Produktionen af ny MIR500 fordobles allerede efter første måned

Den nye større og stærkere danske mobile robot er kommet så godt fra start i hele verden, at MIR’s produktion den første måned har ramt kapacitetsloftet. Men allerede i næste måned forventer virksomheden, at fordoble sin kapacitet, så MiR500 når rettidigt frem til alle de kunder, der har bestilt den på messer i München, Bukarest, Chicago og Shanghai. 40 procent af ordrerne på MiR500 kommer fra industrien i USA.

Da Odense-klyngens næststørste robotvirksomhed MIR lancerede sin første mobile robot til paller, MIR500, i juni, vakte den så stor opsigt, at ordrebøgerne næsten med det samme blev fyldt. Det betød, at produktionskapaciteten i Odense ramte loftet, da produktionen startede 1. oktober. Derfor fordobler CEO Thomas Visti nu sin produktion, så alle kunder kan få produkter leveret deres MiR500 som aftalt ved køb. 

“Allerede nu kan vi sige, at vi kommer til at fordoble produktionen i denne måned. Det kommer til at ske ved, at vi kører flere skift, og fortsat ansætter nye medarbejdere. Siden nytår er vi vokset fra 55 medarbejdere til over 125. Så da jeg for nylig kom hjem efter fem uger i Kina, kunne jeg sige velkommen til 17 nye medarbejdere. Samtidig tager vi vores egen medicin og automatiserer vores egen produktion yderligere i samarbejde med flere partnere,” siger Thomas Visti. Han ser også optimistisk på mulighederne for at udvide markedet yderligere:

“En moderne produktionsvirksomhed skal være mere customized end tidligere. Den skal kunne lave mange flere varianter af produktioner. Man går derfor fra linjeproduktion til celleproduktion, som giver en enorm fleksibilitet. Men det kræver effektiv og fleksibel intern transport mellem cellerne og her er mobile robotter eminente. Samtidig går vi med MiR500 ind på helt nye områder på baggrund af den gennemprøvede, stærke teknologi og sikkerhed, som har gjort os til den førende leverandør af autonome mobile robotter globalt. Vi er i gang med at supplere vores position som markedsleder indenfor mobile robotter i produktion med nye områder som logistik og lager, hvor MiR500 optimerer transport af tunge emner og paller. Det støtter vi yderligere med de to nye fleksible palleløftere, vi netop har lanceret til de to mest brugte typer paller.”

MiR 500 – en større og stærkere mobil robot

Mir500 har en løftekapacitet på 500 kg og kan automatisk hente, transportere og aflevere paller med hastigheder helt op til 7,2km/t. Ligesom MiRs øvrige robotter manøvrerer MiR500 sikkert uden om mennesker og forhindringer. Med MiRs avancerede teknologi og sofistikerede software kan den se alle forhindringer i en radius på 360° og derved navigere autonomt og selv finde den mest effektive vej til sin destination – selv i dynamiske miljøer, hvor mennesker og køretøjer færdes.

Den kollaborative mobile robot er designet til at opfylde de høje sikkerhedsstandarder, som kræves for at opnå den anerkendte TÜV-certificering. Teknologien er grundlæggende den samme som i MiR100 og MiR200, som allerede optimerer produktioner over hele kloden hos nogle af verdens største multinationale selskaber.

Med dens høje hastighed kan MiR500 effektivisere palletransporten i alle typer virksomheder og frigøre medarbejderne til mere værdiskabende aktiviteter. Det er en ekstrem robust robot, der kan programmeres uden forudgående erfaring. Samtidig er det enkelt at udvikle og udskifte topmoduler, så robotten kan anvendes til forskellige transportformål. Den kan for eksempel monteres med en palleløfter, et transportbånd eller en robotarm. MiR500 svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle, og MiR forventer, at størstedelen af de solgte MiR500 vil blive brugt til at transportere paller i industri og varehuse i hele verden.

Se Leverandører af Robotter
Cookie-indstillinger