Zebicon – En nem indgang til automatiseret 3D ScanningGOM introducerer for første gang en mobil målestation med kollaboration robot.

Indtil nu har automatiseret måleudstyr været ensbetydende med store investeringer og har derfor været særlig interessant for større virksomheder. Nu har metrologispecialisten GOM lanceret et automatiseret alternativ, som også taler til små og mellemstore virksomheder.

”Med GOM ScanCobot ser vi nye muligheder for, at selv mindre virksomheder kan investere i automatisering og dermed effektivisere sine måleprocesser,” udtaler Kasper Krogh, Teknisk Direktør hos Zebicon, som er dansk distributør af GOM måleudstyr.

Fleksibelt, mobilt og automatiseret måleudstyr

GOM ScanCobot har integreret en kollaborativ robot, motoriseret rotationsbord og 3D scanneren ATOS Core, i én kompakt enhed på hjul. Denne automatiserede løsning er velegnet til effektiv kvalitetskontrol af emner op til 50 kg og Ø500 mm.

GOM ScanCobot er et mobilt system, som kun kræver et lille arbejdsområde, hvilket betyder, at udstyret passer ind i selv en lille måleafdeling. Derudover er det et fleksibelt målesystem, som hurtigt og nemt kan flyttes mellem afdelinger og anvendes til on-site målinger.

Ingen behov ekspertviden

GOM ScanCobot er udstyret med GOMs inspektionssoftware, som inkluderer et virtuelt målerum (VMR) og et brugervenligt interface, der også kan tilgås af brugere uden ekspertviden.

Med GOM ScanCobot er det ikke nødvendigt med kompetencer inden for robotgrogrammering, da softwaren selv klarer den del. Det er heller ikke nødvendigt at kende de perfekte målepositioner for det enkelte emne, da robotten selv udregner de rigtige positioner. Derudover optimerer GOM ScanCobot automatisk måleprocessen ved at identificere den korteste vej mellem positionerne.

”Ved at kombinere GOM ScanCobot med lysscanning, et stærkt software og et design, som er velegnet til industriel brug, har GOM skabt et system, der giver en nem indgang til automatiseret serieinspektion,” afslutter Kasper Krogh.

LÆS også: Zebicon – Oplev den nye GOM Scanner på Automatik 2020
Zebicon a/s's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *