KLINGER – Ny kompakt Vortex flowmåler til væsker

De første Vortex flowmålere gjorde Deres entre på markedet i slutningen af 70’erne, og princippet er efterhånden blevet videreudviklet, så det kan benyttes til en lang række opgaver, hvor der ønskes en flowmåler uden bevægelige dele, til en lav pris.

En Vortex flowmåler har altid et legeme (bluff body) placeret strømningen, dette benyttes til at danne hvirvler, som aftastes af et pick up system placeret bag bluff bodiet. Hvirvlernes frekvens er proportional med mediets hastighed og kan derfor let omsættes til et flowsignal.

SIKA VVX i nye dimensioner

Hos Klinger A/S har vi gennem de sidste par år leveret en kompakt serie af Vortex flowmålere fra den tyske leverandør SIKA. Målerne er udført i dimensioner/materialer, der gør den velegnet måling af vand og vandige opløsninger (f.eks. i kølesystemer).

Hidtil har VVX-serien omfattet 3 dimensioner, nemlig DN 15, DN20 og DN25, men med de nye dimensioner DN32 og DN40 udvides anvendelsesområdet betydeligt, så vi nu kan dække måleområder fra 2 l/min helt op til 400 l/min med de 5 varianter.

Med DN32 og DN40 målerne introduceres ligeledes huse i metal, og kunderne kan nu vælge mellem messing og rustfri stål, som supplement til de tidligere glasfiberforstærkede plast huse.

  • Pick up udført som indkapslet piezokeramiske sensor.
  • Integreret temperatur sensor, måleområde 0…90oC
  • Leveres med analog-, frekvens- og/eller pulsudgang

Anvendelse

SIKA VVX kan anvendes til alle væsker der er kompatible med de medieberørte dele – og hvor medietemperaturen ikke overstiger en maks. temperatur på 90oC. Som for alle Vortex flowmålere skal man dog være opmærksom på at måleren IKKE kan måle lave flow, der er en minimumsgrænse – under denne dannes der ingen hvirvler, og der er derfor intet signal at måle på.

LÆS også: KLINGER – Magnetisk flowmåler i optimeret udgave
KLINGER Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger