VARTA ProMotive AGM – Strømforsyningsenhed til moderne erhvervskøretøjer

Desuden giver det mulighed for et højt komfortniveau i førerkabinen. Dette er en vigtig konkurrencefordel i en branche, hvor det bliver stadigt sværere at rekruttere og fastholde chauffører.

Et stort antal strømforbrugende enheder kræver mere og mere energi. Dette medfører dybt afladede batterier, især efter overnatninger. Dertil kommer, at der ofte er begrænsede betingelserne for at oplade batteriet fuldstændigt. Det belaster ydeevnen for batterier til erhvervskøretøjer. Resultat: Flere tilfælde af batterisvigt. Clarios har løst problemet. VARTA ProMotive AGM, som er Europas første AGM batteri til erhvervskøretøjer, leverer den ideelle strømforsyning til køretøjer, som er udstyret med komfort og avanceret start-stop-funktion. ‘Clarios er markeds- og teknologisk førende på områderne batterier til erhvervskøretøjer og bilbatterier, specielt AGM batterier. Vi har kombineret knowhow fra begge produktlinjer og har arbejdet tæt sammen med førende producenter af erhvervskøretøjer. Med VARTA ProMotive AGM har Clarios udviklet et produkt, som er enestående på markedet i dag,’ forklarer Thorsten Werle, ledende designingeniør for Heavy Duty hos Clarios EMEA.

Batteri vandpåfyldning

Strengere emissionsregler og flere strømforbrugende enheder.

Passiv boost og nye funktioner som start-stop, sailing/coasting (friløb) giver en del hviletid til motoren. Mens generatoren får en pause, aflader elektrisk udstyr som GPS, radio og belysning batteriet. Batteriet bliver ekstra belastet fordi det skal understøtte elektronisk og elektrisk udstyr, som forbedrer kørselseffektivitet, sikkerhed og komfort. Dertil kommer at turene er blevet længere i dag, hvilket betyder flere overnatninger i kabinen – med stigende forventninger om komfort. Køleskabe, mikrobølgeovne, kaffemaskiner og underholdningselektronik aflader batteriet i hvileperioderne. Men den største kilde til belastning af batteriet er parkeringskølere og varmeapparater.

Glas-fleece forebygger tab af kapacitet

Producenter af erhvervskøretøjer kan forebygge belastningen ved at vælge det rigtige batteri. VARTA ProMotive AGM giver pålidelig strømforsyning til parkeringskølere og varmeapparater. AGM står for Absorberende Glas Måtte. Den absorberende glasuld opsuger batterisyren og forbedrer cyklusstabiliteten, hvilket forebygger tab af kapacitet pga. syrelagsdannelse. Fordelen er, at batteriet har op til seks gange længere livscyklus end konventionelle batterier. Pga. det specielle design kan op til 80 pct. af den specificerede kapacitet bruges uden at forringe livscyklusperioden nævneværdigt. Til sammenligning anbefaler VARTA maksimalt 20 pct. afladning af konventionelle batterier, som er konstruerede til startformål, for at opnå en tilfredsstillende levetid. Desuden er det helt vedligeholdelsesfrit og giver en betydeligt stærkere startstrøm end gel-batterier.

Vibrationer? Ikke noget problem!

En anden udfordring er de vibrationer, som erhvervskøretøjer udsættes for. AdBlue-tanke og større brændstoftanke betyder, at batterierne placeres i erhvervskøretøjernes bagende. Med denne placering skal de kunne modstå kraftigere vibrationer for at undgå for tidlige svigt. VARTA ProMotive AGM håndterer denne udfordring med forbindelsesklemmerne. Med denne kombination af funktioner sikrer VARTA ProMotive AGM en omkostningseffektiv, sikker og behagelig kørsel. For første gang er det muligt at udnytte erhvervskøretøjernes fulde potentiale med en længere batterilevetid.

Se Leverandører af Batterier
Cookie-indstillinger