og vridningsmodstand, at hybridslanger ikke har nogen rivaler.

En hybridslanges ekstreme modstandsdygtighed mod slitage gør den til det ideelle valg til brug i meget hårde applikationer, såsom energy chain systemer inden for værktøjs- eller sprøjtestøbemaskiner og håndteringsrobotter.

Enestående vridningsmodstand – med mere end en million testcyklusser på en tryk/torsion vridningstestbænk – sikrer en lang levetid, når den anvendes i flere bevægelsesapplikationer (f.eks. svejserobotter inden for bilproduktion).

Disse hybridslanger er også modstandsdygtige over for ekstreme temperaturer, de har en glat overflade og er fremstillet i en række lyse farver.

Fordele som disse har vist, at Parker Hybrid Push-Lok slange 837-PU er en foretrukken løsning på en lang række markeder. Førende globale bilproducenter er blandt de brugere, der har specificeret denne slangetype til brug i deres bilproduktionslinjer.

Læs mere fra Parker Hannifin Danmarks blog univers

LÆS også: Parker – Holder verden på sporet – gennem udvikling af sikker slangeteknologi for jernbanedrift
Parker Hannifin Danmark ApS's Firmaprofil
Cookie-indstillinger