Case fra Gemina Termix – Havnegade, Esbjerg

Til 152 nybyggede almene ungdoms- og familieboliger på Havnegade i Esbjerg har Gemina Termix i samarbejde med en installationsvirksomhed i Esbjerg leveret en lille kompakt Termix VMTD Mini til hver lejlighed i det energieffektive hus.

Termix VMTD Mini er en pladsbesparende løsning, der er særdeles velegnet til etagebyggeri med minimale pladsforhold. Den er en komplet unit til direkte forsyning af varme og varmt brugsvand.

Byggeriets bruttoetageareal er på 7.881 m2 og består af to sammenbyggede huse på fire og seks etager med en skøn tagterrasse på toppen.

HVAD VAR OPGAVEN?

Mindre end lille

Pladsen er udnyttet optimalt i de 152 nybyggede boliger på Havnegade i Esbjerg. Det samme gælder for installationerne, hvor eltavle, ventilation og fjernvarmeløsning er samlet i snævre installationsskakter.

HVORFOR GEMINA TERMIX?

Individuelle løsninger

Selv om Termix VMTD Mini i forvejen er en pladsbesparende løsning, krævede de aktuelle forhold yderligere tilpasninger. På basis af kundespecifikke ønsker fra installationsvirksomheden i Esbjerg leverede Gemina Termix en unit til testmontering. Den var bestykket med målerpasstykke til fjernvarmemåler, snavssamler samt differenstrykregulator, som var monteret under unitten iht. installatørens ønske.

De færdige Termix VMTD Mini-løsninger blev ydermere leveret med isoleringsvenlige kuglehaner i henhold til ingeniørens ønske.

De ønskede konstruktionsændringer blev foretaget, testet og gennemført på blot en uge.

HVAD ER RESULTATET?

Sikrer lavt energiforbrug i A2020-mærket byggeri

Projektet i Havnegade i Esbjerg er efter bygherrens bevidste valg holdt på et prismæssigt lejeniveau, hvor alle kan være med. Trods et byggeri på budget er der alligevel forkælelse til de nye beboere, da der er en stor fælles tagterrasse med en enestående udsigt.

Byggeriet har blandt andet solceller på taget for at overholde 2020-kravet til energirammen. Gemina Termix bidrager med Termix VMTD Mini til en lavere energiregning.

FAKTA OM HAVNEGADE

Arkitekt: Arkitema

Beliggenhed: Havnegade 6, Esbjerg

Areal: 7.900 m2

Formål: Boliger Bygget: 2019

LÆS også: Gemina Termix – Eksklusiv arkitektur med fleksibel fjernvarmeløsning
GEMINA TERMIX A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger