Celsa Steel Service – Aarhus får CO2-venlig armering til Danmarks højeste boligbyggeri

Et tæt samarbejde mellem totalentreprenør Per Aarsleff A/S og armeringsspecialisten Celsa Steel Service A/S har sikret CO2-venlig armering til det nye Lighthouse 2.0 projekt på Aarhus Havn

Armeringen til projektet er fremstillet med udledning af 52% mindre CO2 end LCA Byg´s branchestandard, der bruges af danske rådgivere.  

Den 8. oktober blev denne ombærings sidste portion klimavenlig armering leveret i Aarhus, der med Lighthouse 2.0 får Danmarks højeste boligbyggeri. Armeringen fra Celsa Steel Service er produceret af 100% genbrugsskrot på Celsas stålværk i Norge, der drives på CO2-neutral el fra vandkraft. Med hele 45 etager, hvoraf to af etagerne er under jorden, bliver Lighthouse 2.0 142 meter højt. Projektet, der indeholder 380 lejligheder med flere caféer og fælleslokaler i forskellige niveauer, er under opførelse i ca. 40 måneder og vil resultere i et samlet byggeareal på ca. 61.000 m2.

Armeringsøjler på 64 meter

Celsa Steel Service har til projektet leveret i alt 28 armeringssøjler på hver 64 meter, som Rambøll A/S har stået for projekteringen af. For at kunne transportere armering anvendt i de borede fundamentspæle, har man måtte dele dem op i fire dele og 112 leveringer på lidt over tre måneder. Selve byggeriet af Lighthouse 2.0 startede i marts måned, og leveringerne af den CO2-venlige armering startede i juni måned.

Lighthouse 2.0, der er tegnet af arkitekthuset 3XN bliver et ganske særligt byggeri, når byggeriet står færdigt medio 2022. Boligerne byder på markant lys, luft og natur – og en helt usædvanlig udsigt. Desuden giver bygningens spændende sammensætning rig mulighed for at udforske og blive inspireret. Udsigtsrestauranten i topppen af tårnet med offentlig adgang, cafeerne, og de forskellige fælleslokaler inviterer til social interaktion og tilbyder et miljø, hvor alle kan trives.

De sidste beboere forventes at kunne flytte ind i midten af 2022, og man kan allerede nu skrive sig op til lejligheder i Danmarks højeste boligbyggeri.

LÆS også: Celsa Steel Service – Aarhus får CO2-venlig armering til Danmarks højeste boligbyggeri
Celsa Steel Service A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger