Siemens – Første kompakte radarprodukt på markedet

På den seneste SPS Messe i Nürnberg viste Siemens et par forestående nyheder inden for niveaumåling. Vi har introduceret et helt nyt displaymodul med HART-interface og med mange anvendelsesmuligheder.

Sitrans LT500

Gennem mange år har kontrolenheder som Multiranger, Hydroranger og LUT400 været tilgængelige for anvendelse sammen med ultralydstransducere type XRS/XPS til et utal af applikationer til såvel ’liquids’ som ’solids’.

På SPS Messen blev første version af en fælles afløser præsenteret – Sitrans LT500 –, men endelig lancering og frigivelse sker først omkring sommeren 2020. Denne første version har input fra én eller to transmittere med 4-20 mA / HART-signal som fx LR100 og Probe LU240.

Sitrans LT500 vil kunne bruges til at indstille de eksterne enheder via HART, bruge de indbyggede funktioner for flow i åben kanal eller til pumpestyring og samtidig virke som interface videre med bl.a. PROFIBUS- eller PROFINET-kommunikation. LT500 vil også – via et indbygget SD-kort – have mulighed for datalogning.

Sitrans LR100/110/120

Siemens var de første til at introducere et radarprodukt til ’solids’ med 80 GHz-frekvens. Nu introducerer vi så det første kompakte radarprodukt på markedet – til ’liquids’ og ’solids’ med 80 GHz-frekvens, og produktet er også udstyret med Bluetooth-interface til trådløs kommunikation. Ved introduktion er der tre versioner tilgængelige:

•  Sitrans LR100, basismodel: 0 – 8 meter, 2-tråds 4-20 mA/HART

•  Sitrans LR110: 0 – 15 meter, 2-tråds 4-20 mA/HART, MODBUS RTU

•  Sitrans LR120: 0 – 30 meter,2-tråds 4-20 mA/HART, MODBUS RTU

Alle modeller er forberedt for applikationer med batteridrift – lav startstrøm < 3,6 mA og hurtig opstart < 10 sek. Dette og de mange andre fordele, der er ved en kompakt radarenhed, bringer nye applikationer og muligheder.

Et eksempel kan være kontinuerlig niveaumåling i en palletank ’direkte’ gennem plastmaterialet.

Sitrans RD150

Hvis der er et ønske om eller behov for en lokal visning af et signal fx fra en ultralyds- eller radartransmitter på toppen af en tank, så er Sitrans RD150 et særdeles enkelt og godt valg. Placeret i tilgængelig læsehøjde og monteret i serieforbindelse med 2-tråds-forsyningen til niveautransmitteren kan den programmeres til at vise aktuel tankniveau. Med en indbygget HART-funktionalitet kan man desuden lave de grundlæggende indstillinger af den sammenhørende

transmitter.

Som endnu en option kan RD150 indstilles som HART-master og vise måleværdier fra flere tilkoblede HART-transmittere.

Ud over at vise måleværdier fra en niveautransmitter kan den også programmeres til at vise måleværdier for temperatur, tryk, flow eller vejning.

Sitrans Probe LU240

Den kendte Probe LU240 har fået et par opdateringer. En generel firmware-opdatering betyder, at der nu er tilføjet en ny mulighed for datalogning. Aktivering af denne funktion sker ved hjælp af Simatic PDM-softwaren, som også anvendes til at analysere de opsamlede data.

Det er muligt at opsamle data og lave en trend-log af op til tre valgte procesværdier. Det sker typisk for at følge en proces i et kortere tidsrum. Man kan også lave en log over de seneste 100 ændringer i indstillinger/opsætning samt en diagnoselog med de seneste 250 hændelser.

Probe LU240 har et måleområde på 0,2-12 meter, men vi kan oplyse, at der er en ny, forenklet og billigere model på vej, og den kommer med et mindre måleområde på 0,2-3 meter.

For yderligere info kontakt Technology Specialist Henrik Skibsted 21 48 11 34 henrik.skibsted@siemens.com

LÆS også: Set på SPS Messen i Nürnberg – Ny junction box til Siwarex-vejesystemer
Siemens A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.