Ny Simatic Drive Controller med integreret Sinamics S120 controller

Simatic Drive Controller – den nye Motion Controller med integreret drive control. Det er en Simatic S7-1500-controller med udvidede Motion Control-funktioner og Sinamics S120 Drive Controller i én og samme enhed – og dermed sparer man plads. Den er kraftfuld og velegnet til high-end-applikationer med integrerede sikkerhedsfunktioner i controlleren og drevet.

Den nye Drive Controller har bl.a. disse værdifulde egenskaber og fordele:

  • Flere kommunikationsinterfaces, teknologi-I/O’er samt synkron drift på tværs af PLC’er, så det er nemt at implementere modulære maskinkoncepter
  • Dokumenteret projektering i TIA-portalen – Siemens udvider produktporteføljen inden for teknologi-CPU’er med Simatic Drive Controlleren.

Kombinationen af en kraftig Simatic S7-1500-controller med indbygget Motion Control, teknologi- og sikkerhedsfunktioner og en Sinamics S120 Drive Controller i én og samme enhed sparer dyr tavleplads. Så bliver det endnu nemmere at opfylde brugerkrav(URS) om kraftfulde, kompakte og fleksible automationsløsninger.

Den store performance i den nye controller er især en fordel i applikationer med mange akser, og hvor man anvender et mange-akset system, fx på emballage-, print- og tekstilmaskiner. Controlleren fås i to performanceklasser: CPU 1504D TF og CPU 1507D TF.

Som følge af de integrerede sikkerhedsfunktioner i controller og drev kan man også imødekomme de store krav til drifts- og maskinsikkerhed. Simatic Drive Controlleren er udstyret med flere interfaces, herunder tre PROFINET-interfaces og et PROFIBUS-interface til kommunikation med fx HMI, I/O-stationer og andre drevsystemer. Tillige er der onboard-teknologi-I/O’er. Alt det gør det muligt at implementere dynamiske Motion Control-applikationer på en effektiv måde.

Synkron drift på tværs af PLC’er kan lade sig gøre med både teknologi-CPU’erne og de nye Simatic Drive Controllere, og samtidig er det også muligt at implementere gearing og camming på tværs af CPU’er, så der næsten ikke er nogen grænser for strukturen i aksemængden. Udover fordelingen af performance på mange CPU’er kan man også let implementere modulære automationskoncepter med synkron drift på tværs af PLC’er. Projekteringen af Simatic Drive Controlleren foregår smart og effektivt i TIA-portalen med Step 7 og Startdrive.

Produkt: Nummer
S7-1504 D / TF Servo Controller 6ES7615-4DF10-0AB0
S7-1507 D / TF Servo Controller 6ES7615-7DF10-0AB0

Highlights

  • Simatic S7-1500-controlleren har udvidet Motion Control funktionalitet og Sinamics S120 Drive Controller i én og samme enhed – og dermed sparer man plads
  • Kraftfuld til highend-applikationer med integrerede sikkerhedsfunktioner i controller og drev
  • Mange kommunikationsinterfaces, teknologi-I/O’er samt synkron drift på tværs af PLC’er sikrer en nem implementering af modulære maskinkoncepter
  • Dokumenteret projektering i TIA-portalen

Få mere info:

 www.siemens.com/drive-controller

For yderligere info kontakt Technology Specialist Søren Jakobsen Tlf.: 24 25 72 86 soeren.jakobsen@siemens.com

LÆS også: Siemens – Væk med A4-blok og gule lapper, og erstat dem med elektronisk identifikation
Siemens A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger