3D Print

3D-Print i Industrien – Revolutionen af Produktionsprocessen

3D Print er en ideel løsning til prototyper, hvor der skal designes og udformes nye produkter til fremtidig produktion. Og en langt billigere måde end de gamle metoder med store værktøjer, hvor der var store startomkostninger.

Industrien oplever en stille revolution takket være 3D-printteknologiens innovative potentiale. 3D-print, også kendt som additiv fremstilling, har ændret den måde, hvorpå virksomheder designer, prototyper og fremstiller deres produkter. Denne transformative teknologi har ikke kun forbedret effektiviteten og fleksibiliteten af produktionsprocessen, men har også åbnet døren for utallige nye muligheder og løsninger.

Leverandører af 3D Print:

3D Prima / Prima Printer Nordic AB

Kantyxegatan 25 F
213 76 MALMØ
Tlf.: + 46 40 684 97 90
E-mail: info@3dprima.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Carmo A / S

Højvangen 19
3060 Espergærde
Tlf:. +45 49 12 21 00
E-mail: denmark@carmo.dk

www.carmo.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

DAVINCI 3D A/S

Hedegårdsvej 9
7190 Billund
Tlf.: +45 7650 2850
E-mail: info@davinci.dk

www.davinci.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Igus ApS

Lysholt Alle 8
7100 Vejle
Tlf.: +45 86603373
E-Mail: info@igus.dk

www.igus.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

LabelXperten ApS

Skovmarken 11
2770 Kastrup
Tlf.: 42 43 34 11
E-mail: info@labelxperten.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Phoenix Contact A/S

Hammerholmen 43 C
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 44 11
E-mail: kundeservice@phoenixcontact.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

TL Technology ApS

Volkmøllevej 17, Assentoft
8960 Randers SØ
Tlf.: 28 11 47 79
E-mail: tl@tltech.dk

www.tltech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Teknologisk Institut

Gregersensvej 1
2630 Taastrup
Tlf.: 72 20 20 00

E-mail: info@teknologisk.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om 3D print:

3D print kan anvendes i stort set alle brancher, for eksempel metalindustrien, elektronikindustrien, med hensyn til laboratorieudstyr, kommunikationsudstyr, emballage og meget mere.

En af de mest markante fordele ved 3D-print i industrien er evnen til hurtigt at producere prototyper og iterere designs. Traditionelle fremstillingsmetoder kræver ofte lange produktionscyklusser, mens det giver virksomhederne mulighed for at skabe prototyper på få timer eller endda minutter. Denne hurtige produktionscyklus muliggør en mere agil og effektiv designproces, hvilket reducerer time-to-market og giver virksomhederne en konkurrencemæssig fordel.

Tilpassede og Komplekse Designs

3D-printteknologi giver designere og ingeniører mulighed for at realisere selv de mest komplekse geometrier og designs. Den lagbaserede tilgang til fremstilling tillader skabelse af unikke og tilpassede komponenter, der tidligere ville have været umulige at producere med traditionelle metoder. Dette åbner døren for mere innovative produkter og løsninger, der bedre imødekommer kundernes behov og ønsker.

Reduktion af Produktionsomkostninger

Selvom 3D-printteknologi traditionelt har været forbundet med høje materialeomkostninger, har fremskridt inden for teknologi og materialer gjort det muligt at reducere produktionsomkostningerne betydeligt. Ved at minimere spild og optimere produktionsprocessen kan virksomhederne opnå betydelige besparelser på lang sigt, især når det kommer til produktion af komplekse eller lavvolumenkomponenter.

Bæredygtighed og Materialeeffektivitet

3D-printteknologi understøtter også virksomhedernes bæredygtighedsinitiativer ved at reducere behovet for materiale og begrænse spild. Da komponenter kan produceres på krævede geometrier uden behov for at skære eller bearbejde overskydende materiale, bidrager det til en mere effektiv brug af ressourcer og minimerer miljøpåvirkningen af produktionsprocessen.

3D-printteknologi har transformeret industrien og åbnet døren for en ny æra af design og produktion. Ved at tilbyde hurtig prototyping, mulighed for tilpassede designs, omkostningseffektive produktionsmetoder og bæredygtige løsninger har 3D-print skabt en ny standard for innovation i industrien. Virksomheder, der udnytter denne teknologi, vil ikke kun kunne forbedre deres konkurrenceevne, men også drive fremtidig vækst og succes.


MARTEC og Dansk AM Hub sætter 3D-Print på dagsordenen


29.apr 2024


MARTEC og Dansk AM Hub sætter 3D-Print på dagsordenen

Onsdag den 15. maj inviterer Erhvervshus Nord, MARTEC og Dansk AM Hub til inspirationsdag inden for 3D-print. Formålet med 3D-Print i Praksis er at introducere danske SMV’er til teknologien, inspirere dem til at se vejen til at bruge industrielt 3D-print i deres virksomhed, og overvinde forbehold gennem eksempler på teknologiens potentiale og muligheder såvel som udfordringer og begrænsninger. 

På dagen vil førende teknologiudbydere fra både Danmark og internationalt byde på kortere oplæg om tematikker på tværs af teknologien. Teknologieksperterne vil tale ned i forskellige tematikker – herunder hvilke materialer man kan printe i, vejen fra prototyper til småserieproduktion til de konkurrence- og forretningsmæssige fordele der kan være for virksomheder. Derudover vil der være et netværksområde for at facilitere yderligere dialog blandt deltagere og de fremmødte teknologieksperter, og dermed er dagen den ideelle mulighed for at lære og udforske samarbejdsmuligheder.

Arrangementet er både for de virksomheder som i forvejen har haft berøring med teknologien, men som savner viden til at komme videre, og for de virksomheder hvor 3D-print er helt nyt for dem.

På dagen kan du møde følgende virksomheder:
EOS, Materialise, Teknologisk Institut, Prototal Damvig, J. Krebs & Co, PLM Group og Protech.

Lokation: Hånbækvej 54, 9900 Frederikshavn

Tidspunkt og dato: onsdag den 15. maj kl. 9 - 16

Tilmelding

Om Dansk AM Hub, og vigtigheden af 3D-print
Dansk AM Hub er en erhvervsdrivende fond udsprunget af en vision om at gøre Danmark verdensførende i at anvende 3D-print for en mere bæredygtig produktion. Herudover at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at tage de første skridt mod produktion med mindre spil, mindre materiale, mindre transport og med mindre CO2-udledning. Fonden arbejder dagligt for at sætte teknologien på dagsordenen i Danmark og for at øge kendskabet til at tænke teknologien ind i virksomhedernes forretningsmodeller.

Dansk AM Hub tilbyder en mangfoldighed af aktiviteter designet til at introducere virksomheder til teknologien og adressere udfordringer på tværs af deres værdikæde. Tilbuddene spænder fra introduktionsforløb i 3D-print, til mere avancerede forløb i produktdesign og eksperimentering med 3D-print platforme for digital distribution. Alt med henblik på at præsentere virksomhederne for fordele som f.eks. reduceret materialespild, forbedre produktfunktionalitet og optimering af forsyningskædens robusthed ved at minimere fysiske varelagre. Yderligere kan virksomheder drage fordel af Dansk AM Hubs egen CO2e Beregner, der kvantificerer den samlede CO2e-udledning fra komponenter eller produkter gennem hele deres livscyklus.

Udover disse projekter afholdes der hvert år AM Summit - Skandinaviens største AM-konference – hvor virksomheder kan møde branchens førende eksperter, få inspiration fra virksomheder, der har implementeret AM-teknologien, deltage i workshops, der udforsker nye ideer, teknologier og metoder samt udvide deres AM-netværk.


Teknologisk Institut – Efterbehandling af 3D-print skal fuldautomatiseres


17.jan 2024


Teknologisk Institut – Efterbehandling af 3D-print skal fuldautomatiseres

Teknologisk Institut, Scape Technologies og det britiske firma AMT vil fuldautomatisere 3D-print efterbehandling i et nyt EU-støttet projekt kaldet DMS Nextgen.

Industriel 3D-print (3D printere) er en digital produktionsteknologi, hvor en stor del af produktionsprocessen styres online. Men efterbehandlingen af de printede komponenter foregår stadig i en række manuelle procestrin. Denne proces forsøger Teknologisk Institut, Scape Technologies og det britiske firma AMT at fuldautomatisere i et nyt EU-støttet projekt kaldet DMS Nextgen.

Produktion, håndtering og efterbehandling
Teknologisk Institut har gennem de seneste år etableret et komplet setup til industriel 3D-print produktion i både metal og plast. Denne opsætning omfatter både de digitale processer, der går forud for selve 3D-print processen og efterbehandlingstrinene, der afslutter de 3D-print producerede emner. Netop efterbehandlingen af emnerne er noget, der primært kræver manuel håndtering.

- Ved 3D-print produktion i plastpulver – den såkaldte Selective Laser Sintering-teknologi – tages emnerne ud af byggekammeret, når de er kølet ned, så det meste af pulveret kan fjernes af de 3D-printede emner. Herefter blæses emnerne rene for det resterende pulver, inden de får en overfladeforsegling, hvis der er særlige krav til hygiejne og rengøringsvenlighed af emnerne. Alle disse processer kræver manuel håndtering, fortæller Anders Bæk Hjermitslev, Sektionsleder hos Teknologisk Institut.

Automatisering af processerne
Nu vil Teknologisk Institut forsøge at automatisere processerne i et nyt EU-støttet projekt kaldet DMS Nextgen. I projektet udvikles en fuldautomatisk løsning, der kan udføre samtlige trin i efterbehandlingen af emnerne efter 3D-print produktionen. Det vil sige afkøling, udpakning, blæsning af emnerne og til sidst forsegling af emnernes overflade. I denne løsning er det planen at bruge en transportørbås og robot(ter) til at flytte emnerne mellem de forskellige procestrin.

Projektet er gennemføres i samarbejde med den danske softwareautomatiseringsvirksomhed Scape Technologies, som er specialist i robotautomatiseret materialehåndtering – kendt som bin-picking. I projektet vil Scape Technologies levere teknologi til 3D-visuel genkendelse, avancerede gribeteknologier og robotstyring til at håndtere og transportere de 3D-printede objekter mellem modulerne i løsningen.

- At automatisere efterbehandlingen af 3D-Printede objekter rummer nogle meget interessante udfordringer, selv med den erfaring og teknologi, der allerede er tilgængelig. Én af de primære udfordringer er genkendelsen af et 3D-printet objekt og bestemmelsen af objektets orientering inden for et parti af objekter, der kan have forskellige designs, og hvor objektets form endnu ikke er detaljeret på grund af rester, som er efterladt af 3D-print processen. Kombinationen af disse elementer vil udfordre genkendelsesprocessen på andre måder, end vi normalt bliver konfronteret med. Sekundært kræver selve gribeteknologien og håndteringen af mangfoldige 3D emner inden for en enkelt batch særlige overvejelser, når sædvanlige krav til præcisionsgreb og håndteringshastighed skal holdes, siger Carl Johan Danbjørg, Development Project Manager hos Scape Technologies.

Det britiske, Sheffield-baserede firma Additive Manufacturing Technologies (AMT) vil lave udstyr til efterbehandling af 3D-printede emner.

Ved afslutningen af projektet vil hele systemet blive integreret, og demoløsningen, der udvikles i projektet, vil efterfølgende blive placeret hos Teknologisk Institut.

DMS Nextgen Projektet
DMS Nextgen er et Eurostars-projekt med et samlet budget på knap 1,1 mio. euro. Eurostars er en del af Eureka-netværket, som er medfinansieret af EU gennem Horizon Europe – I Danmark er projektet finansieret af Innovationsfonden.

Projektet løber fra januar 2024 til september 2025. Projektpartnerne er Teknologisk Institut, AMT og Scape Technologies A/S.


WAGO Creators går live i Danmark!




WAGO Creators fra WAGO Tyskland blev udviklet specifikt til at udvikle 3D printet tilbehør til WAGO-produkter

WAGO Creators - En fællesskabsplatform til 3D print designs og idéer.

WAGO Creators - en fællesskabsplatform til brugertilpassede prototyper til WAGO-produkter

Ethvert problem har en løsning – du skal bare finde den. Eller kan du selv skabe det?

WAGO Creators fra WAGO Tyskland blev udviklet specifikt til at udvikle 3D printet tilbehør til WAGO-produkter.

Det er et fællesskab, der som digital deltagerplatform leverer en blanding af inspiration, tænketank-stil, forskning og idégenerering. Brugere kan dele deres ideer og downloads til deres egen 3D-printer eller bestille dem direkte som prototyper fra en WAGO godkendt leverandør.

3D-printning tilbyder moderne teknologi til let og hurtig oprettelse af brugertilpassede prototyper af tilbehør, som kan gøre hverdagen nemmere.

Brugere kan printe, give feedback samt videreudvikle på andre medlemmers ideer og designs.

Det giver dem f.eks. mulighed for at demonstrere forbedringspotentiale. Hvis WAGO specielt godt kan lide et design, fremhæves det med et lille grønt mærke. Tilbehørsløsninger kan overføres i .stl, .3mf, .FCStd, .obj og .stp eller .step fil formater.

Og nu er platformen ikke længere kun tilgængelig på tysk, men også internationalt på engelsk og andre sprog. Det er let selv at blive WAGO Creator.

Brugere kan registrere sig nu og komme i gang.

https://www.youtube.com/watch?v=Ta-W04fWTgY

Nyheder og Indlæg om 3D Print


Seneste om 3D Print









Cookie-indstillinger