ACTEC – Et skarpt hjørne og et skarpt blik for fremtiden

Adm. direktør Christian Nyborg runder et skarpt hjørne. Han er manden i spidsen for ACTEC i Randers – Danmarks i dag førende batterivirksomhed – som er gået fra handelsvirksomhed til højteknologisk produktions- og videnvirksomhed.

Christian Nyborg fejrer den 13. maj sin 50-års fødselsdag. Samtidig nærmer han sig 30 år hos ACTEC – en succesfuld virksomhed, som beskæftiger 25 glade medarbejdere, og som har formået at udvikle sig med en sådan hast, at stort set ingen konkurrenter i Danmark, kan det samme.

Christian kom til ACTEC i 1992 efter 2 år som sergent ved Den Kongelige Livgarde. Samtidig påbegyndte han uddannelse til Handelsøkonom på Erhvervsakademiet i Randers. Christian startede med salg og markedsføring af batterier til industrien og den offentlige sektor. Hurtigt fik han dog interesse for hele virksomheden, og opbyggede gennem årene et indgående kendskab til firmaets drift. Det resulterede i, at han i 2009 fik overdraget funktionen som adm. direktør for ACTEC A/S efter hans far Kurt Nyborg – firmaets grundlægger. I dag drives firmaet i tæt samarbejde med produktchef og bror, Morten Nyborg.

Avanceret teknologi, passion og specialistviden
Siden har Christian bygget videre på succesen, og med et skarpt blik for fremtidens batteriteknologi, har han styret ACTEC mod at blive en højteknologisk produktions- og videnvirksomhed.

– I dag sælger vi stadig batterier, men i langt højere grad totalløsninger, hvor vi for kunden sammensætter batteripakker til meget forskellige behov og formål, siger Christian Nyborg.

Virksomheden er fyldt med avanceret testudstyr, som gør, at ACTEC kun leverer driftssikre, effektive og gennemtestede batterier. Test- og analysearbejdet kommer især fra en passion hos Morten, som har opbygget ekspertviden indenfor batteriteknologi. Christian tager begejstret del i denne passion og formår at inspirere medarbejderne, så det også kommer virksomheden til fordel.

Små batterier forvandles til kæmpe, specialudviklede batteripakker på virksomhedsadressen i Randers. Samtidig agerer ACTEC uvildige eksperter på konsulentbasis, hvor de yder rådgivning til at finde de rigtige batteriløsninger.

Udvikling af fremtidens teknologi
Og Christian ser optimistisk på fremtiden, hvor ACTEC tager en aktiv rolle indenfor batteriteknologi.

– Teknologien skaber dagligt nye ting, som kræver strøm, som for eksempel forskellige former for overvågning, der er baseret på internettet. De kræver ofte avancerede batteriløsninger, som vi er leveringsdygtige i – foreløbig som de eneste i Danmark, siger han.

Fødselsdagen markeres i privat regi med den nærmeste familie.

LÆS også: ACTEC – Batterier til styreenheder, værktøjer og maskiner
ACTEC A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *