Indretningsguide – sådan bliver rummet mere lyst og åbent

Et mørkt og lukket rum eller lokale kan virke dystert og kan virke ineffektivt på dem, der eventuelt skal arbejde i lokalet. Men hvad nu hvis rummet bare er lille, og der ikke kommer særlig meget lys ind ad de små vinduer, der sidder i den ene væg? Der findes forskellige tiltag, der kan gøre et lukket og mørkt lokale mere åbent og lyst.

Leverandører af indretningskasser

Et klassisk element, der har været brugt til at give boliger verden over et bedre lysindfald i mange år, er franske døre. Franske døre er egentlig blot almindelige døre, men med glas i fyldningerne mellem trærammerne. Ofte er det dobbeltdøre, men det findes også i enkeltdøre. Glasruden i dørene giver en sammenhæng mellem rummene og kan tilføje et bedre lysindfald til et mørkt rum. Derudover giver dørene en følelse af åbenhed og mere plads, og de er derfor et godt element for at skabe mere lys og give en bedre stemning i et lille rum.

Grønne planter

En anden ting, der kan skabe lys, liv og en bedre stemning i et ellers mørkt og dystert rum, er grønne planter. Planter tilføjer ilt til rummet og får det til at lyse op. Undersøgelser har vist, at ved at være omgivet af grønne planter, kan vi mennesker blive mindre stressede og derved få færre sygedage. Derudover gør de os mere effektive, og grønne planter er derfor en rigtig god tilføjelse til et kontormiljø.

Lyse elementer

Det siger måske sig selv, men i et lille og mørkt rum er det vigtigt at placere lyse elementer for at forbedre stemningen. Hvis rummet har mørke trægulve, kan lyse tæpper give rummet en blød følelse. Og lyse møbler, hvad end det er kontormøbler, en seng, spisebord og stole eller en sofa er også at foretrække i små rum.

LÆS også: Teknologisk Institut – Nye klimaudfordringer kræver flere investeringer
Indretningsguide – sådan bliver rummet mere lyst og åbent's Firmaprofil
Cookie-indstillinger