Sådan lakerer du overflader i dit hjem

Hvis vi tager trægulvet som eksempel, så kan det sagtens fremstå smukt i adskillige år, men det kræver, at du passer på det. Men det kræver som regel en trælakering. Læs med nedenfor og bliv klogere på proceduren.

Inden du starter

Inden du foretager overfladebehandling, er der mange træsorter, som kræver, at du afhøvler eller sliber træet – uanset om det er dine gulve eller dine køkkenskabe. Her er det dog også vigtigt at identificere den træsort, som du vil behandle. Overfladebehandling af træ reagerer nemlig forskelligt afhængig af, hvilken træsort det er. Når det for eksempel gælder træsorter, som indeholder meget olie, skal du være opmærksom på, at den fedtede overflade ikke tillader almindelig lak at binde sig til træet. Det kunne for eksempel være træsorter som palisander og mahogni.

Når du skal lakere

Det kan være kompliceret at skulle lakere sine overflade. Der er mange valg, når det kommer til materialer og teknikker. Mega Overflade-Teknik A/S har over 26 års erfaring inden for området og tilbyder blandt andet brandlakering, trælakering, oliering og meget mere. Du er velkommen til at kontakte dem i forhold til rådgivning og et uforpligentende bud når det gælder maleteknisk rådgivning og hjælp til overfladebehandling og lakering.

Efter du er færdig

Det smarte ved lakerede overflader er, at de kun kræver en tur med støvsugeren og derefter en hårdt opvredet fugtig klud, når du skal foretage din hovedrengøring. Lad dog være med at brug skrappe midler, når det kommer til rengøring. Brug kun sæbespåner, når du vasker overfladerne. Bagefter så tag en tør klud og tør efter, så vandet ikke ender i samlingerne.

LÆS også: Invitation til GRATIS kursus i HH Instruments A/S – 09/20/2019
Sådan lakerer du overflader i dit hjem's Firmaprofil
Cookie-indstillinger