RS Components introducerer frekvensomformere fra Omron til industriel automation

Ny serie robuste, pladsbesparende og energibesparende frekvensomformere er konstrueret til vedligeholdelsesfri langtidsdrift

RS Components (RS) tilbyder nu Q2V-serien af kompakte AC-frekvensomformere fra Omron. Typiske brancher, der kan drage fordel af dem omfatter levnedsmidler og emballage, samt mange industrielle motorstyringsapplikationer generelt.

Det nye Q2V-frekvensomformerne tilbyder høj fleksibilitet og energibesparende motorstyring til næsten enhver type motor, herunder induktions-, permanentmagnet- og synkronmotorer.

Omformerne er beskyttet mod støv og fugt og er konstrueret til 10 års drift ved temperaturer op til 50 °C uden vedligeholdelse. Kompaktheden af enhederne hjælper med at reducere styreskabets størrelse ved at muliggøre montering side om side uden forringelse af ydelsen.

En anden nøglefunktion er nem installation – f.eks. leveres alle ind- og udgange med skrueløse klemmer til sikker ledningsføring, og hardwaren er forenklet med et indbygget EMC-filter, en sikkerheds-moment-afbrydelse (STO) samt en bremsetransistor.

Q2V-serien håndterer både krævende og normal drift, som gør det muligt at bruge den samme omformer til styring af motorer med forskellige parametre i forhold til belastningen. Omrons avancerede motorstyringsalgoritmer kan øge effektiviteten med op til 6 % på asynkrone motorer og op til 2 % for permanentmagnetmotorer. Der findes også dedikerede energibesparende funktioner til variable eller reducerede momentbelastninger, som automatisk optimerer energibesparelser.

Effektnormering omfatter: 200 V enfaset for 0,1 til 4 kW og 400 V trefaset for 0,37 til 30 kW. Andre funktioner i serien omfatter en 24 V DC-strømforsyning til styrekortet og en grafisk LCD-skærm med tilvalg af SD-kort til registrering af hændelseskurver.

Omron Q2V-serien leveres nu fra RS i EMEA- og APAC-regionerne.

Se Leverandører af Frekvensomformere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *