211 nybyggede lejeboliger i Aalborg får energirigtig fjernvarmeunit fra Gemina Termix

KOMFORT OG UDSIGT ER I TOP I NYT BOLIGBYGGERI PÅ SKALBORG BAKKE

Med HP Byg som totalentreprenør opfører CALUM et spændende boligbyggeri på toppen af Skalborg Bakke i det sydlige Aalborg. Det nye boligområde ligger som en grøn og naturskøn oase i det populære digterkvarter og er derfor meget betegnende blevet navngivet ”Oasen”. Beboerne i de 211 lejeboliger kan således glæde sig over, at den tidligere grusgrav, som bygningerne opføres rundt om, er blevet omdannet til et rekreativt område med privat søpark som det naturlige centrum for fællesskabet.

Frem for alt kan beboerne i alle størrelser lejligheder glæde sig over et byggeri, hvor bygherre, arkitekt og totalentreprenør fra ende til anden har sat kvalitet og komfort i højsædet. Det kommer bl.a. til udtryk ved, at samtlige lejligheder har gulvvarme – og at der i kraft af den valgte fjernvarmeløsning fra Gemina Termix er optimal styring af såvel gulvvarmen som lejlighedens brugsvand.

HVORFOR GEMINA TERMIX?

Lille unit med stor effekt

Det er et af Aalborgs mest erfarne VVS-firmaer, Nørhalne VVS A/S, der udfører de samlede VVS-installationer i Oasen, og herfra fortæller Entrepriseleder Morten Carl-sen, at valget af fjernvarmeunit hurtigt faldt på den populære Termix VMTD Mini med blandekreds og trådløs gulvvarmestyring fra Danfoss.

”Gemina Termix blev valgt til opgaven, da vi vidste de var i stand til at levere et kvalitetsprodukt, hvor vandvarmer, blandekreds og styring er kombineret i én samlet løsning,” siger Morten Carlsen, der ikke mindst ved entrepriser med så mange boliger som i Oasen foretrækker en ”plug and play” totalløsning frem for at stykke installationen sammen af enkeltstående komponenter.

Foruden de installationspraktiske fordele og den høje leveringssikkerhed fra Gemina Termix lægger Morten Carlsen vægt på, at beboerne i Oasen får en energirigtig løsning af høj kvalitet. ”Med sin beskedne størrelse gør Termix VMTD Mini’en jo ikke meget væsen af sig, og takket være den store driftssikkerhed, vil det desuden være yderst begrænset, hvor meget den enkelte beboer skal forholde sig til unitten,” siger han og tilføjer: ”Den effektive TPV-regulator med tomgangsfunktion sikrer til gengæld, at beboerne oplever den positive effekt af Mini’en i deres energiforbrug, og ikke mindst ved, at de har varmt vand i alle armaturer, så snart de åbner for dem. Derved sparer de ikke alene energi, men også en stor mængde vand.”

De 211 Termix VMTD Mini opbl. er leveret med T16H+ pladeveksler, der sammen med TPV-regulatoren sikrer optimal afkøling på primærsiden. Dertil gør den trådløse Danfoss-styring det både nemt og effektivt for beboerne at regulere opvarmningen af de enkelte rum i lejligheden.

Klar i sommeren 2021

Det unikke boligprojekt troner på toppen af Skalborg Bakke og byder på en bred sammensætning af lejligheder fra velindrettede 2-værelses ungdomsboliger på 48 m2 til attraktive 4-værelses lejligheder på op til 117 m2. Ambitionen hos bygherren er da også, at man med Oasen vil opleve en mangfoldighed i beboernes alder, hvor det rekreative fællesområde, som alle lejligheder har udsyn til gennem store vinduespartier, vil skabe et unikt miljø. Og en sand oase.

LÆS også: Termix Fjernvarmeanlæg i Nordjyllands højeste bygning
GEMINA TERMIX A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger