Hvordan foregår en tvangsopløsning?

Hvordan foregår en tvangsopløsning?

Annonce

En tvangsopløsning er ikke en ønskelig løsning for en virksomhed, men det sker med jævne mellemrum. Derfor er det en god ide at sætte sig ind i hvad der kan forårsage en tvangsopløsning af en virksomhed, og hvordan den foregår. 

Hvad er tvangsopløsning?

En tvangsopløsning er som begrebet antyder, en opløsning af en virksomhed udløst ved tvang af en retslig instans. Der er flere forhold der kan lede til en eventuel tvangsopløsning, og der findes også løsninger der gør, at man kan genoptage virksomheden igen, indenfor en vis tidsfrist. Lad os kigge lidt på hvilke forhold der kan resultere i en tvangsopløsning.

Hvis man ikke kan indberette sin årsrapport rettidigt, er dette forhold der kan lede til tvangsopløsning i yderste instans. Man får en frist der man kan nå at rette op i det, der ikke stemmer i årsrapporten eller opklare de økonomiske forhold, inden dette sker. 

En anden ting der kan lede til tvangsopløsning, er hvis selskabet ikke har det ejerforhold der er foreskrevet i henhold til selskabsloven. Det kan også føre til tvangopløsning, hvis selskabet ikke har registreret sine legale ejere. En anden årsag til tvangsopløsning er, hvis man ikke har anmeldt en revisor, hvis man er under revisionspligt. Et selskab kan også blive tvangsopløst, hvis selskabet ikke har reageret på udestående kapital.

Der er altså flere forhold der kan lede til tvangsopløsning, men hvordan foregår det? 

Hvordan foregår en tvangsopløsning? 

En tvangsopløsning foregår under juridisk vejledning, og det kan blive en dyr affære, hvis man skal dække udgifter til likvidator, revisor og advokat. En ærgerlig konsekvens af tvangsopløsning er at det kan skade virksomhedens omdømme og føre til bøder. En tvangsopløsning foregår ved at det typisk udnævnes en likvidator der håndterer kreditorer og sælger aktiver der kan dække det udestående. Læs mere om tvangsopløsning her. 

Man kan søge om genoptagelse, men man er ikke sikret at denne bliver godkendt. For at få hjælp til genoptagelse, er det en god ide at alliere sig med en advokat. En tvangsopløsning kan være en dyr affære, og det er noget som man som selskab gerne vil undgå. Det er ikke en ønskelig situation, at skulle opløse sit selskab under tvang, men desværre nødvendig i nogle tilfælde. Derfor er det en god ide at holde styr på regnskabet og sørge for at man overholder de regler der er, for at drive virksomhed.  Hvis uheldet skulle være ude, er man bedst tjent med at få professionel juridisk rådgivning. Dette kan gøre det nemmere at skulle genoptage selskabet, og man er sikker på, at det juridiske er i orden.

LÆS også: Teknologisk Institut – Gratis udviklingsforløb ruster fremstillingsvirksomheder til en ny virkelighed
Hvordan foregår en tvangsopløsning?'s Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger