HP – Ny teknologi til 3D-print muliggør masseproduktion i metal

I dag lancerer HP en ny 3D-printer til metal, under navnet HP Metal Jet, som er bygget på markedets mest avancerede 3D-printteknologi til produktion af metalholdige dele. HP Metal Jet er op til 50 gange mere effektiv end andre sammenlignelige 3D-printmetoder og betydeligt billigere. Den nye teknologi er allerede taget i brug af en række globale virksomheder som bl.a. Volkswagen og Parmatech, der bruger den til produktion af færdige dele.

“Vi befinder os midt i en digital revolution, som er i gang med at forandre den 1200 milliarder kroner store fremstillingsindustri. HP har allerede bidraget til denne udvikling gennem vores 3D-printløsninger til masseproduktion af plastik og med introduktionen af den nye avancerede 3D-printteknologi til metal, øger vi indsatsen yderligere” siger Dion Weisler, CEO og President, HP Inc. “Potentialet er enormt – hvert år producerer bil-, maskin- og medicinalbranchen flere milliarder metaldele. HP’s nye Metal Jet 3D-printplatform giver adgang til bedre hastighed, kvalitet og økonomi, hvilket giver vores kunder mulighed for at tænke i helt nye baner, når det kommer til design, fremstilling og levering af nye løsninger i den digitale tidsalder.”

HP Metal Jet er bygget på en banebrydende 3D-printteknologi med voxel-kontrol, der leverer større produktivitet og driftssikkerhed med lave anskaffelses- og driftsomkostninger sammenlignet med andre 3D-printløsninger, der producerer metaldele. Printkarret har en størrelse på 430 x 320 x 200 mm og vil til at starte med producere metaldele i rustfrit stål med isotrope egenskaber efter branchestandarder.

HP Metal Jet åbner op for nye markedsmuligheder

Flere internationale produktionsvirksomheder har allerede taget HP Metal Jet i brug. Det gælder f.eks. GKN Powder Metallurgy, der i samarbejde med HP, har installeret HP Metal Jet i deres fabrikker til produktionen af funktionelle metaldele til førende virksomheder i bilindustrien, som bl.a. Volkswagen og Wilo.

Volkswagen, som er en af de største bilproducenter i verden, har også integreret HP Metal Jet i deres langsigtede design- og produktionsplan. Samarbejdet mellem Volkswagen, GKN Powder Metallurgy og HP betyder blandt andet, at det nu er blevet hurtigere og nemmere at producere ​​skræddersyede produkter såsom personlige bilnøgler og nummerplader. Volkswagen har også planer om at bruge den nye 3D-printteknologi til at fremstille gearknopper og spejlbeslag i fremtiden.

“Bilindustrien gennemgår en revolution i øjeblikket – ikke nok med at kunderne forventer øget personalisering, så vil de forskellige brands under Volkswagen Group i 2025 have introduceret 80 nye elektriske modeller.” siger Dr. Martin Goede, chef for teknologisk planlægning og udvikling, Volkswagen. “En stor fordel ved en additiv-teknologi, som HP Metal Jet, er, at det giver os mulighed for at producere mange af bilens dele uden først at skulle bygge produktionsværktøj. Derfor er HP’s nye Metal Jet-platform et stort skridt i den rigtige retning for bilindustrien, og vi ser frem til at hæve barren for, hvad der er muligt, når det kommer til at skabe mere værdi og innovation for vores kunder. “

Metal Jet Production Service

Udover HP Metal Jet teknologien, har HP også lanceret Metal Jet Production Service, der giver alle kunder i verden mulighed for hurtigt at generere nye 3D-design, producere færdige dele og integrere HP Metal Jet i deres langsigtede produktionsplaner.

I første halvdel af 2019 vil kunderne kunne uploade 3D-designfiler og modtage nye dele i store mængder fra den nye Metal Jet Production Service.

Pris og tilgængelighed

HP Metal Jet-løsninger vil blive udbudt til en pris under 399,000 USD. Danske priser kommer senere nærmere lanceringen lokalt. Levering forventes at finde sted til de første kunder i 2020 med bred tilgængelig i 2021.

Se Leverandører af 3D printere