HP – Nye muligheder for anvendelse af 3D-print i fremstilling og masseproduktion

HP annoncerer nye anvendelsesmuligheder og forbedret funktionalitet til deres HP Jet Fusion 3D printløsning. Samtidig løfter HP sløret for en række nye kunder og samarbejdspartnere for at imødekomme den stigende efterspørgsel på 3D-print til masseproduktion.

I HP sætter vi nu ekstra fart på skiftet til masseproduktion med 3D-print ved at skabe en række nye anvendelsesmuligheder for vores kunder her på tærsklen til den 4. industrielle revolution. Mange brancher som bilindustrien gennemgår i øjeblikket den største forandring i mere end hundrede år og er derfor på udkig efter nye samarbejdspartnere som HP til at hjælpe dem med at klare sig i fremtidens konkurrence” siger Christoph Schell, President of 3D Printing og Digital Manufacturing, HP Inc.

Nye globale kunder

I takt med at efterspørgslen på 3D-printede produkter og komponenter stiger, udvider HP sit samarbejde med nye digitale produktionsvirksomheder over hele verden, som gør brug af HP’s 3D-printer, HP Multi Jet Fusion. Disse partnere inkluderer blandt andre RecTech 3D, der er en kinesisk fabrikant med planer om at installere 10 HP Jet Fusion 3D 4210 løsninger i deres produktionscenter i starten af 2019 og Forecast 3D, der er en førende amerikansk leverandør af 3D-printede dele. Derudover planlægger GE Transportation, en global teknologileverandør løsninger til transportindustrien, at bruge HP Jet Fusion 3D-printere i deres teknologicenter i Indien til at producere industrielle dele til minedrevne køretøjer og lokomotiver. 

Kraftig stigning i anvendelsen af Multi Jet Fusion i bilindustrien

De nye Multi Jet Fusion 3D-printere 300 & 500 bliver i stigende grad anvendt til nye produktionsopgaver på tværs af transport-, industri-, medicin- og forbrugssektoren. BMW og Volkswagen er to eksempler på fremstillingsvirksomheder, der i særlig grad gør brug af Multi Fusion løsninger i deres produktion.

BMW Group bruger HP Jet Fusion til fremstilling af vinduesskinnen i BMW i8 Roadster:

“Gennem vores standarder og HP’s Multi Jet Fusion-teknologi kan vores fremstillingshold producere slidstærke og pålidelige dele, såsom vinduesskinnen til vores BMW i8 Roadster,” siger Dr. Dominik Rietzel, Leder hos BMW Group

Volkswagen Group anvender både HP’s 3D-printteknologi til metal og plastik. Eksempelvis vil hundrede procent af værktøjerne brugt til at producere den nye T-Cross SUV være 3D-printet ved brug af HP Multi Jet Fusion-teknologi fra slutningen af i år. Volkswagen har også integreret HP Metal Jet i sin langsigtede design- og produktionsplan, der til at begynde med vil fremstille skræddersyede dele og produkter, såsom individualiserede nøgleringe og nummerplader.

Derudover lancererede HP og Autodesk i samarbejde en række nye designfunktioner, der kan bruges til at udvikle optimerede designs til HP Multi Jet Fusion teknologi og muliggør hurtigere og mere kreative designforløb fra prototype til produktion.

Se Leverandører af 3D printere