Avidenz – 10.000 kroner i gebyr for skærpet tilsyn

Fra den 1. september opkræver Arbejdstilsynet et gebyr på 10.000 kr. for skærpet tilsyn.

Et skærpet tilsyn gennemføres, efter at Arbejdstilsynet har afgivet forbud mod, at virksomheden fortsætter arbejdet pga. overhængende og betydelig fare for de ansatte.

Et skærpet tilsyn foretages uanmeldt, og det overordnede formål er at følge op på, om virksomheden har rettet sig efter forbuddet/forbuddene, og om virksomhedens hovedarbejdsprocesser på arbejdsstedet bliver udført forsvarligt.

Desuden er det en kontrol af, om virksomheden overholder de relevante krav om egenindsats som skal forebygge konstaterede arbejdsmiljøproblemer. Dette kan for eksempel være, om de har gennemført arbejdspladsvurdering (APV) og årlig arbejdsmiljødrøftelse, som kan være et godt udgangspunkt for virksomhedens forebyggende arbejdsmiljøarbejde.

Bekendtgørelse for skærpet tilsyn

Reglerne for skærpet tilsyn og opkrævning af gebyr er fastsat i en bekendtgørelse. Bekendtgørelsen er udstedt og offentliggjort den 1. juli 2020, men træder først i kraft den 1. september 2020.

Du kan læse hele bekendtgørelsen her.

Gennemgang af dit arbejdsmiljø

Er du i tvivl, om arbejdsmiljøet i jeres virksomhed er helt i top, så hjælper vi dig gerne med en gennemgang. Læs mere her, eller kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk for en uforpligtende snak omkring arbejdsmiljø.

LÆS også: Avidenz – Mere produktion til Danmark pga. COVID-19?
Avidenz A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *