Endress+Hauser – Teqwave – et innovativt og fleksibelt måleinstrument

Takket være en enkelt multisensor, som kan måle densitet, koncentrationer (op til 3 komponenter), temperatur og lydhastigheden i forskellige væsker samtidigt, har du altid dine processer under kontrol.

Nyt måleprincip baner vej for mirakler i din proces
Kernen i Teqwave multisensoren er en ny type “akustisk bølgeleder”, som kan bruges til at måle væske-koncentrationer med utrolig høj præcision og hastighed ved at kigge på overfladen i de akustiske overfladebølger (SAW teknologi). Akustiske bølger – såsom Rayleigh eller Lamb bølger – er højfrekvente lydbølger, hvor bølgen svinger både på langs af bølgens udbredelsesretning og vinkelret på overfladen.

Når Teqwave anvendes, induceres disse overfladebølger via en Piezoelektrisk konverter og bliver derefter spredt ud i bølgelederen. Et dobbelt arrangement med en transducer som sender og en anden transducer som modtager, kan udføre en yderst præcis evaluering af transmissionstiderne og amplituder af de målte overfladebølger. Hvis bølger induceret på denne måde får kontakt med en væske, så finder en afkobling af bølgerne i væsken sted, dvs. hvad der kaldes en “bølge konvertering” underlagt Rayleigh-vinklen. Denne vinkel (ΘR) afhænger af forholdet mellem lydhastigheden af overfladebølgen og væsken. Ved brug af transittiderne, kan man fastslå lydhastigheden og temperaturen for væsken. Målingen af amplitudekurven anvendes samtidigt til at bestemme den akustiske impedans og dermed også densiteten af væsken. Kombinationen af alle disse karakteristiske værdier, gør det muligt at bestemme sammensætningen og materialekoncentrationer i en blanding af stoffer meget præcist.
På denne måde får man et utroligt nøjagtigt instrument, som kan måle koncentration, densitet, lydhastighed og temperatur på samme tid og uden at komponenterne kommer i kontakt med mediet.

Teqwave – Sensoren der tænker sammen med dig
Teqwave tilbyder brugeren en omfattende væskeanalyse, som skaber maksimal proces pålidelighed. Du kan bruge Teqwave til pålidelig væskeanalyse uanset hvilken industri du arbejder i og med en enkel multisensor, kan du måle både densitet, koncentrationer (op til 3 komponenter), temperatur og lydhastigheden i forskellige væsker. Uanset om du er i kemikalie- eller rengøringsindustrien, arbejder indenfor maling eller farvestofindustrien, bilindustrien eller med procesteknologi, så tilbyder Teqwave en pålidelig in-line måling af koncentrationer, i modsætning til måling ved anvendelse af titrering eller et refraktometer, som ofte skal udføres manuelt i laboratoriet og er tidskrævende og dyrt.

Teqwave er perfekt til at måle:
• Rengøringsmidler (rengøringskar)
• Opløsningsmidler, korrosionsbeskyttelsesolier
• Kølende smøremidler
• Hærdningsvæsker mv.

Vi har gjort det hårde arbejde for dig – med en koncentrations app
Hver enkel væske har sit særlige akustiske fingeraftryk, som man ret præcis kan bestemme ved hjælp af Teqwave. Vi har allerede rigtig mange forskellige væsketyper defineret i vores database og for enhver væske, der endnu ikke er blevet tilføjet til vores database, kan vi oprette et brugerdefineret fingeraftryk til dig i vores kalibrering lab. Derudover kan Teqwave fortsætte med at “lære”. Hvis du vil måle på yderligere væsker, så kan disse blot tilføjes senere i ”koncentrations appen” i softwaren, der følger med Teqwave og dermed udvide dit spektrum af applikationer. Du skal blot tilføje en ny app, og Teqwave vil dermed vide præcis hvilke parametre, der skal tages i betragtning, når du udfører den specifikke måling. Dermed er din Teqwave skræddersyet til netop dine behov.
Spar tid og ressourcer med Teqwave ved at lave denne inline måling i realtid i stedet for manuelle og langsommelige målinger.

Visualisering af måledata kan skræddersyes
Du kan bruge Teqwave-softwarepakkerne til ikke kun at skræddersy din visualisering af dine målepunkter via pc’en, men også til at overvåge din proces optimalt.
Du kan få både oversigt over nuværende måledata, en grafisk opstilling eller vælge opsætningen til at skifte imellem de målte værdier. Alle data kan eksporteres og du kan lave flotte rapporter over de gemte data. Samtidig kan man selvfølgelig anvende den medfølgende software til at opstille nye måleparametre og uploade nye apps.

Teqwave kan bestilles efter dine behov
Der er forskellige krav i de mange applikationer, som Teqwave kan anvendes i. Derfor har vi også udviklet Teqwave i flere udgaver. Du kan vælge Teqwave som inline sensor, der giver en hurtig og meget præcis måling uden bevægelige dele. Eller du kan vælge Teqwave som indsætningssensor, der er udført i rustfrit stål og yderst modstandsdygtig med hurtig reaktionstid og som er uafhængig af flow.

Sidst men ikke mindst, kan du også vælge den mobile Teqwave med touch display og synlig visualisering af måledata på stedet, som er utrolig nem at anvende.

LÆS også: Endress+Hauser opkøber Blue Ocean Nova
Endress+Hauser A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger