Hans Følsgaard – Massiv reduktion af tomgangstab med eksklusivt anvendt kernemateriale

Siden SGB Regensburg startede serieproduktion af transformatorer til oliedistribution efter grundlæggelsen i 1947, har det basale funktionsprincip for transformatorerne fra Regensburg ikke ændret sig.

Til gengæld kan man se tilbage på en hel række innovationer og forbedringer inden for transformerdesign og teknisk implementering.

Safe System – beskyttelse af mennesker og miljø
I forhold til resin støbte transformatorer (tørtransformatorer) inkluderer dette for eksempel SGB Safe System til beskyttelse af mennesker og miljø, SGB Jet System-kølesystemet eller en lagvikling, der udelukkende bruges af SGB.

Derudover er SGB-transformatorer i løbet af årtier løbende optimeret på de områder, som vores kunder lægger vægt på:

  • Klimamodstandsdygtighed
  • Miljøbeskyttelse
  • Levetid
  • Servicerbarhed
  • Transformerdimensioner
  • Økonomi

Kernemateriale med meget specielle egenskaber
SGB Regensburg har på sidstnævnte to punkter opnået et gennembrud, der i den grad er blevet bemærket i hele branchen: SGB-SMIT-koncernen har nemlig fået unik adgang til topklassen indenfor den elektriske stålsektor og kan nu tilbyde elektrisk stål af klasse M070-23P – et kernemateriale med meget specielle egenskaber – i bred skala i sektoren for støbt resin. I modsætning til konventionelt anvendte ståltyper, som for eksempel har en tabsværdi 1,2 W/kg ved 1,7 T og 50 Hz, er denne værdi kun lidt mere end halvt så høj, nemlig 0,7 W/kg ved 1,7 T og 50 Hz. Selv de tidligere standardtyper i tykkelsesområdet 0,23 mm giver generelt en tabsværdi på mindst 0,8 W/kg.

10% lavere tomgangstab
Ved at anvende denne topkvalitet holdes tomgangstabet 10% lavere end med alt andet konventionelt stål på verdensmarkedet, uden at påvirke produktionen negativt.

Dette giver to væsentlige fordele:

  1. For den samme størrelse har en transformator produceret med dette materiale signifikant lavere værdier for tomgangstab og opnår dermed øget effektivitet.
  2. Omvendt kan transformatorer for et givet tabsmål produceres med en mindre størrelse og mindre vægt, da der kræves relativt mindre kernemateriale for at opnå målværdierne.

Fleksibelt og kundeorinteret transformer-design
Afhængig af hvilke faktorer, der er vigtige for kunden, kan transformerdesignet gøres endnu mere fleksibelt og kundeorienteret takket være den nye udvikling (M070-23P).

SGB Regensburg producerer i øjeblikket en transformer med en nominel ydelse på 1.750 KVA og tomgangstab på kun 1.500 W. Til sammenligning: Ved dette output angiver retningslinjerne for ECO-design maksimalt 2.350 W i henhold til stadie I og maksimalt 2.115 W i henhold til stadie II. Selv Eco 2-tab, som ikke gælder før juli 2021, er således ca. 30% lavere.

Du er velkommen til at kontakte os for at få flere oplysninger!

LÆS også: Hans Følsgaard – Effektive kabelmålinger
Hans Følsgaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger