ZEISS køber målecenter i Danmark

Efter flere år med opmålinger på ZEISS målemaskiner bliver 3D-CT A/S nu en del af ZEISS

Pr. 1. september 2020 har ZEISS købt målevirksomheden 3D-CT A/S, som blev grundlagt af tidligere medarbejdere fra Motorola i 2009, og hvor Carl Zeiss A/S blev minoritetsaktionær i 2012. Virksomhedens 5 medarbejdere har siden start været særdeles succesfulde især indenfor X-Ray målinger, hvor deres viden og resultater er helt i særklasse. Virksomheden har gennem tiden oparbejdet tætte kunderelationer inden for flere kundegrupper bl.a. medicinal-, maskin- og plastindustrien.

“Danmark er et traditionelt marked for ZEISS. Vi ønsker ikke blot at fortsætte vores salgsarbejde, men vi vil også øge virksomhedens førende markedsposition. Efter at have åbnet og opbygget et tilsvarende målecenter i Sverige, er det et logisk trin i vores målecenter-strategi for Norden at øge kapaciteten og mængden af tjenester, der tilbydes, ved at have endnu en placering i et andet nordisk land. Vi tror på, at den viden, de færdigheder og kundeforhold, som ligger hos 3D-CT, er optimale for et nyt ZEISS-målecenter og vil bidrage til yderligere udvikling af det nordiske marked samt hjælpe os med at styrke vores position og være med til at forme markedet” siger Jochen Weinisch, Head of Sales and Service Nordics, ZEISS Industrial Quality Solutions. Det nye målecenter kommer, som søsterselskabet i Sverige, til at hedde ZEISS Quality Excellence Center.

Den 1. september 2020 bliver 3D-CT A/S grundlæggerne Frank Nielsen og Kim Mortensen indsat som henholdsvis Head of Quality Excellence Center og som Technical Manager for det nye selskab, som føres videre under Carl Zeiss A/S. Sammen med Jochen Weinisch vil de sammen være ansvarlige for integrationsprocessen og den fremtidige udvikling af salg og service i virksomheden. Frank Nielsen siger, ”ZEISS har spillet en væsentlig rolle for os siden start, og jeg er meget glad for, at vi nu bliver en betydelig del af deres forretning fremover. Med integrationen i ZEISS Nordics er et nyt kapitel ved at blive skrevet for virksomheden i Danmark”.

ZEISS overtager en solid virksomhed med en enestående ånd og kultur, der har gennemsyret virksomheden lige siden start i 2009. Alle 5 ansatte i 3D-CT A/S har en betydelig ZEISS-knowhow og stærke relationer til kunderne, og dette vil fremtidigt blive videreført som en del af ZEISS Nordics. Alle medarbejdere vil fortsat være aktive i virksomheden, og understøtte at overgangen bliver så glidende som muligt, især hvad angår kundepleje og service.

Om ZEISS-koncernen

Den internationale ZEISS-koncern er global markedsleder inden for optik, finmekanik og instrumenter. Koncernen har 100 lokationer i mere end 30 lande og er repræsenteret i mere end 50 lande. ZEISS har fabrikker i Europa, Nordamerika, Mexico og Asien og hovedkontoret ligger i Oberkochen i Sydtyskland. På verdensplan har koncernen en omsætning på 6,4 mia. euro og ca. 31 000 ansatte. Carl Zeiss AG blev grundlagt i Jena 1846 og er hundrede procent ejet af fondet Carl Zeiss Stiftung.

I Danmark, Sverige, Norge og Finland har ZEISS ca. 175 ansatte, heraf ca. 35 i Danmark, der varetager salg, rådgivning og markedsføring af ZEISS-produkter og løsninger inden for mikroskopi, elektronmikroskopi, medicinteknik, industriel måleteknik samt kikkerter/sigtekikkerter

LÆS også: Er du den næste ZEISS #measuringhero?
ZEISS Industriel Måleteknik's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.