Video Guard Denmark – Nyt sikkerhedsfirma udfordrer byggepladsens ubudne gæster

Video Guard Denmark, der tilbyder højopløsnings-kameraer på strategisk placerede kameratårne, entrerer et dansk marked, som har hårdt brug for effektive sikkerhedssystemer. Mere end fire ud af ti af bygge- og anlægsvirksomheder har nemlig haft indbrud på byggepladsen det seneste år.

Byggebranchen herhjemme bliver fra oktober 2019 et tryggere sted at drive forretning. Det tyskejede firma, Video Guard Denmark, entrerer nemlig det danske marked, hvor det fremover vil tilbyde byggepladsovervågning baseret på kameratårne med højopløsnings-kameraer. Firmaet er en del af det tyske sikkerhedsfirma International Security Group, som gennem mange år har udviklet overvågningssystemer til byggepladsen.

Og noget tyder på, at effektive overvågningssystemer er tiltrængt i den danske byggebranche. En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser nemlig, at mere end fire ud af ti af bygge- og anlægsvirksomheder har haft indbrud på byggepladsen alene det seneste år. Brancheorganisationen vurderer også, at der hvert år bliver stjålet for 500 millioner kr. fra varebiler og byggepladser. Et problem, der kun bliver større år for år.

På tide at højne sikkerhedsstandarden

Jimmy Holm Olsen, Nordisk direktør i Video Guard Denmark, ser et stort behov for at højne sikkerhedsstandarden i den danske byggebranche:

– Der er ingen tvivl om, at indbrud er et kæmpe problem i byggeriet herhjemme, hvor næsten hvert andet firma har haft ubudne gæster på byggepladsen. Tyveri koster altid den involverede virksomhed dyrt – både i store forsinkelser og i mistede materialer, siger han og fortsætter:

–  Vi mener, at det er på tide vende udviklingen. Vi er overbeviste om, at vi kan give tyvene langt dårligere vilkår, end tilfældet er nu. Og vi tror på, at vores sikkerhedssystem Video Guard Professional er et nødvendigt redskab for at højne sikkerhedsstandarden på byggepladserne.

Kameratårne dækker areal på 5.300 kvadratmeter

Jimmy Holm Olsen uddyber, hvordan sikkerhedssystemet fungerer:

– Video Guard Professional består af kameratårne, der er forsynet med ultra-lowlight-kameraer i høj opløsning og med forskellige detekteringsvinkler. Hvert tårn kan dække et areal på op til 5.300 kvadratmeter, hvilket er unikt på markedet. Og ved strategisk at placere tårnene på individuelt tilpassede områder, sikrer vi, at der ikke er nogen ”blind spots”, hvor tyvene kan operere uden at blive opdaget.

Hvis en ubuden gæst registreres af systemet, videresender det straks et automatisk alarmsignal til et alarmcenter, hvor Video Guards sikkerhedseksperter overvåger og evaluerer situationen. Herefter bliver den indtrængende bedt om at forlade stedet via den integrerede højttalerfunktion.

– Og hvis dette ikke er nok, tilkalder vi enten politiet eller vagter, som på kort tid er ude på byggepladsen. Sideløbende med denne indsats kan den ubudne gæst nemt spores ved hjælp af liveoptagelserne i HD-kvalitet, som også kan bruges i retten, runder Jimmy Holm Olsen af.

Se Leverandører af Videoovervågning
Cookie-indstillinger