Hvad trender lige nu indenfor Smart Home-teknologi?

Hvad trender lige nu indenfor Smart Home-teknologi

Smart Home Technology eller Smart Home-teknologi kunne for få år siden lyde som noget fra en lidt for kreativ science fiction-novelle. Det er ikke desto mindre blevet en realitet i dag, og det er efterhånden blevet en integreret del i det moderne menneskes hverdag. Nye undersøgelser har dog vist, at vi danskere ved forbløffende lidt om smart teknologiens udvindinger og muligheder. Vi ser her nærmere på de nyeste og mest populære trends indenfor Smart Home Technology.

Styr underholdningen med et tryk på din smartphone

Et af de steder, hvor smart home teknologi har vundet mest indpas er, ikke underligt, underholdningsindustrien. Det moderne menneske styrer i højere grad end tidligere selv sin fritids-underholdning. Flow TV er erstattet af On Demand TV og med opblomstringen af streaming-tjenester indenfor musik, film og TV er brugeren nu i større kontrol.

Smart TV-teknologien har indtaget hjemmet. Voice-control eller stemmekontrol via apps er blevet en fast bestanddel i den moderne hjemmeunderholdning. Smart TV’er, der er forbundet til internettet, har samlet både flow TV-kulturen og streaming-tjenesterne og leverer nu den visuelle underholdning til familien. Fjernbetjeningen er i den forbindelse snart en saga blot, da apps fra smart-producenterne nu kan hentes ned på din smartphone. Dermed er mobiltelefonen nu også blevet en fjernbetjening.

Ny teknologi åbner nu op for, at selve smart TV-skærmen kan blive overflødig på sigt. Med Sonys Experia Touch-projektor er der allerede lagt op til, at vi i fremtiden skal kunne streame vores visuelle underholdning på alle tænkelige flader i hjemmet via en smart-projektor.

Klimabevidst smart home-teknologi

Smart home-teknologi er heldigvis ikke kun skabt til det moderne menneskes adspredelse i fritiden. Ny smart home-teknologi indtænker klimavenlige løsninger ind i vores hverdag via forskellige nye tiltag. Et af de mest populære fænomener på den front er smart-belysning. Trådløs lysstyring er allerede en integreret del af flere moderne hjem. Her kan man via en app tænde, slukke og skifte lysstyrken i hjemmet via sin mobile enhed igennem eksempelvis Google Home App. Den intelligente app-lysstyring er ikke blot nem og funktionel, men er også energibesparende og dermed klimavenlig.

Smart home-teknologi er nu også begyndt at omfavne hele solenergi-området. Den voksende interesse og brug af solenergi i danske hjem kan nu i stigende grad blive både automatiseret og effektiviseret via smart home-teknologi. Smart-producenter arbejder på effektive løsninger, hvor smart-teknologien vil kunne hjælpe med at optimere lagringen og brugen af solenergien i hjemmet.

Selv din bil kan i fremtiden blive en integreret del af et smart-teknologisk økosystem, der inkluderer solenergi. Tesla har udviklet et batteri, der lagrer overskydende solenergi til senere brug til enten din bil eller dit hjem. På sigt vil der utvivlsomt blive bygget en endnu større bro og forbindelse mellem den energi, der lagres og bruges i hjemmet, samt i den daglige transport.

Intelligent smart-husholdning

Udover lys, energi og underholdning, så er hele husholdningen efterhånden også under behandling af smart-teknologien. Smart-køleskabe, der styres via din app på telefonen, højteknologiske smart støvsugere og robotplæneklippere er blot nogle af de funktioner, der allerede er blevet videreudviklet og konverteret til smart-teknologiske enheder.

Forsøg med smart-teknologi i bofællesskaber for folk med funktionsnedsættelser synes også at have banet vejen for nye tiltag i hjemmet. Gardinstyring, lyssensorer, automatiske smart-døråbninger og lignende har vist sig, at være ekstremt tids- og ressourcebesparende på forskellige behandlingshjem. Så nu er det alle, der kan få glæde af smart-teknologiens udvindinger.

Beskyt dit smart-teknologiske hjem

Med efterhånden så mange daglige funktioner styret fra en app eller en enhed så kan man nemt få øje på en problematik, der vil kunne rejse sig i forbindelse med sikkerhed. Cybersikkerhed er en voksende nødvendighed og især også med hensyn til smart home teknologi. Smart home-teknologien ekspanderer konstant og stråler i snart sagt alle hverdagsfunktioner, men hele teknologien hviler stadig på et super skrøbeligt fundament: Et online netværk.

Alle gadgets og smart-enheder er forbundet til nettet og er derfor sårbare overfor både tekniske nedbrud, men især også hacking og decideret cyberkriminalitet. Blandt mange gode råd er en af de bedste løsninger for cybersikkerhed at oprette en VPN-forbindelse (https://nordvpn.com/da/what-is-a-vpn/). Med en VPN på din router vil du kunne beskytte alle dine forbundne smart-enheder i hjemmet mod udefrakommende cyberangreb. Dermed vil du kunne nyde alle de smart-teknologiske fordele i hjemmet uden at bekymre dig om eventuelle brud på sikkerheden.

LÆS også: Dana Lim – Kom vandskaderne i forkøbet
Hvad trender lige nu indenfor Smart Home-teknologi?'s Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger