Migatronic – Verdens første producent af kollaborative svejserobotter udvider med ny produktionslinje

Migatronic oplever stor efterspørgsel efter deres kollaborative svejserobot, CoWelder. Derfor udvider svejsekoncernen nu produktionen af den populære svejserobot, der har fået flere små og mellemstore produktionsvirksomheder med på automatiseringsvognen.

Siden 2016 har svejsekoncernen Migatronic solgt over 200 CoWelder-svejserobotter til jern- og maskinvirksomheder i ind- og udland. På baggrund af den stigende efterspørgsel udvider Migatronic nu med en ny produktionslinje, der udelukkende skal producere og udvikle den populære robotløsning.

– Den store efterspørgsel efter CoWelder og vores knowhow har bevirket, at vi har valgt at opføre en ny produktionslinje kun til CoWelder-produktion og -udvikling. Dette gør, at vi kan blive endnu mere specialiserede og fokuserede på at udvikle de løsninger, der efterspørges i industrien, udtaler adm. direktør hos datterselskabet Migatronic Automation, Christian Bols.

Ifølge ham skyldes den store efterspørgsel, at selv mindre produktionsvirksomheder er begyndt at kaste sig over automatiserede løsninger:

– Der har i flere år været talt meget om robotter og Industri 4.0, men for mange små og mellemstore produktionsvirksomheder er det begreber, som er svære at forholde sig til. Det har i lang tid afholdt dem fra at hoppe med på den teknologiske udvikling, siger Christian Bols og fortsætter:

– Flere små og mellemstore virksomheder er dog begyndt at kigge mod automationsløsninger, og i den forbindelse ser mange virksomheder robotter som et oplagt valg. Det skyldes blandt andet, at teknologien bag robotterne er blevet videreudviklet med henblik på at lave mere brugervenlige løsninger, der samtidig kan skræddersyes efter den enkelte kundes behov. I dag kan en robot således implementeres i en produktion uden de helt store omvæltninger, og det har fået efterspørgslen på industrirobotter til at tage fart. Det smitter især af på en robotnation som Danmark, hvor en virksomhed som eksempelvis vores har været på forkant med den teknologiske udvikling og begyndte at bygge robotløsninger i en tidlig alder.

Migatronic og Migatronic Automation har leveret automatiserede svejseløsninger siden 1985. Svejsekoncernen var derfor også de første i verden til at lancere en kollaborativ svejserobot – nemlig CoWelder.

Der manglede en robotløsning, der kunne lukke hullet mellem manuel svejsning og de store fuldautomatiske svejseanlæg. Og selvom CoWelder er den førende løsning inden for kollaborative svejserobotter, så fortsætter vores erfarne svejsespecialister med at bygge nye funktioner på robotten, så vi hele tiden er et skridt foran, forklarer Christian Bols og fortsætter:

 – CoWelder er som udgangspunkt en standardløsning, men den kan let skræddersyes til næsten enhver produktion. Vi har eksempelvis som de første i branchen knækket koden til TIG-svejsning med kollaborative robotter, som kan give store udfordringer for robottens software. Dermed er det ikke længere kun sort metal og mere grove svejseprocesser, der kan automatiseres. Vi har blandt andet også specialudviklet en CoWelder-robot, der hænger i loftet og svejser nedad, da det passede bedst til den givne kundes produktionslinje. Sådan en robotløsning ville være stort set umulig at udvikle, hvis ikke man har den viden og erfaring, som vi gennem mange år har opbygget.

CoWelder-robotten kan arbejde tæt op ad sine menneskelige kollegaer og behøver ikke store sikkerhedsafspærringer.– CoWelderen overkommer mange af de barrierer, som særligt små og mellemstore virksomheder støder på, når de skal automatisere. For det første kræver den ikke så meget plads. Derudover behøver man ikke en stor og forudgående viden om svejserobotter for at operere den, og vores kunder oplærer typisk både deres faglærte og ufaglærte personale i at anvende robotløsningen. CoWelder-robotten har dermed en høj udnyttelsesgrad, og det er blandt andet med til at sikre et hurtigt afkast på kundens investering, slutter Christian Bols.

Se Leverandører af Svejserobotter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *