Genbrug af teknik og den cirkulære tankegang

Annonce – Det er slet ikke nogen dårlig ide at genbruge elektronik. Her ser vi lidt nærmere på, hvordan det at genbruge elektronik, kan være en god måde at gøre det lille ekstra for miljøet på, som vi alle behøver. At genbruge elektronik, er nemlig en del af en cirkulær tankegang.  

Der produceres alt for meget elektronik 

Sandheden er nemlig, at der produceres alt for meget elektronik i verden. Vi har indrettet et konsumersamfund rundt at nyt altid er bedst, og der kommer hele tiden nye produkter med nye funktioner, der skal få dig til at udskifte det “gamle” lang tid inden det har udlevet sin levetid. Dette er noget vi bliver nødt til at stoppe, hvis vi skal leve i en mere bæredygtig verden, for er nyt altid bedre?  

Når det kommer til elektronik, så har vi en tendens til at smide ting ud, selv om de stadig er velfungerende. I stedet for at reparere eller bruge det med lidt skavanker, finder vi undskyldninger for at købe det lækreste nye.  

Brugt elektronik kan fungere som nyt  

Der er heldigvis mange eksempler på at brugt elektronik kan fungere lige så godt som ny. Det er fordi mange af tingene som bliver sat til salgs, nemt kan fixes og refurbishes, og bruges. Nogle ting, er også næsten helt nye. Fordelen for dig, er at du får renere samvittighed og et billigere produkt. Den model du køber brugt, koster nemlig som regel meget mere som ny. Du kan også få ting, der stadig er i butikken brugt, bare til en bedre pris. Der produceres nemlig alt for meget elektronik, og vi skal ændre vore forbrugervaner drastisk, hvis vi skal se en ændring.   Derfor kan du trygt indrette dig efter en mere cirkulær tankegang, og købe brugt, den næste gang du skal have en ny computer, tablet eller telefon.  

LÆS også: Få styr på teknikken i dit hjem
Genbrug af teknik og den cirkulære tankegang's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *